Daniel Koster
Daniel Koster 3 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Vandaag: iPhone 6S-foto’s gelekt, Rusland overweegt blokkeren Facebook en Nokia verdient 2,8 miljard euro

De eerste dag van de week is alweer bijna ten einde. Uiteraard heeft de tech-wereld vandaag niet stilgezeten en is er genoeg nieuwswaardig gebeurd. Lees snel verder om op de hoogte te zijn van al het belangrijks dat zich vandaag in de technologische wereld heeft afgespeeld!

Gay Pride en homo-acceptatie? Wel bij Facebook, maar niet in Rusland

Met de Gay Pride achter de rug laten we in Nederland zien dat wij geloven in de vrijheid van de mens en dus ook de vrijheid lief te hebben wie je lief wil hebben. Rusland denkt daar anders over en is er over na aan het denken om Facebook te blokkeren aangezien de mediasite Emoji’s kent waarbij emoticons van hetzelfde geslacht een hartje boven het hoofd hebben. Lees er hier meer over.

Turing Phone is nu te reserveren

De Turing Phone speelt in op één van de grote risico’s van het huidige gebruik van mobiele telefoons. Dit is het risico dat je phone kan worden gehackt en al je persoonlijke informatie op de digitale straat kan eindigen. Het hacken van je telefoon is een stuk moeilijker als je een Turing Phone hebt. Wil jij er eentje, lees dan hier meer over de phone en hoe je er eentje kan reserverne.

Gelekte foto’s van de nieuwe iPhone 6S wijzen op Force Touch

Er zijn gelekte foto’s van de iPhone 6S naar buiten gekomen. Het lijkt hierbij zo te zijn dat het toestel Force Touch zal kennen. Daarnaast lijkt het er ook op dat het toestel 0,2 millimeter dikker zal zijn dan zijn voorganger, de iPhone 6. Lees hier meer over de nieuwe iPhone 6S.

Nokia verkoopt Here Maps voor meer dan 2,8 miljard euro

Waar Nokia zich is gaan mengen in de virtual reality-markt, heeft het een ander segment afgestoten. Here Maps is namelijk verkocht een samenstelling van Duitse automerken zoals BMW, Audi en Mercedes. En dat voor 2,8 miljard euro! Lees er hier meer over.

HoloLens is binnen 5 jaar pas echt ‘af’

De langverwachte HoloLens moet binnen een jaar op de markt verschijnen. Dit is echter niet de versie voor de consument, maar voor ontwikkelaars. Het zal nog wel even duren voordat de Lens voor de consument verkrijgbaar is, waar je op Numrush kan lezen dat Microsoft aangaf dat het nog wel een jaartje of vijf duurt voordat-ie helemaal af is.

Huawei is op twee na grootste telefoonfabrikant van de wereld

Huawei is een steeds prominentere plek aan het innemen in de telefoon-wereld. Waar de twee grootste merken uiteraard Apple en Samsung zijn sluit Hauwei netjes als derde aan in dit rijtje. Hierbij moet je wel in je achterhoofd houden dat het niet om smartphones gaat, maar om telefoons in de bredere zin. Alsnog blijft het een knap staaltje werk van Hauwei. Bron.

Google is nu ook autofabrikant

Het lijkt wel de normaalste zaak van de wereld te worden dat grote technologische bedrijven ook auto’s gaan maken. Na Apple gaat ook Google namelijk auto’s maken onder de naam Google Auto. Wanneer de eerste daadwerkelijke auto van de lopende band zal rollen is nog niet duidelijk. Lees hier het hele artikel.

Tesla krijgt twee nieuwe features

Elon Musk, de oprichter van Tesla, heeft op Twitter aangekondigd dat Tesla-auto’s twee nieuwe features zullen kennen. Deze nieuwe features maken het besturen van de auto makkelijker aangezien ze bepaalde taken van je overnemen. Handig!

BMW laat het je weten wanneer het licht op groen of rood gaat

BMW is de eerste autofabrikant die je het laat weten wanneer het stoplicht op groen of rood gaat. Uiteraard handig om te weten zodat je op tijd kunt afremmen of juist op tijd kunt beginnen met je klaar maken voor het vertrek. Hoe dit werkt lees je hier.

Britten gaan voetbal kijken in 4k

Wat hebben die Britten een geluk. Zij kunnen namelijk met BT Sport de Premier League gaan kijken in 4k. Dit is vier maal scherper dan de hd-functie waarin wij de wedstrijden kunnen bekijken. Zo zie je werkelijk waar elke actie alsof je in het stadion zit. Bron.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 6S-foto’s gelekt, Rusland overweegt blokkeren Facebook en Nokia verdient 2,8 miljard euro
Sluiten