Daniel Koster
Daniel Koster Culture 15 feb 2016

Vandaag: eerste trailer nieuwe seizoen ‘Better Call Saul’, opladers MacBooks worden gratis vervangen en meer

De zwaarste dag van de week is alweer (zo goed als) ten einde. Zoals altijd het geval is er vandaag weer flink wat voorgevallen in de technologische wereld. Deze zaken kunnen we uiteraard niet aan je voorbij laten gaan. Vandaar dit nieuwsoverzicht!

Samsung rolt Android 6.0 update uit voor Galaxy S6 (Edge)

Samsung verspreidt vanaf vandaag de Android 6.0 update voor de Galaxy S6 (Edge). Andere toestellen zullen volgens de smartphonefabrikant snel volgen. Chill!

Microsoft presenteert de Lumia 650

Microsoft heeft de nieuwe Lumia 650 gepresenteerd. Het toestel kent een 5 inch-OLEDscherm en een metalen zijkant. De telefoon zal in Europa tussen de 229 en de 239 euro gaan kosten. Lees hier meer over de telefoon!

De eerste trailer voor ‘Better Caul Saul’ seizoen 2 is een feit

Apple Music blijft groeien

Apple Music blijft groeien. De muziekdienst kent onderhand elf miljoen leden. Dat betekent dat de dienst nu alweer één miljoen extra gebruikers kent in vergelijking met het eind van 2015 die allen voor de dienst betalen!

Apple geeft gratis vervangende MacBook opladers weg

De nieuwe MacBook oplader met usb-c-ingang kent een ontwerpfout. Hierdoor kan het zo zijn dat-ie er mee uitscheidt. Het gaat om de opladers die met MacBooks die voor juni 2015 zijn verkocht zijn geleverd. Heb jij dus problemen met je oplader? Dan kun je naar Apple toe en dan krijg je een gratis nieuwe oplader!

Geheime Facebookgroepen blijken ontmoetingsplekken voor pedofielen

Het opzetten van geheime Facebookgroepen is ideaal om met elkaar te kletsen en foto’s te delen zonder dat anderen dat zien. Dat is echter niet alleen het geval voor je vriendengroep, maar ook voor pedofielen. Nu blijkt namelijk dat ze geheime Facebookgroepen gebruiken om met elkaar in contact te komen.

Deadpool breekt met openingsweekend de records bij Marvel

Toen wij de eer hadden om Deadpool tijdens de voorpremière te zien waren we enthousiast. De rest van de wereld zag ook wel wat in de film, of zo blijkt uit het openingsweekend van de film. De film verbrak voor Marvel het record qua meeste inkomsten in het openingsweekend. Nice!

Google trekt de stekker uit Picasa

Vroeger gebruikten wij Picasa, maar met de jaren heen en de komst van Google Photos was dat niet meer nodig. Google heeft dit zelf ook gemerkt en vandaar wordt de stekker uit de fotodienst getrokken. De focus wordt nu volledig op Google Photos gelegd, of zo wordt duidelijk via een uiting van Google.

Foto’s en specificaties Pentax K1 gelekt

De Pentax K1 zal de eerste full frame DSLR die van Pentax afkomstig is zijn. Nu lijkt het erop dat de eerste foto’s van het apparaat zijn gelekt. De camera ziet er tof uit! Check de specificaties van het apparaat via Petapixel.

Telecomproviders overtraden de wet met aanbieden van gratis telefoon

De Hoge Raad heeft zich uitgesproken omtrent telecomproviders die telefoons ‘gratis’ aanbieden. Ze zijn namelijk niet gratis te noemen, aangezien de prijs van de telefoons als lening in de abonnementskosten zit verwerkt. Deze informatie is niet duidelijk stellen ze! Lees hier wat de uitspraak voor jou betekent.

Zet de datum van je iDevice niet terug naar 1970!

Pas op! Wanneer jij de datum van je iPhone 5s of nieuwer, iPad Air of nieuwer, iPad Mini 2 of nieuwer of de zesde generatie iPod Touch of nieuwer op 1 januari 1970 zet kan je apparaat niets anders meer dan een Apple-logo weergeven. De reden hiervoor is nog wat onduidelijk!

HTC werkt zeer waarschijnlijk aan Windows-telefoon

Het lijkt erop dat HTC aan een Windows-telefoon werkt. Dit blijkt uit een vacature waarbij wordt gesproken over een samenwerking tussen HTC en Windows 10. De enige reden die wij kunnen bedenken is dat HTC aan een Windows-telefoon werkt. Of meerdere natuurlijk.

Opnames voor de achtste Star Wars zijn gestart

De harten van de Star Wars fans zijn alweer harder aan het kloppen. De reden hiervoor is dat de opnames voor de volgende film alweer zijn gestart. Dat wordt duidelijk uit deze korte video die vrij is gegeven!

LG presenteert tijdens Mobile World Congress meerdere telefoons

Waar we met smart op de LG G5 wachten worden er tijdens het Mobile Wold Congres nog twee midrange smartphones gepresenteerd. Het gaat om de X Cam en de X Screen. Wij zijn benieuwd!

Netflix opereert volledig vanuit de cloud

Netflix biedt natuurlijk online streaming van content aan. Nu blijkt echter dat ze dat niet enkel aanbieden, maar ook zo opereren. Normaliter zijn er offline ook datacentra van dergelijke grote diensten te vinden, maar die heeft Netflix afgestoten. De dienst draait volledig op Amazon Cloud Services.

Prijzen van de Samsung Galaxy S7 (Edge) ook gelekt

Waar er laatst foto’s van de Samsung Galaxy S7 (Edge) lekten, zijn ook de prijzen nu gelekt. Op basis van anonieme bronnen wordt namelijk gesteld dat ze respectievelijk zevenhonderd en achthonderd euro gaan kosten.

De eerste eigen productie van Apple zal met Dr Dre zijn

Dr Dre zal gaan spelen in de serie ‘Vital Signs’. Deze serie zal door Apple worden gefinancierd. Het is nog niet duidelijk of de serie via Apple TV te checken zal zijn. Naar verluid zijn de opnames al gestart.

Reageer op artikel:
Vandaag: eerste trailer nieuwe seizoen ‘Better Call Saul’, opladers MacBooks worden gratis vervangen en meer
Sluiten