Daniel Koster
Daniel Koster Digital 21 nov 2016

Vandaag: Instagram krijgt live video, Apple’s oplossing voor iPhone 6s probleem en meer

Instagram blijft nieuwe functies krijgen. De nieuwste is live video. En om de open deur maar in te trappen betekent dit dat je nu live video’s uitzenden via het medium. Je leest hieronder hoe dat kan en wat er nog meer in de techwereld is gebeurd.

ING stopt met Twypp

Ben jij een gebruiker van Twypp? Dan ben je in Nederland één van de weinigen. De app is hier namelijk niet zo succesvol en daarom heeft de ING besloten om te kappen met de betaalapp. In Spanje blijft-ie wel gewoon bestaan, aangezien de app daar wél een succes is.

Of de Galaxy S7 ook ontploft? Samsung reageert:

Oef, wij zijn blij voor Samsung. Tenminste, als het bedrijf de waarheid spreekt. Er waren namelijk meldingen de Galaxy S7 ook zou ontploffen. Volgens het bedrijf is dit geen structureel probleem zoals bij de Note 7. De exploderende S7’s kennen externe redenen.

Instagram rolt live video uit

Na Facebook is ook Instagram bezig met het uitrollen van de optie om live video’s uit te zenden. Dat kan door middel van je Stories, waar een live video functie bijstaat. Ook kan er live worden gereageerd op jouw content. De live video’s hebben het meest weg van Snapchat, aangezien ze na de uitzending meteen verdwijnen.

Nooit meer speciale momenten van je vrienden missen

Vodafone begint met het afrekenen met roamingkosten

Wil jij zonder zorgen in het buitenland kunnen internetten? Dan moet je voor bepaalde Vodafone-abonnementen gaan. Het bedrijf is vanaf vandaag begonnen met het afrekenen van roamingkosten binnen bepaalde abonnementen.

Apple biedt lucratieve oplossing voor de falende iPhone 6s-accu

Bepaalde exemplaren van de iPhone 6s kampen met accuproblemen. Hierdoor schakelt de telefoon zichzelf plots uit. Dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er een oplossing. De accu van deze gebruikers wordt gratis vervangen.

Je telefoon langer laten meegaan? Verwijder Facebook

Heb jij een Android-telefoon en gaat-ie snel leeg? Dan kan het zijn dat Facebook de schuldige is. Uit een toets blijkt dat het verwijderen van de applicatie je smartphone twintig procent langer laat meegaan. Dat zijn toch heel wat uurtjes.

Facebook komt met eigen oplossing tegen nepnieuws

Facebook wil Facebook-gebruikers de macht geven om een verhaal als onjuist te bestempelen. Wanneer velen dit doen, wordt een verhaal van een label voorzien. Op die manier denkt Facebook dat de gebruiker beter zal begrijpen wanneer iets nepnieuws is.

Videoland laat je content downloaden en offline bekijken

Kijk, dit vinden wij chill. Je hebt niet altijd een internetverbinding, of die is waardeloos zoals in de trein. Dan kun je nu via Videoland de film of serie die je wilt zien van tevoren downloaden en offline bekijken.

Handsfree bellen is ook gevaarlijk

Denk jij dat je veilig bezig bent als je handsfree belt? Nou ja, het is natuurlijk veiliger dan met de telefoon in je hand bellen. Echter ben je nog steeds afgeleid en leidt dit tot vier maal zoveel kans op een ongeluk. Wacht gewoon even met bellen totdat je thuis bent joh!

Apple zet een punt achter de AirPort

Apple heeft besloten zijn pijlen ergens anders op te richten. Vandaar dat de AirPort, de draadloze router van Apple, gaat verdwijnen. De ingenieurs die op de AirPort’s zaten worden ondergebracht onder andere (meer innovatieve) projecten.

Solar City is nu van Tesla

Elon Musk is nu al een tijdje bezig met het overnemen van Solar City. Een tijd geleden ging de raad van bestuur akkoord en vandaag is de overdracht getekend. Gefeliciteerd Elon, nu kun je verder met het verbeteren van deze wereld.

Reageer op artikel:
Vandaag: Instagram krijgt live video, Apple’s oplossing voor iPhone 6s probleem en meer
Sluiten