Vandaag: nieuwe foto’s van de Samsung Galaxy S8, specificaties Pixel 2 gelekt en meer

Man, wat vliegt de tijd. De vierde week van januari is weer bijna voorbij. Gelukkig sturen we je het weekend niet in zonder nieuwe foto’s van de Samsung Galaxy S8 en gelekte specificaties van de Pixel 2. You’re welcome!

Specificaties van de Pixel 2 gelekt

Het ziet ernaar uit dat er details zijn gelekt van de Pixel 2 smartphone. Zo krijgt de telefoon een betere chip, een betere camera, maar zal-ie ook duurder worden dan zijn voorganger. Dat is dan weer jammer.

Astronauten krijgen nieuwe pakken

Smartphones en abonnementen goedkoper in 2016

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft op basis van een onderzoek bekend gemaakt dat smartphones en abonnementen in 2016 goedkoper waren dan in 2015. Met 12,1 procent is de prijsdaling aanzienlijk te noemen.

Foto’s van de Samsung Galaxy S8 gelekt

Eerder leek het erop alsof Samsung per ongeluk een video van de nieuwe Samsung Galaxy S8 deelde, maar nu zijn er ook foto’s gelekt.

Chrome geeft het aan als een website onveilig is

Het gaat in dit geval om webshops. Chrome gaat het vanaf nu aangeven als een website discutabel of onveilig is. Dit zal te zien zijn aan een ‘onveilig’ teken en waarschuwingslogo in de adresbalk. Lekker bezig Google!

Tesla klaagt voormalig werknemer aan

Volgens Tesla heeft de ex-werknemer bedrijfsgeheimen gejat. Met deze plannen wilde hij samen met Chris Urmson, voormalig hoofd van de zelfrijdende auto van Google, een concurrerend bedrijf opzetten. Daar zouden wij ook niet blij van worden als we Tesla waren.

Apple sluit zich aan bij AI-groep

Apple heeft zich aangesloten bij de ‘Partnership on AI‘. In deze groep zitten al vertegenwoordigers van Google, Amazon, Microsoft, Facebook en IBM. Samen doen ze onderzoek naar hoe AI ethisch blijft en positief kan worden ingezet voor de mensheid.

Microsoft wint terrein

Microsoft zette een tijdje geleden de aanval in op Apple op de zakelijke markt. Nu blijkt dat die tactiek zijn vruchten afwerpt. Microsoft heeft namelijk vijf procent meer groei gepakt op de pc-markt. Lang niet slecht Microsoft. Lang niet slecht.

Dit was het tech nieuwsoverzicht van vrijdag 27 januari. Wil je weten wat er nog meer gebeurd is deze week? Dan kun je dat hier checken.

Reageer op artikel:
Vandaag: nieuwe foto’s van de Samsung Galaxy S8, specificaties Pixel 2 gelekt en meer
Sluiten