Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 29 nov 2016

Vandaag: geen homeknop voor de iPad Pro 2, Uber leert Amsterdamse kinderen programmeren en meer

Wij hadden verwacht dat de iPhone de eerste zou zijn waar de homeknop zou verdwijnen. Maar wij hadden het mis. Want het lijkt erop dat de beurt eerst aan de iPad is. In het onderstaande lees je daar meer over én check je de rest van het technieuws.

De iPad Pro 2 is het eerste iDevice zonder homeknop

Dacht jij dat de iPhone 8 de eerste zou zijn zonder homeknop? Fout! Volgens een betrouwbare bron is de iPad Pro 2 namelijk het eerste apparaat dat op iOS draait én geen homeknop kent. Dat betekent dat je meer ruimte overhebt voor het scherm. Die zou 10,5- in plaats van 9,7-inch zijn, terwijl de fysieke grootte van het apparaat hetzelfde blijft.

Een groter scherm zonder dat je device groter wordt

Kind van elf doet GTA in het echt na

Je hebt je vast wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om GTA in het echt uit te voeren. Maar waar je dat normaal enkel bij het afvragen houdt, besloot een jongetje van elf het eens uit te proberen. Met snelheden die boven de 120 kilometer per uur schoten reed ‘ie met de politie op de hielen over de Canadese snelweg. Gelukkig zonder brokken.

Google zal miljoenen Pixel-phones verkopen

Een analist van Morgan Stanley voorspelt dat Google dit jaar drie miljoen smartphones gaat verkopen. Dat zijn er al best veel, en volgend jaar zullen daar nog minimaal vijf miljoen smartphones aan worden toegevoegd.

HP’s droom is werkelijk uit te voeren

HP heeft een droom waarbij een computer keuzes maakt. Deze keuzes doet-ie dan meer op basis van zijn ‘geheugen’ en op basis van de rekenkracht die-ie bezit. En nu blijkt uit dit concept dat het niet enkel bij dromen blijft.

Google Featured Photos komt ook naar je Mac

Wil jij prachtige foto’s als screensaver? Dan ben je bij Featured Photos aan het juiste adres. Je Mac wordt zo tot een apparaat omgetoverd dat jou de meest mooie foto’s laat zien wanneer je ‘m even niet gebruikt.

Ook Tele2 aangeklaagd voor verdekt laten betalen voor ‘gratis’ telefoon

Er lopen al langer klachten tegen telecomproviders dat ze niet open zijn over de kosten die je voor je ‘gratis’ telefoon draait. Die zitten dan namelijk in het abonnement verwerkt, terwijl de gebruiker denkt dat de telefoon gratis is. Nu is ook Tele2 aangeklaagd.

Leer je kind programmeren met behulp van Uber

Uber is met allerlei dingen bezig, dat blijkt maar weer uit het volgende. Samen met Amsterdam Cares gaat Uber Amsterdamse kinderen in achterstandssituaties programmeerlessen aanbieden. Zo worden de tools aangeboden om zich in de moderne wereld te mengen. Nice!

Hacker van OV in San Francisco nu zelf gehackt

Gisteren werd een OV-bedrijf in San Francisco gehackt. Dit gebeurde door ransomware. Maar, boontje komt om zijn loontje. Nu blijkt dat diegene die achter de hack zit zelf is gehackt. Haha!

Amazon werkt aan de upgrade van de Echo

De Echo is de slimme speaker van Amazon. Nu lijkt het erop dat de gigant aan een opvolger van deze speaker aan het werken is. Die zou van een 7 inch-display zijn voorzien. Is dit hét antwoord op de Google Home?

De eerste prototypen van de Surface Phone zijn in de maak

Apple moet het warmer en warmer krijgen. Microsoft is namelijk bezig met een geheel nieuwe smartphone, de Surface Phone. En als die telefoon een succes wordt, dan heeft Apple er een nieuwe concurrent op de smartphonemarkt bij. De eerste prototypen zouden onderweg zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: geen homeknop voor de iPad Pro 2, Uber leert Amsterdamse kinderen programmeren en meer
Sluiten