Daniel Koster
Daniel Koster 21 sep 2015

Vandaag: honderden apps uit App Store verwijderd, snelle Wifi-verbindingen op Europese vluchten en meer

Het was van het weekend en ook vandaag niet druk in de technologische wereld. Maar, de technologische wereld staat uiteraard nooit stil en dus is er toch weer genoeg noemenswaardigs te melden. Na het doorlezen van dit artikel ben je weer helemaal up to date. En kun je als je wilt per onderwerp nog wat meer informatie vinden door op de bron te klikken. Alsjeblieft!

Snelle Wifi-verbindingen op Europese vluchten komen eraan

Het is in de Verenigde Staten al redelijk normaal dat je Wifi hebt tijdens een vlucht. In de Europese Unie is dit balletje nog wat minder gaan rollen. Nu zijn er echter twee bedrijven, het Engelse ‘Immarsat’ en het Duitse ‘Deutsche Telekom’, die een trap tegen de bal geven. Zij gaan namelijk volgens dit artikel het European Aviation Network opzetten. Handig!

Eric Snowden stelt dat versleutelen berichten de reden kan zijn voor het niet in contact komen met aliens

Eric Snowden stelde vandaag een interessante gedachtegang aan het licht. Het is namelijk vrij onverklaarbaar hoe het kan dat het universum zo groot en zo oud is, maar wij nog nooit in contact zijn gekomen met andere levensvormen. Snowden stelt dat aangezien we zo bezig zijn met het versleutelen van onze berichten anderen dat ook kunnen doen en dit de reden is dat we (nog) niks hebben opgepikt. Interessant!

De iPhone 6S is onderweg!

De iPhone 6S was in verschillende landen al te reserveren en zal per 25 september worden geleverd. Nu hebben verschillende gelukkigen die ‘m al hebben besteld te horen gekregen dat de pakketjes vandaag op de bus zijn gedaan. Het duurt dus niet lang meer voordat ze ‘m in hun bezit hebben! Bron.

Ontwikkelaars Monuments Valley’s maken toffe VR-game

De ontwikkelaars van Monuments Vally’s hebben een gave VR-game gemaakt. Op 30 oktober zal-ie daadwerkelijk te koop zijn, maar diverse mensen hadden de eer al om ‘m uit te proberen. Het blijkt een gave ervaring te zijn. Check hieronder hoe de game eruit zal zien!

Honderden apps uit Apple Store verwijderd

Apple is altijd geroemd om het diverse, grote aanbod aan apps. Echter blijkt nu dat er honderden apps in de App Store aanwezig zijn welke voorzien zijn van malware. Je kunt hier checken wel apps allemaal besmet waren. Dat is een hele lijst, en er zitten ook bekende apps tussen!

Het eerste land waar je de Tesla Powerwall kunt kopen is…Australië

Tesla is altijd een heet onderwerp. Dat was ook het geval toen zij de Tesla Powerwall aankondigde. Met deze batterij zou je je hele huis van stroom moeten kunnen voorzien. Nu blijkt dat Australië het eerste land is waar-ie wordt geleverd.

Wereldwijde storing treft Skype

Het populaire Skype is het zoveelste medium dat door een storing is getroffen. Door de storing kun je niet met anderen bellen aangezien al je contacten op offline staan. Je kunt echter wel berichten naar elkaar sturen. De storing trof trouwens enkel de applicaties. De web-versie blijkt wel te functioneren. Bron.

Google nodigt internationale media uit voor event op 29 september

Google heeft een uitnodiging verstuurd naar de internationale media omtrent een event dat op 29 september zal gaan plaatsvinden. Waar het event over gaat wordt niet toegelicht, echter wordt er wel gesteld dat er diverse traktaties zullen zijn. Wij kunnen ons wel indenken waar het over gaat. Zo komen er nieuwe Nexus-toestellen aan en is er ook een nieuwe Android-versie te presenteren. Lees hier meer over de nieuwe Nexus-toestellen.

iOS 9 volgens Apple snelst geadopteerde systeem ooit

Het is nog geen week geleden dat iOS 9 te downloaden was voor het grote publiek. Nu maakt Apple echter weten dat al meer dan vijftig procent van de gebruikers zijn toestel heeft geüpdatet naar het nieuwe besturingssysteem. Volgens Apple is het nog nooit sneller gegaan!

OnePlus X krijgt mogelijk twee camera’s

Op NU.nl is te lezen dat de nieuwe OnePlus-telefoon, welke de OnePlus X zal gaan heten, mogelijk twee camera’s zal gaan kennen. En dan niet eentje voor en eentje achter, nee twee op de achterkant. Daarnaast zal-ie waarschijnlijk ook een vingerafdrukscanner op de achterkant kennen.

Rapport wijst uit dat we in 2050 geheel op duurzame energiebronnen kunnen leven

Een rapport van Greanpeace wijst uit dat het over 35 jaar mogelijk moet zijn om geheel op duurzame energiebronnen te leven. Hier is echter wel een flinke, kapitale injectie voor nodig. Een kleine 450 miljard euro per jaar welteverstaan. Dat is naar onze mening een beter milieu wel waard!

Reageer op artikel:
Vandaag: honderden apps uit App Store verwijderd, snelle Wifi-verbindingen op Europese vluchten en meer
Sluiten