Daniel Koster
Daniel Koster Apple 12 jan 2016

Vandaag: iOS 9.3 brengt eindelijk de Night Shift modus naar de iPhone, een batterij die niet ontploft en meer

Yes yes! De beta van iOS 9.3 is uit en wij kunnen niet wachten totdat iedereen ‘m op de iPhone kan installeren. Waarom? Door de Night Shift modus natuurlijk. Maar er is vandaag meer gebeurd in onze innovatieve wereld. Je leest alles in ons dagelijks overzicht.

Eindelijk een batterij ontwikkeld die niet bij oververhitting ontploft

Wij kennen genoeg gevallen van exploderende smartphones en hoverboards doordat de batterij oververhit raakte. Niet chill! Vooral niet als je tijdens je nachtrust een smartphone onder het kussen hebt gelegd en je door de explosie wordt wakker gemaakt. Anyway, onderzoekers van de Stanford University hebben eindelijk een lithium-ion-batterij ontwikkeld die niet bij oververhitting explodeert. Dit komt door een elastisch laagje dat met geleidende puntjes van nikkel is voorzien. Deze puntjes moeten met elkaar in contact staan voordat de batterij werkt. Wanneer de batterij bijvoorbeeld oververhit zal het elastische laagje uitzetten waardoor de puntjes niet meer met elkaar in contact staan. Hierdoor zal de batterij uit worden geschakeld en direct afkoelen.

Is dit de concurrent van de HTC Vive?

De markt der vr-brillen gaat los. Vanuit alle kanten duiken nieuwe brillen op en blijken Oculus, Sony en HTC vooralsnog de grote spelers. Maar ook Intel gaat zich in de strijd mengen. Samen met het jonge bedrijf IonVR. De bril wordt van Intels RealSense-technologie voorzien waardoor je niet tegen objecten zult aanlopen als je de IonVR-bril op je hoofd hebt. (Bron)

Vinden mensen je aantrekkelijk op Tinder? Dan krijg je een hogere Tinderscore

Dit wordt echter niet getoond in de app. Tinder houdt dit intern bij. Tinder wil hiermee suggesties relevanter maken. Wordt er bij jou dus vaker naar rechts geswipt dan is de kans groot dat je vaker aan mensen wordt gekoppeld waarbij ook naar rechts wordt geswipt. Je leest er op Nu.nl meer over.

Op Snapchat worden dagelijks 7 miljard video’s gegenereerd

Snapchat is hard op weg richting world domination. Aan Business Insider wordt kenbaar gemaakt dat er dagelijks zo’n 7 miljard video’s worden gegenereerd. Een gigantische groei ten opzichte van mei 2015. Toen maakte het bedrijf kenbaar dat zo’n 2 miljard video’s dagelijks werden verzonden en bekeken.

Een Netflix-account delen is OK, aldus CEO Reed Hastings

Het is écht geen geheim dat genoeg mensen een Netflix-account delen om de kosten te reduceren. Maar volgens Netflix CEO Reed Hastings is dit geen probleem. Hierdoor groeit de online stream consumptie, worden bekend met Netflix en zullen in een later stadium écht wel een los abonnement nemen. Iets wat ze anders niet hadden gedaan. Op Techcrunch lees je hier meer over.

Beta-versie van iOS 9.3 is uit, dit zijn de nieuwe functies

Ow yeah! Binnenkort beschik je op je iPhone of iPad over een Night Shift modus. Dit is een schermdimmende modus waarmee een oranje gloed over het scherm wordt gebracht. Hierdoor wordt het een stuk chiller om in het donker naar je smartphone te kijken. En minder slecht. Want hier lees je bijvoorbeeld hoe slecht het is om voor het slapengaan je telefoon te gebruiken. Check hier nog meer functies van iOS 9.3.

Nieuwe app Twyp laat gebruikers onderling eenvoudig geld over maken

Een rekeningnummer is niet meer nodig om geld over te maken. ING heeft de app Twyp gepresenteerd waarmee eenvoudig naar mensen uit je contactenlijst geld kunt overmaken. Een Twyp-account is aan iDEAL of je creditcard gekoppeld. (Bron)

Wijn-app Vivino krijgt investering van 25 miljoen dollar

Niet slecht, niet slecht! De bekende wijn-app Vivono krijgt een investering van 25 miljoen dollar. Gebruikers van de app kunnen foto’s van wijnen maken en toevoegen aan hun account. Maar ze kunnen de wijnen ook beoordelen zodat anderen weten of de wijn de moeite waard is om te bestellen. Geld wordt verdiend met doorverwijzingen naar webshops en abonnementenverkoop.

Elon Musk zal de elektrische auto van Apple alleen maar omarmen

Elon Musk vertelt in een interview met de BBC dat hij een elektrische auto van Apple alleen maar toejuicht. Dit is namelijk goed voor de groei van de industrie. Ook al heeft Apple nog helemaal niets over hun plannen bekend gemaakt, het is volgens Musk nogal duidelijk wanneer je duizenden ingenieurs aanneemt die affiniteit met de auto-industrie hebben.

Windows ondersteunt vanaf vandaag Internet Explorer 8, -9 en -10 niet meer

Beschik je over een versie van Internet Explorer? Zorg dat je ‘m verwijdert en de nieuwe browser Edge gebruikt. IE wordt namelijk niet meer ondersteund en dat maakt je browser gevoeliger voor malware en virussen. Hier vind je meer info over de nieuwe browser van Microsoft.

Google wordt yogadocent

Je hoeft helemaal niet naar een yogaschool. Thuis kun je ook aan de slag. Dankzij Google! Google biedt namelijk zogenoemde ‘search cards’ waarmee yogaposities in detail en visueel worden beschreven. Ok, het zal een goede yogadocent uiteraard nooit vervangen, maar wellicht kan het helpen bij een eerste kennismaking met yoga.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: iOS 9.3 brengt eindelijk de Night Shift modus naar de iPhone, een batterij die niet ontploft en meer
Sluiten