Daniel Koster
Daniel Koster Digital 6 jan 2016

Vandaag: (dure) Oculus Rift wordt in maart geleverd als je 699 euro betaalt, dag Internet Explorer en meer

De week is weer doormidden. Met CES in volle gang gebeurt er een hoop op het gebied van het presenteren van nieuwe producten. Toch is er buiten alle nieuwe producten ook een hoop ander nieuws dat de tech-wereld bezighoudt. Zo zet onder andere Microsoft een punt achter Internet Explorer, gaat Twitter uitbreiden met het aantal tekens in een bericht en meer. Wat allemaal, dat lees je hieronder.

(Dure) Oculus Rift kost 699 euro en is vanaf maart te bestellen

Yes, goed nieuws! Het is mogelijk om eindelijk de consumentenversie van de Oculus Rift te bestellen. Het slechte nieuws is echter dat de Oculus Rift zo’n 699 euro kost. Behalve voor diegene die de eerste versie van de Oculus Rift via Kickstarter heeft gesteund, die krijgen ‘m gratis. Toch blijkt 699 euro volgens Oculus-oprichter Palmer Luckey een schappelijke prijs. Oculus maakt geen winst met de VR-bril en benadrukt Luckey dat high-end VR duur is.

De consumentenversie beschikt over een resolutie van 2160 x 1200 pixels en moet de gebruiker een vloeiend beeld zien. Er zit een koptelefoon ingebouwd en is de positiebelaging sterk verbeterd. Als je VR-content via de Rift wil bekijken moet je wel over een enigszins krachtige computer beschikken met minstens een Nvidia GTX 970- of AMD 290-videokaart. En dan hebben wij het nog niet over de vereiste Intel Core i5 en 8GB aan werkgeheugen. De Rift wordt samen met een sensor, afstandsbediening en een Xbox One-controller geleverd. Hier te pre-orderen.

Apple’s App Store heeft nog nooit zo veel omzet gedraaid als in 2015

De App Store van Apple heeft in 2015 ruim 18,5 miljard euro binnen gehaald. Dat is een record in vergelijking met voorgaande jaren. Van dit geld is zo’n zeventig procent naar de ontwikkelaars gegaan. Hoe dit komt en welke apps het meeste zijn gedownload lees je hier.

Twitter zit er aan te denken om berichtenlimiet uit te breiden in 2016

Twitter wil misschien het karakter-limiet van van 140 naar tienduizend vergroten in 2016. In dit artikel lees je waarom het een goed idee zal zijn als Twitter dat gaat doen.

3D-renders opgedoken van de nieuwe Samsung Galaxy S7

In de onderstaande video zijn 3D-renders te zien die mogelijk van de nieuwe Samsung Galaxy S7 zijn. Check it out!

Tienduizenden mensen kijken via Periscope naar een plas en het is fascinerend

Soms gebeuren er dingen op het internet waar geen enkele verklaring voor is. Zo is er vandaag een live stream op Periscope opgedoken van een plas in Newcastle, Engeland waar tienduizenden mensen naar kijken. Raar maar waar; het is gigantisch vermakelijk. Check de live stream hier.

Sony’s nieuwste Walkman is werkelijk tegen alles bestand

De nieuwe Walkman van Sony is tegen vrijwel alles bestand. Zo kun je er in het zoute water mee zwemmen en is-ie ook nog eens helemaal stofdicht. Hier lees je meer info over de Walkman.

Microsoft stop met het ondersteunen van Internet Explorer

Met de komst van Microsoft Edge wil Microsoft van het slechte imago van Internet Explorer af. Het bedrijf stopt om die reden met de ondersteuning van Internet Explorer 8,9 en 10 op 12 januari.

Google brengt eindelijk een gouden Nexus 6P uit

We hebben al even kunnen genieten van Google’s Nexus 6P, maar vanaf nu is-ie ook in het goud te krijgen. Nice!

Apple bestelt beduidend minder iPhones bij hun leveranciers

Tech-gigant Apple zal flink wat minder iPhones bij hun leveranciers hebben besteld. Dat blijkt uit het feit dat de producenten meer iPhones over hadden in de laatste twee maanden van 2015, terwijl dat juist de tijd is van de grootste drukte.

Tesla heeft 50.000 auto’s in 2015 verkocht

Auto-gigant Tesla heeft aan het begin van 2015 het doel gesteld om 50,000 auto’s te verkopen. Nu is in het begin van 2016 te zien dat Tesla dat doel heeft weten te behalen. Lees in dit artikel waar dat door komt.

Huawei verkocht 108 miljoen smartphones het afgelopen jaar

De zaken gaan goed voor tech-gigant Huawei. Het bedrijf heeft namelijk 108 miljoen smartphones verkocht in 2015. Dit is een stijging van 44 procent in vergelijking met 2014! Lees hier het hele artikel.

Polaroid brengt vernieuwde versie van Polaroid Snap

De instant-camera’s van Polaroid zijn al tientallen jaren geliefd onder de mensen. Je schiet een foto en even later heb je direct de fysieke versie van die foto in je handen. Een tijd terug bracht Polaroid de Snap uit, een digitale camera die je foto’s meteen kan afdrukken. Nu is de Snap Plus een feit.

Huawei’s Mate 8 phablet komt ook naar Europa

Huawei gaat de reeks die onder andere al in China te verkrijgen was ook in Europa uitbrengen. Deze reeks bevat onder ander de Mate 8. Dit nieuws werd door Huawei op CES verkondigd.

Oculus Rift gaat 699 euro kosten en wordt in maart verscheept

Oculus’ laatste creatie wordt in maart verscheept naar de consumenten die ‘m hebben gereserveerd en gaat 699 euro kosten exclusief 40 euro aan verzendkosten. Hier lees je meer informatie omtrent de Oculus Rift en wat je van het briljante apparaat kunt verwachten.

De begrafenis van Motörhead’s Lenny wordt op YouTube live gestreamd

De frontman van de wereldberoemde band Motörhead is op 28 december overleden. De rest van de band doet er alles aan om de fans een goed afscheid te laten nemen van hun idool. Ze doen dit door de begrafenis live te streamen op YouTube.

Reageer op artikel:
Vandaag: (dure) Oculus Rift wordt in maart geleverd als je 699 euro betaalt, dag Internet Explorer en meer
Sluiten