Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 9 jan 2017

Vandaag: drie nieuwe producten van Apple, eerste Android-phone van Nokia en meer

Yes, het weekend zit erop en dat betekent dat het tijd is voor het eerste nieuwsoverzicht van de week. Hier lees je bijvoorbeeld dat Apple met drie nieuwe producten gaat komen. Tenminste, daar lijkt het op. Dat en meer lees je in het onderstaande overzicht:

De iPhone werd tien jaar geleden gepresenteerd

Toen stond Steve Jobs uiteraard nog aan het roer. Je kunt hier zien hoe hij toen de iPhone introduceerde. Een apparaat dat de wereld voorgoed heeft veranderd.

Binnenkort reclame in video’s op Facebook

Facebook gaat het binnenkort mogelijk maken om reclames in je video te verwerken. Deze zouden aanspringen op het moment dat je meer dan twintig procent van de video hebt gezien. Je zou dit als uploader zelf kunnen in- en uitschakelen.

Eindelijk is-ie daar: de iOS-app voor de Gear

De Gear, weet je nog wat dat is? Juist, dat is de smartwatch van Samsung. Die werkte eerder niet op de iPhone omdat-ie daar niet door werd ondersteund. Daar is nu verandering in gekomen. Er is zelfs een iOS-app.

Samsung ontwikkelt accu voor elektrische auto’s

Kijk, Samsung speelt alvast in op de toenemende vraag voor de elektrische auto. Deze batterij is namelijk van Samsung’s lopende band af komen rollen. Die zou binnen twintig minuten voor tachtig procent zijn opgeladen. Handig.

Nokia presenteert eerste Android smartphone

Wel moeten we je meteen teleurstellen. Deze telefoon zal enkel uitkomen in China en kost daar bijna 250 euro. Toch zou het kunnen dat-ie ook naar Nederland komt. De telefoon heeft een 5,5 inch scherm, een 16 megapixel camera en een Qualcomm Snapdragon 430 processor.

Drie nieuwe Apple-producten? Apple werkt aan drie nieuwe iPads

Dat wordt in ieder geval beweerd. Het zou hierbij gaan om een 12,9-inch, 10/10,5-inch en 9,7-inch model gaan. Dus, ben jij toe aan een nieuwe iPad? Dan is het een goed idee om nog even te wachten.

SpaceX stelt lancering van raket uit

SpaceX stelde aan het einde van het afgelopen jaar dat het bedrijf wist waarom hun raket was ontploft. Sterker nog, aan het begin van het nieuwe jaar zou een nieuwe lancering plaatsvinden. Nu is dat uitgesteld tot 14 januari.

Bezoekersdata van Pornhub is ontzettend vermakelijk

Pornhub heeft zijn data omtrent 2016 gepresenteerd en dat is vermakelijk. Zo wordt er het meest via de telefoon gekeken en gebruikt tachtig procent van de computerbezoekers Windows.

Autopilot 2.0 vanaf vandaag naar je Tesla

Helaas zul jij daar voor nu nog weinig van merken. Zo’n duizend auto’s zullen al wel op deze autopilot-versie draaien. Bij de rest draait-ie op de achtergrond om data te verzamelen.

MacBook redt leven

Deze MacBook is een superheld. Tijdens een schietpartij in de Verenigde Staten werd een man getroffen. Of nou ja, zijn MacBook in ieder geval. Hij werd in zijn rug geschoten maar had zijn tas op zijn rug. Die ving de kogel op en Steve (toeval?) kwam er goed vanaf.

Apple verwijdert app die je je AirPods laat vinden

Hmm, is er eindelijk een échte oplossing voor het kwijtraken van je AirPods, steekt Apple daar een stokje voor. Oké, de app werkte niet perfect, maar is beter dan niets. Waarom-ie is verwijderd is voor nu nog een raadsel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat-ie kwade bedoelingen had.

Twee prototypen van Razer’s laptop met drie schermen gestolen

Tijdens CES 2017 onthulde Razer een nieuwe laptop. Deze kent in totaal drie schermen. Dat die in trek zijn moge duidelijk zijn. Twee van deze apparaten zijn tijdens het evenement gestolen.

Samsung zou met beperkte oplage Samsung Galaxy S8’s komen

Het zal nog even duren voordat de Galaxy S8 er is. Samsung is daardoor bang dat mensen voor een concurrent zullen kiezen. De oplossing? Met een beperkte oplage S8’s komen om die mensen alvast tevreden te stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: drie nieuwe producten van Apple, eerste Android-phone van Nokia en meer
Sluiten