Vandaag: iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart gepresenteerd, geniale LEGO-videogame van Star Wars en meer

Het is nog niet officieel bevestigd, maar over anderhalve maand zijn wij weer een aantal nieuwe Apple-producten rijker. Een 4-inch iPhone, de iPhone 5se, de iPad Air 3 en misschien wel een vr-bril of 360-graden-camera? Wij zagen vandaag ook de geniale trailer voor de LEGO-videogame van Star Wars: The Force Awakens voorbij komen. Dit en meer lees je in ons nieuwsoverzicht van vandaag.

Star Wars: The Force Awakens als LEGO-videogame

Bij LEGO hebben beschikken ze over een goede dosis creativiteit én humor! Dat blijkt wel uit de trailer voor de videogame voor Star Wars: The Force Awakens. De game wordt op 28 juni voor de Nintendo 3DS, PS3, PS4, Vita, Wii U, PC, Xbox 360 en Xbox One verwacht. Een flinke waslijst aan platformen dus als deze videogame van de zomer geen hit wordt snappen wij het ook niet meer.

Niet alleen de Galaxy S7, maar ook een 360-graden-camera voor Samsung

Op 21 februari staat er weer een groots Samsung-spektakel op het programma. Gisteren meldden wij nog dat de Samsung Galaxy S7 eraan komt, maar dat is het niet enige dat Samsung voor ons in petto heeft. De tech-gigant focust zich al een tijdje op het consumeren van virtual reality met de Gear VR. Op de 21ste zullen ze ook de Gear 360 presenteren, een 360-graden-camera. Wij zijn benieuwd of deze de 360fly gaat overtreffen. Hieronder vind je de eerste beelden die wij hiermee schoten. (Bron)

Alphabet het meest waardevolle bedrijf ter wereld

Apple is als meest waardevolle bedrijf ter wereld van de troon gestoten. Het bedrijf moest plaats maken voor Alphabet. Het bedrijf dat Google vorig jaar oprichtte is momenteel zo’n 550 miljard dollar waard. Apple is rond de 538 miljard waard. Hier lees je waarom Alphabet waardevoller dan Apple is.

iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart gepresenteerd

Wij wisten al dat Apple in de week van 11 maart een presentatie zal houden. De exacte datum ontbrak echter. Uit betrouwbare bronnen blijkt nu dat Apple op 15 maart een event heeft gepland. Tijdens dit event worden naar alle waarschijnlijk de 4-inch iPhone, de iPhone 5se en de iPad Air 3 gepresenteerd. Een Apple Watch 2 zullen wij hoogstwaarschijnlijk niet zien. (Bron)

Bekijk Mars in 360-graden

Beelden die door NASA’s Mars Curiosity rover zijn gemaakt kun je hieronder als 360-graden-video bekijken. Enjoy!

Gmail heeft maandelijks 1 miljard actieve gebruikers

Het gaat goed met de producten van Google. Alphabet is het meest waardevolle bedrijf ter wereld en Gmail groeit lekker door. Dat geldt overigens ook voor Google Search, Android, Google Maps, Chrome, Youtube en Google Play. Deze diensten worden ook maandelijks door meer dan een miljard actieve gebruikers gebruikt.

Tim Cook komt in mei naar Nederland

Van 24 tot 28 mei 2016 vindt in Nederland het festival Start Up Fest Europe plaats. En daar is niemand minder dan Apple’s CEO Tim Cook himself aanwezig. Lees hier meer over het festival en ontdek hoe je hierbij kunt zijn.

Je nieuwsoverzicht van Facebook gaat veranderen

Facebook beoordeelde content altijd op het aantal likes, clicks, shares en reacties. Maar daar is een ander beoordelingssysteem bij gekomen. In een testpanel heeft Facebook mensen bepaalde content met sterren laten beoordelen. Hiermee wordt volgens Facebook het volledige verhaal vertelt en wordt content meer op relevantie en kwaliteit in het nieuwsoverzicht getoond. Het kan dus zijn dat je favoriete clickbaits minder worden getoond. Lees er hier meer over.

Vader aangeklaagd, omdat hij de iPhone van zijn 12-jarige dochter heeft afgepakt

Och och, typisch een geval van ‘alleen in Amerika’. Toen een vader smsjes op de iPhone van zijn 12-jarige dochter las vond hij het maar niets en pakte de iPhone af. Zie het als een bepaalde vorm van opvoeding. Het meisje en de moeder van de dochter waren hier niet van gediend en beschuldigen de man van diefstal. Je snapt dat de ouders van het meisje niet meer bij elkaar zijn. Hier lees je meer over de zaak.

Maker van Nederlandse slimme tas Phorce failliet

Het leek zo’n goed idee, en dat is het ook, de Phorce. Een Nederlands initiatief om je apparaten van stroom te voorzien wanneer je onderweg bent. Het was dan ook één van de meest populaire Kickstarterprojecten van Nederlandse bodem. Wij schreven er hier in 2012 ook over. De Nederlandse makers kregen het alleen helaas niet voor elkaar om er een commercieel succes van te maken. Het team kreeg met een aantal vertragingen en uit de hand lopende kosten te maken. (Bron)

1 miljard gebruikers voor WhatsApp

Niet alleen Gmail is de grens van 1 miljard actieve gebruikers gepasseerd. Dit geldt ook voor WhatsApp. Dit betekent dat bijna één op de zeven mensen op aarde maandelijks WhatsApp gebruikt om met mensen in contact te zijn. Lees er hier meer over.

Bron: Jan Koum

Windows 10 populairder dan XP en 8.1, alleen Windows 7 blijft het nieuwe besturingssysteem voor

Je Windowsmachine nog niet naar Windows 10 geüpdatet? Dan draait-ie waarschijnlijk op Windows 7. Wij adviseren om dit echter wel te doen. Je kunt nog zes maanden van de gratis mogelijkheid gebruik maken voordat je voor een upgrade ruim honderd euro betaalt. Windows 10 heeft op dit moment een aandeel van 11,85 procent. (Bron)

AR-bedrijf Magic Leap is alweer 4,5 miljard dollar waard

Nog voordat het bedrijf Magic Leap zijn waarde aan de consument heeft laten zien is het bedrijf al wel 4,5 miljard dollar waard. Dit komt door een nieuwe investering van 794 miljoen dollar. Op re/code lees je er meer over.

Zelfrijdende auto’s niet voor Porsche weggelegd

De CEO van Porsche, Oliver Blume, ziet geen toekomst voor zelfrijdende auto’s van Porsche. Mensen willen namelijk zelf een Porsche rijden. En daar heeft ‘ie zeker een punt. “Daarnaast behoort een iPhone in je broekzak, en niet op de weg,” aldus Blume tegenover Reuters. Laat Porsche maar eerst de volledig elektrische sportwagen Porsche Mission E op de markt brengen.

Ook Nintendo stort zich op virtual reality

De eindbaas van Nintendo Tatsumi Kimishima vertelt dat hij virtual reality een interessante technologie vindt en dan ook onderzoeken of er kansen voor Nintendo liggen om zich hiermee te bemoeien. Een vr-product zit er in ieder geval voorlopig nog niet in. (Bron)

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart gepresenteerd, geniale LEGO-videogame van Star Wars en meer
Sluiten