Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 14 okt 2015

Vandaag: GoPro gaat je voor video’s betalen, megaboete Apple en meer

Beschik jij over een GoPro? Dan kun je er flink geld mee verdienen. Misschien dat medewerkers van Apple hiermee uit de voeten kunnen, want er staat voor de techgigant een megaboete te wachten. En Aurous, de Popcorn Time onder de muziekdiensten staat nu al onder vuur. Dit en meer in ons dagelijkse nieuwsoverzicht uit de innovatie wereld.

Aurous, de Popcorn Time onder de muziekdiensten nu al onder vuur

Gisteren schreven we hier nog vol lof over de nieuwe dienst Aurous. De Popcorn Time onder de muziekdiensten. De dienst ontplofte uiteraard, maar blijkbaar is niet iedereen van de dienst gediend. Binnen een paar uur na livegang hadden de ontwikkelaars een brief van een advocaat in hun mailbox. Hier konden ze uiteraard op wachten. Je leest er op The Verge meer over.

Maak je video’s met een GoPro? GoPro gaat je ervoor betalen

Als ze uiteraard cool genoeg zijn. Vandaag is het beursgenoteerde bedrijf met de GoPro Awards gestart. De beste foto’s en video’s worden met geldbedragen beloond. Denk aan vijfhonderd dollar voor een foto, duizend dollar voor ruw videomateriaal vijfduizend dollar voor een gemonteerde video. Maar dan mag GoPro de beelden wel in reclame’s gebruiken. Smart! (Bron)

Volgens Eric Schmidt gaan er de veel Alphabet bedrijven aankomen

Dat Google, of beter gezegd Alphabet, altijd op zoek is naar bedrijven om over te nemen is al jaren geen geheim meer. Ze kopen erop los om vervolgens de wereld te veroveren. En daar blijven ze mee doorgaan. Re/code schrijft dat Eric Schmidt heeft gezegd dat er de aankomende tijd veel bedrijven aan zitten te komen die onder Alphabet vallen. Welke? Daar zullen we snel genoeg achterkomen.

Op 29 oktober nieuwe OnePlus smartphone

De Chinese smartphonefabrikant heeft bekend gemaakt dat er op 29 oktober de nieuwe smartphone X wordt uitgebracht. Een toestel met een 5,5-inch scherm. Aan het einde van de maand weten we meer.

Vlieg je met KLM, zet dan Facebook Messenger aan

Op Emerce lazen we vandaag dat KLM-klanten alle informatie over hun vlucht via Facebook Messenger kunnen ontvangen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor eventuele gatewijzigingen.

Megaboete Apple

Oeps! Apple moet aan de universiteit van Wisconsin een boete van maximaal 862 miljoen euro betalen. Waarom? Voor het schenden van een patent. Dit patent zorgt ervoor dat processoren effici├źnter kunnen werken. Je zou zeggen dat Apple het beter voor elkaar had. (Bron)

Straks alleen maar video’s in je Facebook feed

Het is geen geheim meer dat Facebook een kleine beetje jaloers is op YouTube. Niet voor niets zie je steeds meer video’s op het platform verschijnen en genereert het als zender veel bereik. Wij zetten dan ook gemaakte video’s hier los op Facebook in plaats van onze YouTube-link. Facebook is dan ook druk bezig met het testen van een feed die alleen maar video’s toont.

Oef! ’90 procent van Android-devices heeft veiligheidslek’

Nu.nl heeft een onderzoek aangestipt waaruit blijkt dat negentig procent van Android-devices over een gevaarlijk veiligheidslek beschikt. Oef! De Nexus-toestellen zijn het veiligst, omdat deze over een kale versie van Android beschikken en snel zijn te updaten. Je leest er hier meer over.

Reageer op artikel:
Vandaag: GoPro gaat je voor video’s betalen, megaboete Apple en meer
Sluiten