Daniel Koster
Daniel Koster Google 18 mei 2016
Leestijd: 5 minuten

Vandaag: Google en Apple weten wanneer je kanker hebt, slimme tampon een feit en meer

De week is alweer doormidden. Dat krijg je van een lang weekend, dan vliegt de tijd voorbij! Wij keken vandaag eigenlijk vooral uit naar vanavond. Op woensdagavond 18 mei gaat het Google I/O 2016 evenement namelijk van start. Dit zijn de zaken die wij hopen voorbij te zien komen. Maar, er speelt zich naast het event van Google natuurlijk genoeg af in de techwereld:

Sweet: Nokia wordt overgekocht en gaat weer phones maken

Nokia werd een tijd geleden door Microsoft overgekocht. Dat heeft het merk Nokia niet veel goed gedaan. De stekker werd zelfs uit de Nokia-telefoon getrokken. Nu is dit onderdeel van Microsoft afgestoten en voor een goede driehonderd miljoen euro overgekocht. Het beste nieuws: Nokia gaat dan weer telefoons maken. Winnen!

Interessant: Google, Apple en andere techgiganten kunnen ziektes voorspellen en diagnosticeren, maar moeten ze deze kennis gebruiken?

Dit vinden wij nog een interessante vraag. Want het is voor tech-giganten op basis van hoe jij met hun producten omgaat mogelijk zaken te diagnosticeren. Je kunt denken aan het vaststellen van griep op basis van je zoekopdrachten via Google. Ditzelfde kan ook gelden voor ziektes als kanker. De grote vraag: moeten deze bedrijven dat jou dan laten weten. Sommige mensen willen dit liever niet eens horen. We zullen deze vragen gauw meer gaan stellen en beantwoorden denken wij!

Hacker maakt 117 miljoen LinkedIn accounts buit

Jep, zoals elke dag is er weer iets of iemand gehackt. Dit maal is het wel een érg grote hack. 117 Miljoen LinkedIn accounts zijn gehackt. Het gaat hierbij om wachtwoorden en e-mailadressen. Die worden nu waarschijnlijk door de hacker aan de hoogste bieder verkocht.

Haha: Apple-medewerkers naar huis van klant met iTunes problemen gestuurd

Apple zit tamelijk met de handen in het haar rondom iTunes dat zomaar nummers uit de bibliotheek van sommige gebruikers verwijdert. En dan niet enkel uit de iTunes bibliotheek, maar van de gehele computer. Nu maakte iemand daar weer melding van en besloot Apple het probleem bij de bron aan te pakken. Staan er opeens twee Apple medewerkers op de stoep, haha! Lees er hier alles over.

Volgende spel dat in een film wordt vertolkt is Tetris

Oké, dat er van Angry Birds een film is gemaakt kunnen we nog begrijpen. Dat Nintendo films gaat produceren met Nintendo karakters in de hoofdrol is tevens awesome te noemen. Een film over Tetris gaat ons echter de pet te boven. Als die film gaaf wordt eten we zelfs onze hoed op. Oké, dat misschien net niet, maar dit kan bijna niet nice worden.

Reageren met je eigen emoji-gezicht via Facebook

Het lijkt erop dat Facebook jouw gezicht in een emoji wil omtoveren. Je kunt dan met deze emoji reageren op berichten via Facebook. Dat lijkt ons briljant. Dit is echter nog geen werkelijkheid, er staat nu enkel een patent voor uit!

GPS leidt vrouw het water in

Je moet niet blindelings op je GPS vertrouwen. Dat is iets wat we al langer weten. Wij dachten dat iedereen dat wel doorhad. Deze vrouw had dat duidelijk niet. Zij volgde haar navigatie en eindigde in een meer. Dag auto, hallo nat pak!

Tesla komt met nieuwe update voor zelf parkeren van eigen auto’s

Het lijkt erop dat Tesla met een nieuwe update komt waarbij het zelf parkeren van de Model S gemakkelijker en veilig wordt gemaakt. Via Summon zou de bestuurder eerst moeten aangeven in welke richting de auto moet rijden om de parkeerplek te benutten.

Slimme tampon is een feit, echt waar!

We hebben het hier op de redactie niet al te uitvoerig over gehad. In ieder geval is het niet altijd even gemakkelijk om te weten wanneer je van tampon moet verwisselen. Vandaar dat er een slimme tampon op de markt is gebracht die je hier een handje bij helpt.

Slimme apparaten nog niet écht in trek, behalve robotstofzuigers dan

De Nederlander is (nog) niet daverend enthousiast over slimme apparaten. Een reden hiervoor kan zijn dat ze nog flink aan de prijs zijn. Er is wel een uitzondering. De robotstofzuiger doet het goed. Daar zijn er al zo’n driehonderdduizend van te vinden.

Met deze camera wordt elk detail van Nederlandse meesterwerken vastgelegd

Firefox op één na grootste van de wereld

Internet Explorer (nu Microsoft Edge) is nog een plaats gedaald in wereldwijd gebruik. Eerder ging Chrome de browser voorbij, en nu ook Firefox. Dat is zorgwekkend voor Microsoft, die onlangs met Edge kwam om de browser juist op meer apparaten te krijgen.

Meteoor te zien in Verenigde Staten en Canada

Bron

Apple haalt meerdere experts in huis voor draadloos opladen

Wanneer Apple ergens mee aan de slag gaat is dat vaak goed nieuws. Het bedrijf is er goed in om innovaties naar een hoger niveau te tillen. Wij hopen dat dit ook gebeurt met het draadloos opladen, dat nog lang niet draadloos is. Nu Apple diverse experts in het draadloos opladen heeft aangenomen zou dat nog best goed kunnen komen!

Vliegtuig krijgt de deur die iedereen wil

Het is maar zonde dat vliegtuigen zo weinig ramen kennen. Een producent van privéjets vindt dat ook. Om die reden heeft die producent een deur ontworpen waarbij je veel meer zicht hebt. Je kunt zelfs helemaal boven je kijken. Gaaf hoor!

Google experimenteert met carpooldienst Waze

Waze is een handige dienst. Je kunt aangeven waar je heen moet en met andere mensen meerijden naar die locatie toe. Hier betaal je dan een beetje voor. Dat scheelt je beiden geld en is goed voor het milieu. Wij denken dat de dienst gauw breder wordt uitgerold.

Vertrouwen in Facebook blijft bestaan

Hopelijk is het je niet ontgaan dat Facebook zelf kiest wat trending nieuws is. Of dat wordt in ieder geval gesteld. Nu werd er onderzocht of dit het vertrouwen in het medium bij mensen heeft doen breken. Dat blijkt niet het geval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Google en Apple weten wanneer je kanker hebt, slimme tampon een feit en meer
Sluiten