Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 jun 2020

Fortnite Season 3 gaat vandaag van start: dit moet je weten

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag kun je aan de slag met Fortnite Season 3. Technisch gezien is het Chapter 2, Season 3, maar het bekt makkelijker om het gewoon het derde seizoen te noemen.

Voorafgaand aan Fortnite Season 3 kregen we natuurlijk al een live evenement in de vorm van het ‘Device’-event. Als gevolg daarvan is de wereld die we zo goed kennen nu onder water komen te staan. En dat levert weer nieuwe uitdagingen op.

Fortnite Season 3 is er

Op het moment van schrijven zijn de servers nog niet live, maar in onderhoud. Dit omdat eerst de juiste patch moet worden uitgerold. Als jij niet kunt wachten om aan de slag te gaan met Fortnite Season 3, dan is het verstandig om de onderhoudspagina van de game nauwlettend in de gaten te houden. Voordat we zelf los kunnen gaan, heeft Epic Games wel alvast een fijne trailer vrijgegeven die je een beetje een voorproefje geeft op wat er komen gaat.

Opvallend aan Fortnite Season 3 is dat we een cameo zien van Aquaman. Die lijkt de rol te kunnen gaan spelen die Deadpool in het vorige seizoen had. Verder zien we natuurlijk heel erg veel water en de verschillende mogelijkheden om daar over heen te reizen. Maar tegelijkertijd lijkt er ook nog genoeg land te zijn om op een normale manier de game te spelen. Daarbij zien we overigens ook verschillende nieuwe voertuigen. De onderstaande trailer van de Battle Pass geeft je wat dat betreft iets meer duiding van wat er straks allemaal mogelijk is.

Kortom, er lijkt weer veel te doen in Fortnite Season 3. De game moet waarschijnlijk later in de ochtend weer live gaan en dan zul je waarschijnlijk eerst even de update moeten downloaden voordat je daadwerkelijk weer ouderwets alleen of met je vrienden los kunt gaan.

Reageer op artikel:
Fortnite Season 3 gaat vandaag van start: dit moet je weten
Sluiten