Daniel Koster
Daniel Koster 19 okt 2015

Vandaag: Facebookbericht als overheid je hackt, Apple repareert schermvlekken MacBook gratis en meer

Waar we het weekend achter ons hebben gelaten zit ook maandag 19 oktober er alweer bijna op. Een dag die wij uiteraard op onze redactie hebben meegemaakt en waarbij wij het tech-nieuws weer voor je bij hebben gehouden. Lees in het volgende wat zich vandaag allemaal in de technologische wereld heeft afgespeeld.

PlayStation 4 is goedkoper geworden

Onze vrienden van Pixelcake waren er vanochtend als de kippen bij om te melden dat de PlayStation 4 eindelijk goedkoper is geworden. Vanaf 21 oktober zal de console 349 euro gaan kosten, of zo stellen zij. Nog even wachten voordat je ‘m aanschaft dus.

Facebook laat het je weten als de overheid je probeert te hacken

Of de overheid je mag hacken is een lastig onderwerp. Aan de ene kant staat jouw privacy en aan de andere kant staat de veiligheid die de overheid jegens de maatschappij moet waarborgen. Facebook gaat de overheid in ieder geval geen handje helpen aangezien het bedrijf heeft aangegeven dat ze je waarschuwen wanneer je door de overheid wordt gehackt. Je ziet dan een foutmelding zoals die hieronder staat te zien. Lees er hier alles over.

Solar Team van Twente gaat als een speer in de zonneautorace

Het Solar Team van Twente is vandaag als een speer gegaan. Het team begon vandaag op de twaalfde plek maar staat op dit moment eerste. Dat is een hele prestatie. Naast Twente doen er nog twee teams mee uit Nederland, het team van Eindhoven en het Nuon Solar Team. Ook zij doen het redelijk. Je kunt hier op een interactieve kaart zien waar de verschillende auto’s zich bevinden!

Nieuwe poster en trailers van Star Wars: The Force Awakens uit

De nieuwe poster van Star Wars: The Force Awakens is uit. Waar de film in Nederland eind dit jaar in première gaat zat dit eraan te komen. De poster ziet er gaaf uit en die vind je hieronder. Daarnaast zijn ook de nieuwe trailers uit. Het zijn eigenlijk niet echt trailers, maar meer teasers. De drie teasers vind je hier, ze duren allemaal vijftien seconden.

Gefeliciteerd, NES

Het apparaat is voor velen nog bekend, de Nintendo NES. En vandaag is een speciale dag voor de spelcomputer, want-ie is jarig. En niet zomaar jarig, dertig jaar alweer. Waar bijna niemand meer op de spelcomputer speelt blijft het een legendarisch apparaat vol goede herinneringen. Bron.

Facebook zet volgende stap; video

Facebook heeft zijn pijlen op video gezet en zal daarmee zo maar een geduchte concurrent van YouTube kunnen gaan worden. Het bedrijf zal namelijk volgens de geruchten een videoplatform gaan introduceren als onderdeel van hun website.

Apple gaat schermvlekken bij MacBooks gratis vervangen

Goed nieuws voor diegene die schermvlekken op zijn MacBook heeft. Apple heeft namelijk aangegeven dat dat hun schuld is en wil het goedmaken. Heb jij in de afgelopen drie jaar een MacBook gekocht? Dan kom je voor de reparatie in aanmerking. Daarnaast zou het kunnen dat je je geld terugkrijgt als je zelf een reparatie hebt laten uitvoeren bij een andere partij! Bron.

Steve Ballmer investeert in Twitter

Stevel Ballmer heeft aangegeven dat hij in Twitter heeft geïnvesteerd. Hij zou vier procent aandelen in het bedrijf hebben. Dit liet de voormalig CEO van Microsoft op een wel heel relevante manier aan de wereld weten, namelijk via Twitter. De tweet vind je hieronder.

Microsoft wil niet dat Windows 10 gebruikers naar Chrome switchen

Microsoft heeft met hun nieuwste update een manier bedacht om het overstappen naar een andere browser nog wat meer tegen te gaan. Je krijgt nu namelijk wanneer je een nieuwe browser installeert een pop-up scherm te zien. Dit scherm vraagt je of je Microsoft Edge niet een kans wilt geven. Zou jij het doen? Lees er hier meer over.

OnHub komt begin 2016 naar Nederland

De OnHub-router komt begin 2016 naar Nederland. Deze slimme router van Google is gemakkelijk met je smartphone in te stellen en ziet er daarnaast prachtig uit. Een goede ontwikkeling dus dat-ie naar Nederland komt. Bron.

Apple moet 206 miljoen euro aan universiteit betalen

Waar het voor ons een flink bedrag is, valt dat voor Apple wel mee. Toch is het niet niks dat het bedrijf 206 miljoen euro moet betalen aan de Universiteit van Wisconsin. Dit aangezien Apple gebruik heeft gemaakt van patenten die toebehoorden aan deze universiteit. Check het hele verhaal hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Facebookbericht als overheid je hackt, Apple repareert schermvlekken MacBook gratis en meer
Sluiten