Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 15/09/2015

Vandaag: Facebook komt met ‘dislike’ knop, Apple staat verwijderen standaard apps toe en meer

Het was weer een heerlijke nieuwsdag vanuit onze innovatieve wereld. Vooral Facebook, Apple, Samsung en LG lieten van zicht horen. Lees hieronder welke vernieuwingen we de aankomende tijd te zien krijgen.

Facebook krijgt een ‘dislike’ knop

Facebook’s CEO Mark Zuckerberg heeft aangegeven dat er een ‘dislike’ knop naar het sociale netwerk wordt gebracht. Wanneer dit wordt geïntroduceerd is echter nog onbekend. Lees op Mashable meer over de Q&A met Mark Zuckerberg tijdens een meeting op het hoofdkantoor in Californië.

Apple staat iPhone-gebruikers op termijn toe om standaard apps te verwijderen

Als je een iPhone gebruikt dan weet je dat het toestel met een aantal standaard apps wordt geleverd die je niet van het toestel kunt verwijderen. En dat terwijl je de apps nooit gebruikt. Denk aan de app waarmee je de beurs in de gaten kunt houden. Het schijnt volgens Tim Cook echter complex te zijn om dit voor elkaar te krijgen. Hier lees je waarom.

Oplaadtijd voor smartphones en tablets in 2016 een stuk sneller

Chipmaker Qualcomm gaat in 2016 Quick Charge 3.0 leveren. Dit is een laadtechnologie waarmee smartphones een stuk sneller worden opgeladen. Zo’n 38 procent sneller dan toestellen die over Quick Charge 2.0. beschikken. Dit houdt in dat binnen 35 minuten een mobiel apparaat voor tachtig procent moet zijn opgeladen. (Bron)

Sony verandert Project Morpheus in ‘PlayStation VR’

Ook Sony is al een tijdje bezig om de markt van virtual reality te veroveren. Dit deden ze onder de noemer van Project Morpheus. Maar tijdens de Tokyo Game Show gaven ze aan de projectnaam in ‘PlayStation VR’ wordt veranderd.

Mercedes-Benz wil zelfrijdende limousines als taxi’s inzetten

Gaan taxidiensten weer een nieuwe concurrent erbij krijgen? Wel als het aan Mercedes-Benz ligt! Ze denken namelijk dat er markt is voor een premium taxidienst, zoals Uber, alleen dan met zelfrijdende limousines van de autofabrikant zelf. Dit gaat uiteraard nog wel even duren, maar je leest er hier meer informatie over.

Op 1 oktober komt er een nieuwe smartphone met twee schermen, van LG

Op 1 oktober staat er in New York een persevenement van LG op het programma en uit de geruchten blijkt dat het om een smartphone met twee schermen gaat. De zogenoemde V10 beschikt over 5,7-inch scherm met daarboven nog een klein rechthoekig scherm. Deze zit naast de selfiecamera. Is dit écht nuttig? We zullen er op 1 oktober achterkomen.

Vodafone Call+, meer dan alleen woorden tijdens een oproep

Wil je meer dan alleen bellen? Dan kan dat met Vodafone Call+. De standaard dialer wordt door de app van Vodafone vervangen waarmee je tijdens het bellen ook je locatie kunt delen. Maar je kunt iemand vooraf ook al een bericht sturen met de reden waarom je die persoon belt. Is dit écht handig? Het lijkt ons niet écht nodig.

De iPhone 6s is elf procent zwaarder dan zijn voorganger

Meestal proberen fabrikanten een nieuwe smartphone lichter te maken, maar Apple maakt ‘m juist zwaarder. Dit wordt veroorzaakt door het 3D Touch-display. iCulture legt dit overzichtelijk uit.

Nieuwe UE BOOM 2 is waterproof en valbestendig

De populaire UE BOOM van Ultimate Ears heeft een opvolger gekregen, de UE BOOM 2. Deze draagbare speaker is waterproof en valbestendig waardoor je ‘m in meerdere situaties kunt meenemen. Ook wordt er voor 25 procent harder geluid geleverd en is het draadloos bereik vergroot naar dertig meter. Lees er hier meer over.

Oprolbare televisie van LG

“LG werkt aan een oprolbare oled-tv van 55-inch en wil die in januari op de Consumer Electronics Show (CES) in de Amerikaanse stad Las Vegas onthullen”, aldus een medewerker van LG. Wat je eraan hebt? We kunnen verschillende situaties bedenken waarin het handig is, maar het zal nog wel even duren voordat we het als consument écht kunnen gebruiken. (Bron)

Samsung ontwikkelt smartphone met een opklapbaar scherm

Yes, je leest het goed. Geen zogenoemde flip phone die je kunt dubbelklappen, maar een phone waarbij je het scherm kunt dubbelklappen. Tijdens de CES 2016 in Las Vegas zal deze smartphone voor het eerst aan het publiek worden getoond. Het idee is overigens niet nieuw. Samsung toonde in 2014 ook al een smartphone-concept met een opklapbaar scherm. Dat kon je hier al lezen.

Reageer op artikel:
Vandaag: Facebook komt met ‘dislike’ knop, Apple staat verwijderen standaard apps toe en meer
Sluiten