Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 29 dec 2015

Vandaag: foto’s van Google Glass gepresenteerd, BMW via AirTouch met gebaren besturen en meer

De kerstvakantie is voor sommigen in volle gang. Dat geldt echter niet voor de WANT-redactie. Wij zitten nog vol plezier op het kantoor de technologische wereld nauwlettend voor je in de gaten te houden. Middels dit schrijven brengen we verslag uit van de technologische nieuwtjes van vandaag. Veel leesplezier!

BMW AirTouch concept maakt een touchscherm van je gehele auto

Het lijkt erop dat BMW tijdens CES 2016 met een vernieuwende technologie gaat komen, AirTouch genaamd. Deze technologie maakt het mogelijk om je gehele auto te bedienen via een soort van touchscherm die je niet hoeft aan te raken. Door je bewegingen door middel van sensoren vast te leggen reageert de auto namelijk al op jou! Lees er hier meer over.

Flink wat gebruikers YouTube

Nederlanders zijn fan van YouTube. Volgens deze gegevens zijn er namelijk elf miljoen Nederlanders lid van het medium!

Nieuwe prototypes Google Glass gepresenteerd

Vandaag zijn foto’s van één van de versies van de nieuwe Google Glass gepresenteerd. Wat je kunt zien is dat-ie een scharnier kent waardoor de gehele bril gemakkelijk is op te bergen.

Kerstman koopt Apple-toestellen en phablets

De kerstman is fan van Apple-producten en van grotere telefoons. Dat blijkt uit cijfers. 49 Procent van alle nieuwe toestellen is van Apple afkomstig bijvoorbeeld.

Louis Vuitton neemt nieuwe model aan

Het bekende kledingmerk Louis Vuitton heeft een apart model aangenomen. Het is namelijk een gamepersonage, eentje uit Final Fantasy XIII. Dit model zal de lente- en zomercollectie gaan dragen. Dat is een toffe, aparte stap! Bron

De nieuwe Fujifilm X Pro 2

Foto’s van de nieuwe Fujifilm X Pro 2 zijn gelekt. Hierbij valt bijvoorbeeld op dat-ie nog flink wat gelijkenis kent met de originele camera in de reeks. Maar er zijn ook zaken veranderd, waar je hier meer over kunt lezen.

Cijfers streamingdiensten

De cijfers van muziekstreamingdiensten zijn bekend gemaakt. Zo blijkt één-derde van de Nederlanders gebruik te maken van Spotify. Apple Music doet het daarbij een stuk minder en kent achthonderdduizend gebruikers. Al is dat natuurlijk ook niet mis!

Een achtbaanrit ervaren in 360-graden beeld

Het is steeds vaker mogelijk om dingen te ervaren met 360-graden beeld. Zo ook een achtbaanrit. De eerste vind je hieronder. Je kunt hier nog drie andere video’s vinden waar hetzelfde gebeurt. Tof!

Publieke Wifi-netwerk wordt in New York geïnstalleerd

Er wordt al een tijd lang gesproken over een Wifi-netwerk dat door geheel New York bereikbaar is. Nu wordt dat netwerk daadwerkelijk tot stand gebracht. Bron

Reageer op artikel:
Vandaag: foto’s van Google Glass gepresenteerd, BMW via AirTouch met gebaren besturen en meer
Sluiten