Rutger Houweling
Rutger Houweling Digital 30 nov 2016

Vandaag: Facebook blijft datadelen met WhatsApp, Apple Music goedkoper en meer

Hoewel Facebook en WhatsApp hadden aangegeven te stoppen met datadelen in Europa, blijkt nu dat ze daar toch de brui aan geven. Maar we hebben ook goed nieuws, zoals dat je Netflix vanaf nu ook offline kunt bekijken. Dat en meer in het technieuws van 30 november.

Verlies voor Rocket Internet

Rocket Internet, eigenaar van onder andere Hello Fresh, kampt met een verlies van 642 miljoen euro. Het verlies is in een jaar tijd vertienvoudigd. Dit komt door afschrijvingen.

Facebook lanceert gameplatform

Facebook is begonnen met het lanceren van een gameplatform in Messenger. Je kunt onder andere Pac-Man en Space Invaders tegen je Facebookvrienden spelen.

Apple Music goedkoper voor studenten

Apple Music is nu goedkoper voor studenten. In plaats van tien euro per maand betalen studenten vijf euro. Nice! Je zult echter wel moeten zijn ingeschreven bij een hogeschool of universiteit.

Universal Studios komt met Nintendo Themepark

Geautomatiseerd adverteren blijft groeien

Geautomatiseerd adverteren, ook wel programmatic genoemd, zal volgend jaar met 31 procent groeien. Deze cijfers zorgen ervoor dat programmatic de snelst groeiende vorm van adverteren is.

Meer stappen tegen datadeling Facebook en WhatsApp

Europese toezichthouders zijn niet blij met Facebook en WhatsApp. Volgens hen zijn beide platforms nog niet gestopt met het delen van data en dat is niet de bedoeling. Daarom kunnen zowel Facebook als WhatsApp op extra stappen rekenen.

Posts Mark Zuckerberg per ongeluk verwijderd

Een aantal Facebookposts van Mark Zuckerberg zijn per ongeluk verwijderd van zijn Facebookpagina. Het gaat hierbij onder andere om verklaringen over nepnieuws en de rol van Facebook in de uitkomst van de verkiezingen. Ondertussen is de fout hersteld en zijn de posts weer te vinden op zijn pagina.

Samsung Gear S3 binnenkort in de winkels

De Samsung Gear S3 is aanstaande vrijdag verkrijgbaar. Het gaat om de Frontier en Classic modellen. Precies op tijd voor Sinterklaas.

Een Samsung Gear S3 in je schoen vinden

Netflix nu ook offline te bekijken

Jawel lieve Netflix-fans, onze gebeden zijn eindelijk verhoord. Vanaf nu kun je offline Netflix kijken, zónder er extra voor te hoeven betalen. Halleluja.

Miljoen Google-accounts geïnfecteerd

Android is de laatste tijd een mikpunt van malware. Nu heeft de software last van Gooligan. Als een apparaat hiermee is geinfecteerd kunnen hackers gemakkelijk toegang krijgen tot Google-diensten als Gmail en Google Drive.

Duitsland investeerd in kraken chat-app-versleuteling

Duitsland investeert de komende negen jaar 150 miljoen euro in het kraken van de versleuteling van chat-apps als WhatsApp. Op deze manier hoopt de Duitse Inlichtingendienst gesprekken te kunnen aftappen.

Als je last hebt van spam in je Calendar, kun je het zo stoppen

Uber moet boete aan Nederland betalen

Uber moet 650.000 euro betalen omdat het in Nederland omdat het chauffeurs liet rijden met gehuurde vergunningen. Helaas is dat illegaal in Nederland. Dat heeft de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) vandaag bekend gemaakt.

Dat was het nieuwsoverzicht van vandaag. Heb je het nieuwsoverzicht van gisteren gemist? Dan kun je dat hier teruglezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Facebook blijft datadelen met WhatsApp, Apple Music goedkoper en meer
Sluiten