Daniel Koster
Daniel Koster 08/09/2015

Vandaag: FIFA 16-demo te downloaden, de vette camera rig van GoPro en meer

Morgen staat voor de Apple-liefhebbers een grote dag op het programma. Dan wordt de nieuwe iPhone 6s gepresenteerd. Hier lees je wat je ervan kunt verwachten, maar het nieuws uit onze innovatie wereld staat uiteraard niet alleen in het teken van de nieuwe iPhone. FIFA-fans kunnen zich bijvoorbeeld vanaf vandaag met de demo van FIFA 16 vermaken. En GoPro heeft een vette camera rig op de wereld gebracht. Dit en meer lees je ons nieuwsoverzicht van vandaag.

Demo FIFA 16 is nu te downloaden

Awesome! FIFA 16 is in de PlayStation Store voor de PlayStation 3 en PlayStation 4 te downloaden. Ook de Xbox 360- en Xbox One-versie is beschikbaar. Lees hier met welke teams je in de demo kunt spelen.

Nieuwe smartphone HTC

HTC introduceerde eerder dit jaar nog de One M9, maar vindt dat het snel tijd wordt voor een nieuw vlaggenschip. Op 29 september staat een event in Japan op de planning waar hoogstwaarschijnlijk een nieuw toestel wordt gepresenteerd. Zal dit toestel de tegenvallende verkoopcijfers van de One M9 kunnen goedmaken? Hier lees je meer geruchten over HTC’s nieuwe vlaggenschip.

Adblock Plus is voor iOS en Android beschikbaar

Terwijl Apple het binnen iOS 9 mogelijk maakt om ad blockers in te schakelen heeft Eyeo een eigen browser ontwikkeld. Met Adblock Plus kun je reclamevrij over het mobiele web surfen. Beschikbaar voor iOS en Android. Meer informatie vind je hier.

iPad Pro krijgt een flinke prijskaart

Woensdag 9 september is het zo ver. Dan worden er weer nieuwe producten en diensten van Apple gepresenteerd. Volgens deze geruchten staat ook de iPad Pro op het programma. Deze tablet beschikt over een 12,9 inch-scherm en zal rond de duizend euro kosten. We zullen het morgen zien.

Steve Wozniak is fan van nieuwe film over Steve Jobs

Steve Wozniak is nogal kritisch over films die over het leven van Steve Jobs gaan. Logisch, want hij speelt een prominente rol in Steve’s leven én in de film. Als er iemand Steve Jobs goed kent is Wozniak het wel. Steve Wozniak vindt het huidige aanbod van biografieën maar niets, maar hij heeft zich eindelijk positief uitgesproken tegenover de nieuwe biografie van Aaron Sorkin en Danny Boyle. Dat vertelt hij aan Deadline Hollywood.

Samsung treft bezuinigingen en ontslaat personeel

Samsung bevindt zich in een lastig tijdperk waar de mobiele het meest wordt getroffen. De Galaxy S5 en Galaxy S6 worden minder verkocht dan verwacht. En dat zorgt uiteraard voor minder omzet. Zo’n tien procent van de 98.999 mensen op het hoofdkantoor zullen een andere baan moeten zoeken. (Bron)

Zeg maar dag tegen je Lumia-apps

Beschik je over een Lumia-toestel? Microsoft zal apps als Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer en Lumia Refocus niet meer ondersteunen. Updates voor deze apps zul je dus ook niet meer tegenkomen. Dit najaar komt Windows 10 Mobile uit en zal Microsoft zich focussen op camera-apps die perfect bij dit besturingssysteem aansluiten. (Bron)

Een touchscreen voor de Raspberry Pi

Voorheen moest je de Raspberry Pi via HDMI aan een scherm koppelen om ‘m optimaal te gebruiken. Dit is eindelijk verleden tijd. Het bedrijf introduceert eindelijk een 7-inch touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels die je aan de mini-computer kunt koppelen. In het bezit van een Raspberry Pi? In onderstaande video en op Engadget lees je er meer over.

De Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium krijgen nog een grotere broer

Alsof drie modellen niet goed genoeg zijn zul je wellicht denken. Sony presenteerde vorige week de Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium. Daar lees je hier meer over. Volgens de laatste geruchten komt er echter een vierde bij. De Xperia Z5 Ultra is een phablet met een 6,44 inch-scherm en moet in maart 2016 op de markt komen.

Camera rig van GoPro heet Odyssey en biedt plek voor 16 GoPro’s

Virtual Reality wordt groot! Daar gelooft ook Google in en introduceerde eerder dit jaar Google Jump. Een 360-graden virtual reality-platform waarmee iedere beeldknutselaar mee aan de slag kan. GoPro speelt hier slim op in door een camera rig te maken waarmee je de mooiste 360-graden virtual reality-video’s kunt maken. Odyssey kost je vijftienduizend dollar. Het pakket bestaat uit een camera rig, zestien Hero 4 Blacks, zestien geheugenkaarten en een aantal andere accessoires. Hier vind je meer infomatie over Odyssey.

Reageer op artikel:
Vandaag: FIFA 16-demo te downloaden, de vette camera rig van GoPro en meer
Sluiten