Daniel Koster
Daniel Koster Digital 11 mei 2016

Vandaag: Instagram krijgt nieuw logo en -jasje, bewonder een bitcoinmijn in 360-graden en meer

Wauw, de woensdag loopt alweer ten einde. Het is bijna onverklaarbaar hoe snel de dag weer is voorbijgevlogen! Dit betekent ten eerste dat we weer een stapje dichter bij het weekend zijn. Daarnaast betekent dat ook dat we het nieuwsoverzicht van woensdag 11 mei voor je in petto hebben!

Groot nieuws: desktopversie WhatsApp is nu een feit

Het zat er al een tijd aan te komen, maar nu is het dan eindelijk gebeurd. De desktopversie voor Windows en OS X is een feit. Je kunt die versie vandaag al downloaden. Hoe lees je via WANT.nl!

Onderzoek wijst uit dat mensen zich minder schuldig voelen bij illegaal downloaden dan fysiek stelen

Ken je dat filmpje van vroeger nog waarbij je werd verteld dat piraterij ook stelen is? Dat is waar! Echter voelt het toch anders dan dat je in de winkel een DVDtje achterover drukt. Dat principe is nu door een wetenschappelijke studie onderzocht dat hetzelfde concludeerde. De onderzoekers hebben hier trouwens wel een verklaring voor.

Instagram krijgt nieuw logo

Instagram heeft vandaag een nieuw logo gekregen. Wat vooral opvalt is de kleur. Het oude logo was natuurlijk een soort vintage camera. Het nieuwe logo van Instagram is echter flink moderner met frisse kleuren. Ook de Instagram-app zelf is hier en daar veranderd! Wij zijn wel fan van het nieuwe logo en de nieuwe look van Instagram, jij?

Google wil nieuwe emoji die de vrouw beter vertegenwoordigen

Google vindt dat het huidige emoji-aanbod te mannelijk is georiënteerd. Om die reden is er door een aantal medewerkers een voorstel ingediend met de vraag om ervoor te zorgen dat dit verschil wordt rechtgetrokken. Hoe? Door nieuwe emoji die de vrouw beter vertegenwoordigen te ontwikkelen.

Huawei onthult de Honor V8

Huawei heeft vandaag in China de Honor V8 onthuld. Dit apparaat kent onder andere twee camera’s en een flink QHD-scherm. Wanneer het apparaat in Nederland uitkomt is nog onbekend.

Alibaba opent kantoor in Nederland

Alibaba is één van de grootste bedrijven ter wereld. In China is het bedrijf in bezit van verschillende webwinkels. Nu heeft het bedrijf aangekondigd dat het een kantoor in Amsterdam gaat openen. Dit met de reden dat het bedrijf zijn afzetmarkt verder wil uitbreiden!

Tof: een gigantische bitcoin mijn in 360-graden verkennen

Disney zet streep door gamingdivisie

Disney heeft vandaag laten weten dat het bedrijf een streep zet door de gamingdivisie. Dit houdt in dat Disney zelf geen games meer op de markt gaat brengen. Toffe games gaan hierdoor verloren. Pixelcake vertelt er je alles over!

De Canon EF-M 28mm STM Macro Lens is de eerste lens met een ingebouwde lichtring

Lensen worden niet enkel kwalitatief sterker. Canon gaat namelijk binnenkort de Canon EF-M 28mm STM Macro Lens presenteren. Nu zijn we er vandaag achtergekomen dat deze lens een lichtring zal kennen. Hiermee is dit ‘s werelds eerste lens met een lichtring. Nice!

NASA onthult vondst van 1284 nieuwe planeten

NASA heeft vandaag aangekondigd dat de ruimteorganisatie 1284 nieuwe planeten heeft gevonden. Dit is de organisatie gelukt met de ruimtesonde Kepler. De kans is aanwezig dat één van deze planeten omstandigheden kent die gelijkenissen met de aarde vertonen!

De Hyperloop heeft een goede 70 miljoen euro opgehaald en begint met eerste grote test

De Hyperloop is cool. Nu moet-ie nog gaan werken. Door de afgelopen tijd meer dan zeventig miljoen euro op te halen ligt die druk zeker hoog. De eerste test wordt dit weekend ondernomen. We zijn benieuwd hoe die gaat lopen!

Duitsland moest inwoners betalen voor afnemen energie

Normaliter betaal jij de energieleverancier om energie af te nemen. Duitsland deed afgelopen zondag het tegenovergestelde. Door de ideale omstandigheden werd er namelijk bijna meer energie opgewekt dan verbruikt. Hierdoor werd de prijs voor energie even negatief. Dit betekent dus dat consumenten geld toe kregen om energie te verbruiken!

Zo ziet de nieuwe Captain America eruit zonder special effects

Het ‘Top Gear’ programma van Amazon gaat The Grand Tour heten

Toen Jeremy Clarkson afgelopen jaar werd ontslagen gingen zijn twee maatjes mee. Ze tekenden bij Amazon. Nu is bekend hoe hun nieuwe programma gaat heten: ‘The Grand Tour’! Waar we nou niet stijl achterover slaan door deze naam vinden we ‘m prima. Het gaat toch meer om de inhoud, hè?!

Twee nieuwe Nintendo spellen worden gratis

Nintendo is bezig met het ontwerpen van twee nieuwe spellen voor op je mobiele telefoon. Nu is bekend dat die spellen gratis worden aangeboden. Zo kun je de spellen die op ‘Animal Crossing’ en ‘Fire Emblem’ zijn gebaseerd gratis spelen!

Reageer op artikel:
Vandaag: Instagram krijgt nieuw logo en -jasje, bewonder een bitcoinmijn in 360-graden en meer
Sluiten