Vandaag: eerste ransomware Mac is een feit, update van WhatsApp lost opslagprobleem op en meer

In het nieuwsoverzicht van maandag 7 maart vind je ook nog wat hoogtepunten van het weekend. Om die reden hebben we een wat voller technologisch nieuwsoverzicht voor je in petto dan normaal. Dat mag de pret niet drukken. Sterker nog, dat komt de pret alleen maar ten goede!

Uitvinder van de e-mail is overleden

Ken je Raymond Tomlinson? Waarschijnlijk niet. Toch is hij de man die het eerste met e-mail kwam, een systeem dat dagelijks door een flink deel van de mensheid wordt gebruikt. Deze baas is helaas afgelopen weekend overleden. Raymond is 74 jaar oud geworden.

Wauw: Google krijgt 115.000 verzoeken per uur om websites te verwijderen

Google krijgt per uur 115.000 verzoeken van derden om websites uit de zoekresultaten te weren. Het gaat hier met name om websites die op auteursrechtelijke grond niet helemaal eerlijk bezig zijn.

FIFA gaat experimenteren met videoscheidsrechters

Eindelijk is het dan zo ver, de FIFA heeft toegezegd de komende twee jaar te gaan experimenteren met videoscheidsrechters. Het gaat hierbij om beslissende momenten, zoals of iets een doelpunt, een penalty of rode kaart is.

Meerkat stopt met livestreamen

Meerkat bestaat nu een jaartje en werd opgezet met de bedoeling dat mensen livestreams konden uitzenden. De groei viel echter tegen, vandaar dat Meerkat nu stopt met livestreamen. De app blijft echter bestaan en zoekt ergens anders heil in. Naar verluid wil Meerkat een sociaal videonetwerk worden!

Ontwerper van R2-D2 is overleden

R2-D2 heeft een vader en zijn naam is Tony Dyson. Dit is namelijk diegene die R2 heeft ontworpen. Helaas is dit creatieve genie afgelopen weekend overleden. Hij is 68 jaar oud geworden.

Eerste ransomware op de Mac is een feit

Het kon niet voor altijd goed blijven gaan. Nu blijkt dat waar te zijn. De eerste ransomware op de Mac is nu namelijk een feit. Ransomware houdt in dat een virus bij mensen op de computer wordt aangebracht en mensen enkel weer toegang krijgen tot bijvoorbeeld hun data als ze een bepaald geldbedrag betalen. Bron

Nice: WhatsApp lost opslagproblemen op

De nieuwe WhatsApp update maakt korte metten met het opslagprobleem van WhatsApp. De reden hiervoor was dat een fout in de applicatie leidde tot het snel vollopen van de telefoon. Dat is nu dus verholpen.

Utrecht is eerste stad met een homoverkeerslicht

Een leuke, opvallende ontwikkeling in Utrecht. De stad krijgt namelijk het eerste stoplicht in Nederland waar twee personen van hetzelfde geslacht opstaan. Waar precies?

Nieuwe versie van Vantablack is nóg zwarter dan voorheen

Bron

Panasonic maakt eerste inductieoven die zo op je keukenblad kan staan

Het heeft even geduurd, maar de eerste inductieoven is een feit. Je hebt hierdoor niet langer meer een grote, logge oven nodig voor het bereiden van bepaald eten. Handig!

Japan krijgt er een awesome Nintendo park bij

Nintendo gaat een pretpark openen in Japan. Het park zal rond de 350 miljoen euro gaan kosten om te ontwikkelen en in 2020 opengaan. De nadruk zal liggen op Mario. Wij denken dat het awesome gaat worden!

Falcon 9 raket wordt met succes gelanceerd maar landt wederom niet

Het begint een herkenbaar gebeuren te zijn dat SpaceX met succes zijn Falcon 9 lanceert, maar dat-ie niet succesvol landt. Ook dit maal is het SpaceX namelijk niet gelukt om de raket weer te laten landen op een mobiel platform op het water. Helaas!

Google gaat recht om te worden vergeten toepassen voor alle websites in Europa

Het is al meer dan een jaar geleden dat de rechter uitsprak dat mensen het recht moet hebben om te worden vergeten. Dat is Google nu aan het naleven. Vandaar dat vanaf volgende week dat recht voor heel Europa wordt toegepast.

Tinder krijgt deelknop

Tinder gaat een deelknop krijgen. Hierdoor is het mogelijk voor een persoon om een bepaald profiel met een ander persoon te delen. Op die manier kun je dus als matchmaker te werk gaan!

Tabletnek bij kinderen speelt op

Steeds meer kinderen krijgen last van een tabletnek. Dit houdt in dat kinderen doordat zij een verkeerde positie door elektronische apparaten aannemen last krijgen van hun nek en postuur. Een slechte ontwikkeling!

Wetenschappers willen een kleine ‘Death Star’ bouwen

Wetenschappers willen een ruimteschip bouwen met lasers die ze de ruimte in willen schieten. Dit apparaat zou ons dan moeten beschermen tegen zaken als kometen en asteroïden. Kortom; een kleine Death Star die ons moet beschermen van wat de ruimte te bieden heeft!

De slimme lantaarnpaal is een feit

LightMotion is de lantaarnpaal van de toekomst. Naast dat deze paal licht geeft kan-ie ook een Wifi-signaal uitslaan, kun je je elektronische voertuigen eraan opladen en bieden ze cameratoezicht. De productie is nu van start gegaan! Bron

Reageer op artikel:
Vandaag: eerste ransomware Mac is een feit, update van WhatsApp lost opslagprobleem op en meer
Sluiten