Daniel Koster
Daniel Koster Culture 28 dec 2016

Vandaag: grote concurrent Netflix valt tegen, nep-nieuws op Facebook activeert veiligheidscheck en meer

Netflix is nu dé online aanbieder van films en series. En dan vooral van series natuurlijk. Maar, het leek erop dat dit niet lang zo zou blijven. Amazon Prime is namelijk naar Nederland toegekomen. Hoe bevalt die dienst? Dat en meer lees je in het onderstaande nieuwsoverzicht.

Amazon Prime als Netflix concurrent? Dat valt in Nederland vies tegen

Wij dachten dat Netflix er een concurrent bij kreeg met Amazon Prime. Voor nu is dat zeker nog niet aan de orde. Het aanbod is simpelweg te schamel. Wanneer jij een abonnement afsluit heb je toegang tot 291 films en series. Daar moet eerst meer bijkomen Amazon!

Interessante reden waarom de digitale portemonnee niet aanslaat

Wij hadden dit gevoel al, en nu wordt-ie door dit onderzoek extra bevestigd. Mensen zijn huiverig voor de digitale portemonnee omdat-ie hun privacy kan schaden. Deze huiverigheid remt zelfs de voortgang van de digitale portemonnee. Opgeven of doorzetten is de vraag..

Nep-nieuws op Facebook activeert veiligheidscheck

Je kent vast de nieuwe functie van Facebook dat je bij natuurrampen of aanslagen kunt aangeven dat je veilig bent. Nu is die check door nep-nieuws onterecht in gang gezet. Zo blijkt maar weer dat Facebook zijn zaakjes nog steeds niet op orde heeft.

Huawei behaalt verkoopdoel

Huawei stelde zich aan het begin van dit jaar een uitdagend verkoopdoel. Het bedrijf wilde in totaal 140 miljoen smartphones verkopen over 2016. En dat is het bedrijf gelukt, gaf Huawei aan.

Apple is heer en meester van de feestdagen

De feestdagen zijn natuurlijk het moment voor tech-giganten om wat extra geld in het laatje te brengen. Dat heeft Apple deze feestdagen het best gedaan. Dat blijkt uit de volgende data.

Ook Netflix is heer en meester

Het gaat ook lekker met Netflix. We hebben het dan met name over de eigen producties: de Netflix Originals. ‘Stranger Things’ is je vast bekend en met ‘The OA’ is wederom een nieuwe knaller gelanceerd. Dat gaat zo lekker dat Netflix straatlengtes op de concurrentie voorligt.

Kunstmatige intelligentie van Samsung werkt op alle apps

Korte quiz: weet jij nog hoe de stemassistent van de Samsung S8 gaat heten? Nee? Het goede antwoord is ‘Bixby’. Nu blijkt uit nieuwe informatie dat je deze stemassistent ontzettend breed kunt inzetten. Zo breed, dat-ie binnen alle Samsung-apps werkt.

T-Mobile begint met het blokkeren van Note 7-gebruikers

Heb jij die Note 7 ondanks alle waarschuwingen en inwissel-acties nog steeds in je bezit? Dan heb je pech als T-Mobile je provider is. Het bedrijf heeft besloten het opladen van de Note 7 niet meer mogelijk te maken.

De Verenigde Staten binnenkomen? Eerst je sociale media doorgeven

Regeringen hebben het steeds meer door dat jij ontzettend veel deelt. Op die manier hebben zij er voor de beveiliging van hun land veel aan om jouw sociale media te checken. Dat is wat de Verenigde Staten nu doet wanneer jij het land in wilt.

Reageer op artikel:
Vandaag: grote concurrent Netflix valt tegen, nep-nieuws op Facebook activeert veiligheidscheck en meer
Sluiten