Daniel Koster
Daniel Koster 11 dec 2015

Vandaag: doneren aan 3FM Serious Request via Twitter, slimme barbecue kan worden gehackt en meer

Het weekend staat weer voor de deur en dat is natuurlijk heerlijk. En waar je dan eindelijk niet aan je werk hoeft te denken kun je in het weekend je tech-kennis weer even bijspijkeren. Door bijvoorbeeld het tech-nieuws van de afgelopen week te checken. Of alleen het nieuws van vandaag, dat vind je hieronder.

Oprichter Bitcoin toch niet gevonden?

Het was deze week groot nieuws, Wired en Gizmodo hadden nieuw bewijs waarmee ze de identiteit van de oprichter van de Bitcoin hadden achterhaald. Nu lijkt het er echter op dat dit bewijs niet volledig te vertrouwen is en zijn we nog geen stap verder. Helaas.

De Apple TV heeft nu al meer dan 2600 applicaties

Met de komst van de nieuwe Apple TV kwam een hele rits aan nieuwe opties vrij. En daar maken app ontwikkelaars goed gebruik van. Zo blijken er nu meer dan 2600 apps te zijn voor de Apple TV, waarvan de meeste op gaming zijn gericht.

Je kunt nu ook via Twitter doneren aan 3FM

Het is elk jaar weer een tof en wereldverbeterend initiatief; 3FM Serious Request. Nu is er dit jaar een nieuwe manier gevonden om te doneren aan dit project, en dat is via Twitter!

Nieuwe Flickr applicatie laat je foto’s in 360-graden zien

Flickr is met een nieuwe app gekomen waarbij je foto’s kunt zien in de virtuele wereld. Dit kan tot nu toe met headsets als de Samsung Gear VR en met smartphones van Samsung.

Ook Ford gaat elektrische auto’s ontwikkelen

Het is al een tijdje bekend dat ook Ford zich gaat richten op elektrische auto’s. Dat maakt het bedrijf nu hard door middel van investeringen van meer dan vier miljard euro. Daar kun je wel flink wat elektrische auto’s van op de weg zetten. Het bedrijf geeft aan tegen 2020 dertien verschillende auto’s op de weg te hebben.

KPN boekt terreinwinst, Ziggo grote verliezer

In een onderzoek blijkt dat KPN aan het groeien is op de televisiemarkt. Diegene die hiervoor moet inleveren is Ziggo. Check de rest van de vondsten hier.

Slimme barbecue kan worden gehackt

Oké, het is dan geen barbecueweer, maar voor de zomer is dit een probleem. Het is namelijk voor hackers mogelijk om de controle over jouw barbecue over te nemen. Sta je lekker vleesjes te bakken, is alles opeens verbrand! Het zou hier gaan om de CyberQ.

Adobe doet goede zaken

De Creative Cloud-klanten van Adobe zijn in het laatste kwartaal van dit jaar met 833.000 toegenomen. Dat is een flink aantal, vooral gezien het feit dat analisten hadden verwacht dat dit met 150.000 minder mensen zou groeien! Bron

Wetenschappers vinden sok uit die urine in elektriciteit omzetten

Het is een groep wetenschappers gelukt om speciale sokken te maken die urine omzetten in elektriciteit. Dit aangezien de sokken kleine tubes kennen die de beweging van het lopen omzetten tot elektriciteit. Het klinkt alleen niet echt hygiënisch.

Reageer op artikel:
Vandaag: doneren aan 3FM Serious Request via Twitter, slimme barbecue kan worden gehackt en meer
Sluiten