Daniel Koster
Daniel Koster Pop-Culture 19 mei 2016
Leestijd: 6 minuten

Vandaag: internetsnelheid testen met Netflix, Jobs geeft tour door eerste Apple Store en meer

We verbazen ons er elke dag weer over hoe snel de tijd vliegt. Ook de week is voorbijgevlogen. Jup, het einde van de donderdag is alweer in zicht. Enkel de vrijdag nog overbruggen en we kunnen weer heerlijk van het weekend genieten. Maar het is eerst tijd voor het nieuwsoverzicht van donderdag 19 mei!

Onverwacht: criminelen geven sleutel voor TeslaCrypt-ransomware vrij

Hackers hebben het een tijd lang voor elkaar gekregen om TeslaCrypt ransomware op computers te installeren. Om hier vanaf te komen moest je een bedrag overmaken naar de hackers. Een anonieme beveiligingsonderzoeker besloot ze een bericht te sturen met de vraag hiermee op te houden en de universele sleutel vrij te geven. Geheel onverwacht gaven de hackers hier gehoor aan!

Vanaf volgende week gaat de studentenrace voor zelfrijdende auto’s in Eindhoven van start

De tweede editie van de ‘Grand Cooperative Driving Challenge’ vindt op 28 en 29 mei plaats. Dit jaar wordt die wedstrijd in Eindhoven gehouden. Dat is een hele eer natuurlijk. Tijdens deze competitie zullen verschillende studententeams gaan strijden met hun zelfrijdende vervoersmiddelen.

Screenshot Siri voor Mac OS X uitgelekt

OS X 10.12 zou op het volgende WWDC evenement worden gepresenteerd. Van tevoren betekent dit dat er allerlei zaken worden gelekt. Dat Siri onderdeel van OS X wordt is al langer een roddel. Nu zou er een screenshot van Siri zijn gelekt.

IKEA begint met ‘click en collect’

IKEA gaat vanaf vandaag in alle filialen beginnen met het ‘click en collect’ principe. Hierbij betaal je vijftien euro zodat het IKEA-personeel jouw online order gereed voor vertrek klaar zet. Voor wat, hoort wat natuurlijk!

Je kunt in het virtueel reality park ‘The Void’ Ghostbusters spelen!

Facebook laat je zien wat voor livestreams er wereldwijd op dit moment plaatsvinden

Het is natuurlijk lastig om een livestream te vinden en checken. Vandaar dat Facebook deze website heeft gelanceerd. Die laat zien waar in de wereld op dit moment livestreams bezig zijn. Zo kun jij de leukste streams checken zonder daar al te veel moeite voor te doen.

Nieuwe website van Netflix laat je weten hoe snel je internetverbinding is

Is je Wifi-verbinding weer eens traag? Dan heb je nu een manier om te checken of dat aan je internetprovider ligt, of dat het probleem elders ligt. Netflix heeft een gratis en objectieve website vrijgegeven. Fast stelt voor je vast hoe snel je verbinding is. Zo kun je kijken of je internetprovider je niet aan het is oplichten!

Eerste zelfrijdende Uber auto gespot

Uber heeft de eerste foto van hun zelfrijdende auto vrijgegeven. Deze rijdt namelijk in Pittsburg, Pennsylvania rond. Op dit moment zit er nog een chauffeur achter het stuur, maar daar gaat hopelijk gauw verandering in komen.

Dit exoskelet maakt je opa en oma (en later jou) weer als jong

Chromebooks in de Verenigde Staten voor het eerst meer verkocht dan MacBooks

Er zijn al een tijdje geen nieuwe MacBooks meer op de markt verschenen. Dat zou de reden kunnen zijn dat er voor het eerst meer Chromebooks dan MacBooks zijn verkocht in de verenigde Staten. Opvallend is het in ieder geval zeker!

Windows 95 op de Xbox One is awesome!

Bewijs dat Tesla medewerkers 55 dollar per uur betaalt, niet 5

Een tijd terug kwam een krant met het nieuws dat Tesla slecht vijf dollar per uur betaalde aan werknemers. Dat verhaalb lijkt niet (helemaal) waar te zijn. Dit bewijs toont namelijk dat Tesla 55 dollar per uur heeft betaald.

