Daniel Koster
Daniel Koster Tech 10 nov 2016

Vandaag: GIFjes zoeken én versturen via WhatsApp, concurrent Photoshop naar Windows en meer

WhatsApp is al een tijdje met GIFjes bezig. Nu is er heugelijk nieuws: je kunt via Giphy op WhatsApp je favoriete GIFJes vinden en versturen. Hoe dat werkt vind je in het onderstaande artikel. Ook vind je hier het overige technieuws van donderdag 10 november.

De nieuwe MacBook Pro breekt records

Je bent vast wat kritiek op de nieuwe MacBook Pro tegen het lijf gelopen. Maar ja, haters gonna hate. Er zijn namelijk genoeg mensen wél enthousiast. Er zijn namelijk nog nooit in vijf dagen zoveel MacBooks in de Verenigde Staten besteld als bij de Pro het geval is.

Nintendo stopt definitief met de Wii U

Eerst zou Nintendo wel met de console stoppen, toen weer niet, maar nu is definitief gebleken dat de stekker uit de Wii U wordt getrokken. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Met de Switch op komst kunnen wij daar wel mee leven.

Hier koop je de Spectacles van Snapchat:

Tim Cooks’ brief over de verkiezing van Donald Trump

Wij zijn nog niet van de schok bekomen en de rest van de wereld moet er ook nog even aan wennen. Ook Tim Cook weet dat het presidentschap van Trump zijn werknemers bezighoudt. Vandaar dat ‘ie een mail stuurde naar zijn personeel waarin hij vertelt dat Apple moet blijven doen wat ze doen en de pijlen samen op de toekomst moet blijven richten.

Wetenschappers komen met LipNet

Hallo LipNet. Deze software is door wetenschappers ontwikkeld en kan beter liplezen dan mensen. Je begrijpt vast dat dat voor allerlei situaties extreem handig is. Wat dacht je van in de discotheek?

Facebook introduceert nieuwe manier van adverteren

Geld verdienen, dat is wat Facebook graag doet. Eén van de manieren om geld binnen te halen is adverteren. Door bedrijven de mogelijkheid te geven om berichten te plaatsen in de tijdlijn van gebruikers is nu een nieuwe manier van adverteren geïntroduceerd. Wauw.

GIFjes zoeken via WhatsApp

YES! Eindelijk kun je GIFjes zoeken via WhatsApp. Door ‘m even up te daten kun je via het plusje linksonderin, dan via ‘Foto- en videobibliotheek’ en tot slot links onderin op Giphy te tikken GIFjes versturen. Winnen!

Je favoriete berichtenapplicatie nóg leuker

Google wil verzadiging van Android-toestellen tegengaan

Dat wordt duidelijk uit de nieuwe voorwaarden van Android 7.0. Hierbij geeft Google aan dat het in de toekomst wellicht alternatieve oplaadmethoden gaat verbieden. De usb-c-poort wordt dan de enige manier om je telefoon op te laden. Slim, omdat er dan minder verzadiging is. Maar ook onhandig, want Quick Charge is relaxed.

Dé concurrent van Photoshop komt naar Windows

Wil jij een alternatief voor het relatief dure Photoshop? Dan is ‘Affinity Photo’ een goede keus. Waar dat programma volgens Apple de beste app van 2015 was, is de software nu voor Windows te gebruiken. Nice.

Een buigbare telefoon in de maak bij Samsung?

Er wordt al langer gesproken over een buigbare smartphone die door Samsung wordt gemaakt. Nu gaat het hardnekkige gerucht dat-ie in 2017 verschijnt. Dat komt door allerlei patenten die door Samsung zijn aangevraagd.

Live 2 Photos is een handige app

Het is nog wel eens zo dat jij een stil wilt hebben van een video of van een Live Photo. Dat betekent een hoop gepriegel. Of betekende. Want Live 2 Photos helpt je een handje en maakt van Live Photos en video’s stills voor je. Handig.

Winnen: Flitsmeister is van een update voorzien

Wij raden je niet aan te hard te rijden. Verre van zelfs. Houd je aan de regels. Maar Flitsmeister is ook ontzettend handig voor het bijhouden van files en je route. Doordat de app nu van een update is voorzien, wordt-ie nog bruikbaarder voor jou.

Dit wordt de nieuwe grootste wolkenkrabber van Dubai

Met Siri geld overmaken via PayPal

Siri kan steeds meer en wordt zo steeds praktischer. Nu kun je via Siri ook geld overmaken en ontvangen. Dat werkt via PayPal. Voor ons zou het chiller zijn als Siri ook compatibel zou zijn met Nederlandse banken. Dat is (nog) niet het geval.

Korte video laat nieuwste project van Faraday Future zien

Apple AirPods komen toch spoedig uit

Wij hoorden een tijdje terug nog dat de AirPods waren uitgesteld. Het zou nog wel even duren voordat ze eraan kwamen. Maar nu stelt Onemorething dat de AirPods vanaf 18 november een feit zijn. Dat is toch nice.

Mark Zuckerberg is zakenman van het jaar

Instagram Stories wordt van nieuwe functies voorzien

Ben jij al lekker Stories aan het maken? Misschien dat deze nieuwe functionaliteiten je over de streep trekken als dat niet zo is. Je kunt nu elkaar taggen in stories, links toevoegen, Boomerangs versturen en meer.

Reageer op artikel:
Vandaag: GIFjes zoeken én versturen via WhatsApp, concurrent Photoshop naar Windows en meer
Sluiten