Vandaag: draadloze Beats-oordoppen voor de iPhone 7, vr de redding voor HTC en meer

Apple stond weer in het middelpunt van de aandacht vandaag. Ze hebben domeinen rondom auto’s geregistreerd, wordt er een naam voor de 4-inch iPhone genoemd en blijven de geruchten rondom het verdwijnen van de 3,5mm jack maar doorgaan. Verder is het met een update mogelijk om de Tesla te roepen en is er vr-nieuws. Check it out!

Nieuw waarderingssysteem voor Netflix

Binnenkort zeggen wij wellicht het welbekende vijfsterren-systeem om een film of serie te beoordelen gedag. Het beoordelingssysteem van Netflix wordt niet goed gebruikt en mensen grijpen naar de rol van criticus. Hierdoor wordt er bijvoorbeeld geen onderscheid tussen kwaliteit en kijkplezier gemaakt. Een format voor een nieuw beoordelingssysteem is echter nog niet bedacht. (Bron)

Het is mogelijk om je Tesla Model S te ‘roepen’

De Tesla Model S neemt steeds meer de rol van je huisdier over. Je kunt ‘m met de nieuwe update namelijk ‘roepen’. De Model S komt dan zelf de garage uit rijden om je op te halen. Of parkeert de auto automatisch voor je. Ideaal! Check onderstaande video voor een demonstratie of lees hier meer op Engadget.

Apple heeft het domein Apple.Car geregistreerd

Nog meer ontwikkeling rondom de auto-interesses van Apple. Gaat er écht een zelfrijdende auto van Apple komen? Daar komen wij hopelijk snel genoeg achter. Ze hebben in ieder geval een aantal nieuwe domeinen geregistreerd. Zoals apple.car en apple.auto. Apple heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Apple ontwikkelt draadloze oordoppen van Beats voor de iPhone 7

Als de iPhone 7 straks geen 3,5mm jack-aansluiting meer heeft. Hoe moet je dan naar je favoriete muziek luisteren? Volgens de geruchten is een adapter via de lightning een mogelijkheid, maar zal het ook draadloze oordoppen van Beats ontwikkelen. Dat zal een prijzig geintje zijn. Lees meer op Engadget.

Maar wat blijkt, mensen willen niet dat de 3,5mm jack wordt verwijderd. Er is namelijk een petitie gestart om Apple hiervan te weerhouden. Al ruim 200.000 mensen hebben de petitie getekend. Ben jij er ook op tegen? De petitie teken je hier.

10 miljoen betalende gebruikers voor Apple Music

Zeven maanden na de introductie van Apple Music hebben zich 10 miljoen betalende gebruikers aangemeld. Dat maakt Apple Music de nummer twee muziekstreamingdienst op onze wereld. Spotify staat ruim bovenaan. Het volledige rapport lees je op The Financial Times.

De VR-bril van Sony kost zo’n 800 dollar

High-end VR is niet goedkoop. Dat blijkt al uit de prijs van 699 euro voor de consumentenversie van de Oculus Rift. Maar Oculus is niet de enige die zulke bedragen voor een vr-bril vraagt. Uit de laatste geruchten blijkt namelijk dat de vr-bril van Sony zo’n achthonderd dollar gaat kosten. Oftewel de prijs van twee exemplaren van de PlayStation 4. Zo gaat het uiteraard nog wel even duren voordat vr écht gaat doorbreken.

VR-bril Vive van HTC vanaf 29 februari te bestellen

Nog meer vr-nieuws. Uit de hoek van HTC. De Vive is namelijk vanaf 29 februari te bestellen. Wat zijn wij blij dat 2016 een schrikkeljaar is, want anders moest wij nog even wachten. De prijs is onbekend, maar reken maar er maar op dat je voor de Vive ook aardig wat biljetten van honderd euro uit je broekzak moet toveren. Wie zal de markt veroveren? Oculus, Sony of zal vr de redding voor HTC zijn?

De directeur van HTC denkt in ieder geval van wel. Aan The Telegraph vertelt hij dat virtual reality de groeimarkt van de komende jaren zal zijn. Het heeft namelijk de potentie om de geneeskunde, het onderwijs, de wetenschap en het winkelen te veranderen. En daarom zal vr de komende periode belangrijker worden dan de smartphone.

Nieuw systeem voor online identificatie, iDIN

Geen iDEAL, maar iDIN, een nieuw systeem voor online identificatie. Volgens Emerce is dit een dienst van de banken waarmee klanten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren. Hiervoor hoef je geen aparte toegangscodes aan te vragen en te onthouden. Hoe denken jullie hierover? Laat het ons hier weten.

Officiële app voor overstappen iOS naar Android

Wij weten niet of we dit gerucht écht serieus moeten nemen, maar naar verluid is Apple bezig met een app dat het overstappen van iOS naar Android gemakkelijker maakt. Hierdoor is het gemakkelijker om contacten, muziek en foto’s naar een Android phone over te zetten. De ontwikkeling van de app komt voort uit verontrustende signalen van Europese telecomproviders. Zij vinden namelijk dat het moeilijk is om van een iPhone naar een Android-toestel over te stappen.

4G+ voor T-Mobile in Nederland

Ben jij bij T-Mobile aangesloten? Dan kun je vanaf deze week waarschijnlijk gebruik maken van 4G+, dat wordt namelijk deze week uitgerold bij 76 procent van de T-Mobile klanten. Welke gebieden nog niet van 4G+ gebruik kunnen maken is vooralsnog onduidelijk. Als jouw netwerk naar 4G+ verandert merk je dit snel genoeg. Je internet wordt er namelijk weer een stuk sneller door. (Bron)

Zelfrijdende auto van Ford wordt in de sneeuw getest

Sneeuw op de weg zorgt voor gevaren op de weg. Het is dan ook helemaal geen slecht idee van Ford om zelfrijdende auto’s in de sneeuw te testen. Want als ze tijdens een zonnige dag smooth over de weg cruisen hoeft dit nog niet te betekenen dat zelfrijdende auto’s dit tijdens een donkere sneeuwende dag ook voor elkaar krijgen.

4-inch iPhone heet iPhone 5e

Of-ie er ooit gaat komen weten wij niet, maar de nieuwe 4-inch iPhone zal volgens deze bronnen de iPhone 5e heten. Hoeveel de iPhone 5e gaat kosten? Rond de vierhonderdvijftig euro.

Reageer op artikel:
Vandaag: draadloze Beats-oordoppen voor de iPhone 7, vr de redding voor HTC en meer
Sluiten