Vandaag: DOOM bèta hele weekend gratis te spelen, papieren paspoort dreigt te verdwijnen en meer

Yes, de vrijdag zit er ook weer (zo goed als) op. Dat betekent twee dingen: het laatst tech-overzicht van week 15 van 2016 en weekend! Voordat je echter van het weekend kunt genieten is het aan te raden het tech-overzicht te checken. En natuurlijk ook nog even het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Fijn weekend.

Google introduceert Nexus-cases die je kunt personaliseren

Je kunt er hier alles over lezen, of gewoon de onderstaande video checken natuurlijk.

Kwalijke ontwikkeling: AMC wil met bioscoop komen die telefoongebruik tijdens voorstelling toelaat

Het overkomt ons gelukkig nooit dat we in de bioscoop worden gestoord door iemand die (constant) op zijn telefoon zit te loeren. AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, zegt echter dat er mensen zijn die hier wel de behoefte aan hebben. Niet om te worden gestoord, maar wel om op hun telefoon te mogen kijken. Vandaar dat het bedrijf wil komen met bioscopen waar dit wordt toegelaten.

Vinylverkoop blijft toenemen in Verenigd Koninkrijk

Het gaat goed met de verkoop van vinyl in het Verenigd koninkrijk. De verkoop neemt namelijk nog steeds toe. Er wordt verwacht dat dit jaar drie miljoen platen worden verkocht. Dat is toch een aanzienlijk aantal voor een dergelijk ouderwets product!

Brits bedrijf is bezig met verdwijnen van papieren paspoort

Het lijkt erop dat het papieren paspoort aan het uitsterven is. Hoe dat wordt bewerkstelligt is nog de vraag. Een Brits bedrijf heeft het idee om je smartphone tot paspoort om te toveren. Als een soort digitale boardingkaart zou dit werken.

Apple wil OS X misschien in Mac OS veranderen

Het lijkt erop dat Apple OS X weer wil omdopen tot Mac OS. Dat is in ieder geval de conclusie uit deze analyse. Ook zou Apple de App Store op zijn kop willen zetten en bijvoorbeeld het zoeksysteem aan te passen.

VR-apparaten in Nederland nog niet ruim aanwezig

Nederlanders kopen (nog) niet massaal VR-apparaten. Waar rond de acht procent wel eens een dergelijk apparaat heeft gebruikt heeft slecht één procent van de Nederlanders een VR-apparaat in zijn bezit. Daar zal gauw verandering in komen denken wij!

Nieuw wereldrecord uitspelen van Super Mario Bros

Beveiligingsbedrijf en overheid waarschuwt voor QuickTime op Windows

De overheid van de Verenigde Staten en het beveiligingsbedrijf Trend Micro heeft Windowsgebruikers aangeraden om korte metten te maken met QuickTime. Dit programma zou op Windows computers namelijk niet veilig zijn!

Daar gaat je weekend: DOOM bèta hele weekend gratis te spelen

Je kunt het gehele weekend DOOM spelen op je PlayStation 4, Xbox One en via Steam. Een productief weekend? Niet voor de DOOM fan!

Huawei komt met serie aankondigingen

Het is nog maar kort geleden dat de P9 door Huawei werd aangekondigd. Nu is er weer nieuws van het Huawei front. Zo zal de P9 Lite vanaf half mei in Nederland verschijnen. Ook zou het bedrijf een eigen VR-bril ontwikkelen die de concurrentie met de Gear VR van Samsung moet aangaan. Wel een beetje laat zijn ze hiermee vinden we.

Dit is het geld dat grote bedrijven uit de Verenigde Staten in het buitenland hebben geparkeerd

Via

James Cameron stelt dat er nog vier Avatar films komen

Waar het al bijna zeven jaar geleden is dat de eerste Avatar film uitkwam blijft Cameron, de producent van de film, extra films beloven. In de zeven jaar na de eerste film is er echter nog geen sequel verschenen, dus wij zijn nog ietwat sceptisch. Eerst zien, dan geloven.

Top: Deapool sequel met Ryan Reynolds officieel aangekondigd

Het zat er dik aan te komen dat er een sequel zou komen op Deadpool. De film is een groot succes. Dat Ryan Reynolds weer de hoofdrol zou vertolken was ook te voorzien. Dat is nu allemaal officieel bevestigd, dus dat is top!

Chrome komt met Save to Google extensie

Google heeft heel stilletjes een nieuwe extensie geïntroduceerd. Deze extensie laat je dingen naar Google opslaan. Je kunt hierbij dus pagina’s opslaan naar Google.com/save.

Instagram blijft video functionaliteiten uitbreiden

Instagram komt wederom met een nieuwe functie voor video. Dit maal worden videokanalen aan de exploremodus van de applicatie toegevoegd. Hierdoor zou het gemakkelijker zijn om nieuwe videocontent tegen het lijf te lopen.

Korte URLs laten mensen je gemakkelijker hacken

Onderzoekers zijn erachter gekomen dat URLs van slechts zes karakters anderen laten meekijken in je persoonlijke data. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bron.

Reageer op artikel:
Vandaag: DOOM bèta hele weekend gratis te spelen, papieren paspoort dreigt te verdwijnen en meer
Sluiten