Daniel Koster
Daniel Koster 9 dec 2015

Vandaag: gratis aanbod Spotify (deels) verleden tijd, identiteit Bitcoin-oprichters achterhaald en meer

Yes, de week is weer doormidden en we gaan naar de goede helft van de week toe. Wij voelen ons meteen weer beter aangezien de zwaarste paar dagen van de week weer achter de rug zijn. En zitten uiteraard weer vol enthousiasme aan het technologische overzicht te werken, dit keer van woensdag 9 december. Enjoy!

Nieuwe pleister verdooft plaatselijke pijn

Het is eigenlijk vreemd dat we ibuprofen of paracetamol nemen wanneer we bijvoorbeeld pijn hebben aan een wond. Vanuit deze gedachte is een pleister ontwikkeld die de plek waarop-ie wordt geplakt verdooft. Slim!

North Face oprichter Doug Tompkins overleden

Eén van de oprichters van North Face, Dough Tompkins, is vandaag overleden tijdens een tragisch ongeluk op een kajaktrip. De beste man is 72 jaar oud geworden. Lees hier meer over Doug en zijn leven.

Wired en Gizmodo stellen Bitcoin-oprichters te hebben gevonden

In artikelen van Wired en Gizmodo is te lezen dat zij aan de hand van extensief onderzoek concluderen dat twee mannen de oprichters zijn van de Bitcoin. Het gaat hier om Craig Steven Wright en Dave Kleiman. Check de artikelen om erachter te komen hoe de twee techsites tot deze conclusie (die niet wordt bevestigd door die personen zelf) zijn gekomen.

Verkoop Nexus 6 stopt

Google heeft de stekker uit de verkoop van de Nexus 6 getrokken. De telefoon is nog wel via andere manieren, zoals tweedehands of via andere winkels, te verkrijgen, maar niet meer bij Google zelf. Bron.

HTC Vive zal vanaf april te koop zijn

De VR-bril van HTC, de Vive, zal volgens HTC vanaf april 2016 te koop zijn. De bril zou eigenlijk eind dit jaar uitkomen maar dit bleek niet realiseerbaar voor het bedrijf. Laten we hopen dat dit de uiteindelijke datum zal blijven!

Gratis aanbod Spotify is deels verleden tijd

Spotify gaat artiesten de kans geven om hun aanbod te beperken. Het was eerder niet mogelijk voor artiesten om aan te geven dat bepaalde nummers niet gratis op Spotify mochten zijn. Nu kan dat dus wel! Lees er hier meer over.

Muziekvideo van Kenny B is best bekeken Nederlandse video op YouTube

Het jaar is alweer bijna ten einde en dan blikken we terug op het afgelopen jaar. Zoals welke Nederlandse video het best bekeken was op YouTube. Dat is die van Kenny B. Bron.

Apple zou in maart Apple Watch 2 en iPhone 6c aankondigen

Het is volgend jaar maart een jaar geleden dat de eerste Apple Watch werd aangekondigd. Volgens de geruchten zal komende maart de opvolger van het slimme horloge worden aangekondigd. En ook de iPhone 6c zal dan worden aangekondigd.

De Europese Commissie wil zelfde aanbod Netflix in alle Europese landen

Het is de bedoeling dat de grenzen van Europa vervagen. Toch is het zo dat het Netflix-aanbod in Nederland anders is dan dat van andere Europese landen. Nu wil de Europese Commissie daar verandering in aanbrengen.

iOS 9.2 nu beschikbaar

Apple heeft vandaag de nieuwe iOS 9.2 gelanceerd. Deze update kent verschillende tweaks. Check hier welke dat zijn en update je smartphone gauw!

Nevada krijgt hyperloop testbaan

De hyperloop-baan is volgens Elon Musk de manier van reizen van de toekomst. Deze toekomst komt met deze testbaan in Nevada een stukje dichterbij.

Kickstarter huurt journalist in om falen Kickstarter-succes te onderzoeken

Het was een Kickstarter-succes qua de bedragen die het ophaalde, maar blijkt nu een flop. We hebben het uiteraard over de Zano-drone. Nu heeft Kickstarter een journalist ingehuurd om te onderzoeken waar het allemaal is fout gegaan.

Handige nieuwe functionaliteit Instagram

Wie heeft een nieuwe iPhone 6s (plus) nodig met 3D Touch? Dat is in ieder geval wat deze nieuwe functie van Instagram laat zien. Je kunt nu namelijk door wat langer te drukken hetzelfde bereiken als 3D Touch bereikt. Check in het onderstaande filmpje hoe dat werkt.

Eigen streamingdienst Apple komt nog niet

De geruchten gingen dat Apple een eigen streamingdienst wil introduceren. Echter wordt er nu gezegd dat Apple deze plannen even op een zijspoor heeft gezet. Waarschijnlijk gaat de dienst er later nog wel komen!

Cortana komt naar iOS en Android

Cortana, de digitale assistent van Microsoft, is vanaf vandaag voor Android- en iOS-apparaten beschikbaar. Wil je weten wat je allemaal met Cortana kunt? Check dan dit artikel.

Reageer op artikel:
Vandaag: gratis aanbod Spotify (deels) verleden tijd, identiteit Bitcoin-oprichters achterhaald en meer
Sluiten