Dit is de eerste rolstoel uit de 3D-printer

Een rolstoel wordt universeel gemaakt. Als je er eentje persoonlijk voor je wilt laten maken betaal je de hoofdprijs. De 3D-printer brengt daar verandering in. Tof! Bron

Zoeken via Google met emojis, het kan!

Het is nu mogelijk om via emojis het wereldwijde web af te struinen. Handig, want soms heb je even geen woorden om iets te beschrijven. Wil je dus op pizza zoeken? Voer dan gewoon de pizza emoji in. Is ook een stuk sneller als je het goed doet!

Saab heeft een robot ontworpen die met terroristenbommen onder water afrekent

Ja, het is waar. Terroristen zijn niet enkel boven de grond bezig met het beraden van aanslagen. Ook onder water is dit het geval. Vandaar dat Saab een robot heeft ontworpen die de zeebodem afspeurt op bommen.

Pornhub komt met platform om je fit te krijgen

Pornhub is aan een platform aan het werken dat je fit gaat krijgen. Dit platform heet ‘Bang Fit’ en het lijkt ons dat we je niet hoeven uit te leggen wat voor zaken je moet uitvoeren om fit te blijven. Gezond van lichaam, gezond van geest hè!

De eerste Apple Store is 15 jaar geleden opgericht. Steve Jobs gaf toen een tour

Vijftien jaar geleden, in 2001 dus, werd de eerste Apple Store opgericht. Steve Jobs gaf toen een tour!

Brother komt met printer die twee jaar lang meegaat

Een printer die twee jaar lang meegaat. Dat is niet zo speciaal horen we je denken. Echter gaat het hier niet om de levensverwachting van printer zelf, maar van de inkt. Die hoef je twee jaar lang niet te vervangen namelijk. Winnen!

In Londen kun je telefooncellen huren om in te werken

Wij vinden het wel fijn om wat ruimte om ons heen te hebben op kantoor. Anders komen de muren al gauw op ons af. Heb je daar geen last van? Dan kun je misschien zo’n telefooncel huren om in te werken. Dat kan in Londen namelijk.

Tesla wil goede 1,2 miljard euro ophalen voor productie Model 3

Tesla zit nog net niet met de handen in het haar. De reserveringen voor de Model 3 zijn namelijk gigantisch. Hierdoor moet het bedrijf flink aan de bak om alle auto’s op tijd van de lopende band te krijgen. Daar is ten eerste geld voor nodig, veel geld!

Vis vangen met een oude iPhone doe je zo:

Gerucht: iPhone 7s zou OLED panelen kennen

De iPhone 7 komt dit jaar. Een jaar later zal zeer waarschijnlijk de iPhone 7s volgen. Nu is er een hardnekkig gerucht dat Apple deze wil voorzien van OLED panelen. Dit zou eerder pas later gebeuren, maar om meer iPhones te verkopen is hier meer vaart achter gezet.

Informatie waar je niets aan hebt: Tesla Roadster wordt anders, sneller en groter

Laten we beginnen met de informatie waar je wel iets aan hebt. In 2019 is de Tesla Roadster een feit. Nu qua informatie die nutteloos is. Deze auto wordt anders dan andere auto’s, sneller dan zijn voorganger en ook iets groter. Top!

Google zou plaklaag ontwikkelen die je beschermt bij een botsing

Zelfs de zelfrijdende auto kan een ongeluk ondergaan. Dat hoeft dan niet de schuld van deze auto te zijn. Om ervoor te zorgen dat een aanrijding met een persoon zo goed mogelijk afloopt zou Google een soort ‘lijm’ op de voorzijde van de auto willen smeren. Hierdoor is de impact minder!

Lekker gaan Portugal, vier dagen lang enkel op duurzame energie door het leven

Portugal gaat lekker. Het land heeft vier dagen lang enkel gedraaid op energie opgewekt uit de zon, het water en de wind. Daar kan Nederland nog wel een puntje aan zuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: internetsnelheid testen met Netflix, Jobs geeft tour door eerste Apple Store en meer
Sluiten