Vandaag: gave blik werpen op Apple Campus, Nederlander kijkt flink aantal uren per week Netflix en meer

De dinsdag is op de redactie alweer voorbijgevlogen. Voordat wij er erg in hadden was het alweer het einde van de werkdag. Dat de dag zo voorbijvloog was onder andere omdat er weer flink wat gebeurde in de tech-wereld. Om ervoor te zorgen dat jij niks mist dit nieuwsoverzicht. Enjoy!

BMW is 100 en toont de auto over 100 jaar

BNW gaat nu al honderd jaar mee. Dat het autobedrijf het hier niet bij wil laten is duidelijk. Een toffe manier om dit te uiten is de auto van over nog eens honderd jaar te presenteren. Die is op vier principes gebaseerd en ziet er tof uit!

Facebook Messenger kent een ander gelaat op Android

Ben jij een Android-gebruiker? Dan zal het je wellicht al zijn opgevallen dat de applicatie er anders uitziet. De update met het zogenaamde Material Design werd namelijk gister uitgerold.

Steve Wozniak vertelt Conan wat ‘ie van het geschil tussen Apple en de FBI vindt

Wauw: Dropbox kent nu 500 miljoen gebruikers

Dropbox blijft groeien en kent nu vijfhonderd miljoen gebruikers. Dat is een flink aantal. De dienst is zelf in 2008 opgericht en vanaf dat moment zijn er in totaal 5,3 miljard connecties gelegd. Not bad!

Lek in Facebook maakte het mogelijk dat je account was te kraken

Verontrustend, er is namelijk informatie naar boven gekomen dat iemand die jouw e-mailadres of telefoonnummer had je Facebookaccount kon hacken. Hoe? Je kan een nieuw wachtwoord naar je telefoonnummer of e-mailadres sturen en moet dan een zescoderige cijfer invullen via de website. Wat bleek? Op de bètawebsite van Facebook kon je deze code onbeperkt invoeren. Door via software heel veel en zo snel mogelijk codes in te voeren konden hackers toegang krijgen en je wachtwoord veranderen.

Live Photos worden nu ook door Google Photos ondersteund

Ken je Live Photos? Dat is die functie van iOS 9 waarbij niet enkel een foto wordt genomen maar ook een reeks foto’s die als korte video zo een moment vastleggen. Deze Live Photos worden nu ook door Google Photos ondersteund, het opslagplatform van Google.

Apart overleg tussen Tim Cook, Elon Musk en Larry Page

Tim Cook, Elon Musk, Larry Page en andere zouden bij een overleg zijn geweest met een ietwat apart hoofdonderwerp. Zij zouden namelijk aan het discussiëren zijn over hoe zij Donald Trump niet aan de macht konden krijgen. De overheersende mening lijkt dus te zijn dat Trump niet goed is voor het land!

Mercedes haalt grap uit met BMW op honderdste verjaardag van BMW

Mercedes heeft BMW een kleine loer gelegd juist op het feestelijke moment dat het bedrijf honderd jaar is geworden. Wat de grap is? Dat BMW-medewerkers gratis toegang hebben tot het Mercedes-Benz museum in Stuttgart. Goud!

Werp een gave blik op de Apple Campus

Mashable biedt je de kans om een toffe blik te werpen op de nieuwe Apple Campus. Hierbij zie je onder andere dat een UFO-achtig dak aan de Campus wordt toegevoegd. Nice!

Die Japanners weer: 8K uitzendingen tijdens de Olympische Spelen van 2016

Yep, Japan heeft grootste ideeën. Waar de Olympische Spelen daar plaatsvinden in 2016 wil het land uitzenden in de beste kwaliteit mogelijk. Dat is op dit moment 8K. Om deze reden gaat het land content in 8K vastleggen. Bron

Nederlander kijkt gemiddeld een uur per dag naar online streamingdienst

Met diensten als Netflix is het altijd en overal mogelijk om content te streamen. Nu blijkt uit een onderzoek dat de Nederlander met een dergelijke dienst gemiddeld één uur per dag spendeert aan het checken van films en series. Dat is een flink aantal.

Instant Articles vanaf nu voor elke WordPress website beschikbaar

Instant Articles van Facebook is een manier van content plaatsen voor uitgevers. Je kunt dan content direct vanaf je website plaatsen waardoor de content sneller wordt geladen. Deze vorm van plaatsen van artikelen is op mobiel gericht, aangezien ook het ontwerp van deze artikelen dan zo is aangepast dat-ie ideaal te lezen is voor mobiele gebruikers. Vanaf nu is de functionaliteit dus voor elke WordPress website beschikbaar.

Sony komt met Koov, de eerste kits in robotica en programmeren

LEGO is natuurlijk al langer bezig met moderne educatieve content voor kinderen. Ook Sony is hier in geïnteresseerd en lanceert om die reden Koov. Al spelenderwijs leren kinderen programmeren en dingen over robotica.

Plugify is live, een online marktplaats voor live muziek

Plugify is een initiatief van een stel Nederlanders en een gave daarbij. Zij zagen namelijk dat het lastig is om live muziek te vinden en boeken. Vandaar dat zij deze dienst opzetten. Gister ging-ie live!

Nieuwe innovatie geeft geamputeerden gevoel terug

Het is een groep wetenschappers van de universiteit van Lausanne gelukt om een robotvinger te ontwerpen die het gevoel terug laat komen bij geamputeerden. Dit door de zenuwen van de bovenarm chirurgisch te verbinden aan de robotvinger!

Fox Sports gaat League of Legends-competitie uitzenden

Esports is ook een vorm van sport. Dat is in ieder geval wat Fox Sports denkt. De sportzender gaat namelijk een competitie van League of Legends, een computerspel, uitzenden. Hierbij zullen zes teams het tegen elkaar opnemen. Spannend!

KPN gaat functionaliteit uitrollen dat je via wifi en 4G kunt bellen

KPN heeft aangegeven dat het bedrijf ervoor heeft gekozen de functionaliteit uit te rollen dat je via wifi kunt bellen. Hiermee wordt het netwerk van het bedrijf minder belast en komt er een kostenvoordeel voor de gebruiker tot stand. Twee vliegen, één klap!

Samsung wint strijd en hoeft niet verplicht oudere telefoons van software-updates te voorzien

De consumentenbond vond Samsung onduidelijk in het updatebeleid en spande daarom een kort geding aan. Deze heeft de consumentenbond verloren. Helaas voor de Samsung-gebruiker, want hierdoor kan Samsung op dezelfde manier blijven opereren.

Reageer op artikel:
Vandaag: gave blik werpen op Apple Campus, Nederlander kijkt flink aantal uren per week Netflix en meer
Sluiten