Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 21 mrt 2016

Vandaag: Groep (Nederlandse) torrent uploaders krijgt flinke boete, versleuteling iMessage gekraakt en meer

Wanneer je een film via een torrent downloadt loop je een serieus risico om een boete op de deurmat te krijgen. Dat is nu wel duidelijk. Stichting BREIN pakte namelijk de groep 2Lions Team aan. Schade? Bijna zeventigduizend euro. Maar er gebeurde vandaag meer in onze innovatieve wereld. De versleuteling van iMessage is bijvoorbeeld gekraakt en een grote dag in Cuba. Obama is op bezoek, Airbnb wordt op Cuba toegelaten en ook Google heeft plannen om het prachtige Cuba van Wifi en breedband te voorzien. Check it out!

Flinke boete groep (Nederlandse) torrent uploaders

Met stichting BREIN is een schikking gesteld voor een boete van 67.500 euro. Hoeveel torrents de groep 2Lions Team op meerdere sites als The Pirate Bay en ExtraTorrent plaatste is onbekend. Ook het aantal leden is onbekend, maar de leden moeten wel ieder duizenden euro’s aan boete betalen. Er gaan overigens meer boetes worden uitgeschreven nu Stichting BREIN toegang tot IP-adressen krijgt. Onderstaande boodschap is te lezen op de website van 2Lions Team. (Bron)

Versleuteling van iMessage gekraakt

Apple mag voor de volgende versie van iOS aan de slag. De versleuteling van Apples berichtendienst iMessage is namelijk gekraakt. Gelukkig door een stel goedzaken! Wanneer Apple iOS 9.3 uitrolt moet dit niet meer kunnen. De uitrol start, als het goed is, vandaag. Hier lees je hoe de onderzoekers het voor elkaar kregen.

De smartwatch van Swatch

Ook Swatch heeft een smartwatch te pakken, een slimme Tissot om precies te zijn. De batterij moet meegaan en kun je opladen dankzij zonne-energie. Het horloge geeft bijvoorbeeld instructies van Google Maps door en kost naar alle waarschijnlijk rond de duizend euro. (Bron)

Hoverboard gedreven door Samsung batterijen zal nooit exploderen

De Hoverboard was één van de tech-items die in 2015 veelvuldig in het nieuws kwamen. Ze worden overal verbannen en ze vliegen in de fik. Maar dat geldt niet voor deze Kiwano die door Samsung Batterijen wordt aangedreven. Hoe dat komt? Check onderstaande video of lees er hier op Cnet meer over.

Het Nederlandse Peerby haalt al bijna 2 miljoen euro aan crowdfunding binnen

Deelplatform Peerby waarmee je spullen van je ‘buren’ kunt lenen is een succesvolle crowdfunding begonnen waarmee ze Peerby Go (inter)nationaal willen starten. Er is al een kapitaal van bijna 2 miljoen euro binnengehaald en de crowdfundingperiode loopt nog wel even door. Geloof jij in het succes van Peerby? Hier lees je er meer over.

Staat Cuba op het programma? Dan kun je nu ook een Airbnb boeken

De relatie tussen het Westen en Cuba verloopt steeds beter. President Obama is zelfs de eerste Amerikaanse president die na 88 jaar Cuba bezoekt. En dat geldt ook voor Westerse diensten. Het is als Nederlander vanaf 2 april eindelijk mogelijk om via Airbnb op Cuba een accommodatie te boeken. Dit was al een tijdje voor inwoners van de Verenigde Staten mogelijk, maar nu ook voor inwoners uit andere landen. Je leest er hier meer over.

Nieuwe krachtige PlayStation 4 in de maak voor 4K-gaming

Ook de game-ontwikkeling zit in een snelvaart. 4K-content begint eindelijk door te slaan en dat geldt ook voor gamen in 4K. Nadeel: de PlayStation 4 is niet krachtig genoeg om de nieuwe vraag aan te kunnen. Tijd voor vernieuwing! Er zijn dan ook geruchten dat Sony bezig is met de doorontwikkeling van een nieuwe PS4 met betere hardware. Het codewoord is de PS4.5 en moet de nieuwe PlayStation ook vr ondersteunen. (Bron)

Twitter viert haar tiende verjaardag

Hiep hiep hoera voor Twitter. De tech-gigant viert vandaag haar tiende verjaardag. Onder de hashtag #LoveTwitter kun je laten weten wat jouw eerste Twittermoment was. Of kun je je liefde voor Twitter delen. Enjoy!

Beschik je over een Amazon Kindle? Zorg voor een update

Amazon laat hier weten dat je voor 22 maart een Kindle moet updaten, anders kun je ‘m niet meer met internet verbinden. De lijst met de betreffende modellen vind je ook op de pagina.

Ook Google gaat naar Cuba

Google ziet dankzij de betere samenwerking tussen de Verenigde Staten en Cuba ook kansen om het land van internet te voorzien. Aangezien minder dan vijf procent van de Cubaanse huishoudens toegang tot het internet is er nog veel terrein te winnen. (Bron)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: Groep (Nederlandse) torrent uploaders krijgt flinke boete, versleuteling iMessage gekraakt en meer
Sluiten