Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 16 sep 2015

Vandaag: iPhone 6s vanaf 2 oktober in Nederland, iOS 9 vanaf 19.00 uur te downloaden en meer

Het is geen wonder dat vandaag vooral in het teken van Apple staat. Het nieuwe besturingssysteem iOS 9 en watch OS 2 zijn vanaf 19.00 uur te downloaden. Daarnaast is bekend gemaakt dat de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus vanaf 2 oktober in Nederland te koop zijn. Maar er is uiteraard meer. Sharp durft het aan en komt met een (dure) 8K-televisie. En er komt helemaal geen ‘dislike’ knop op Facebook. Check it out!

iPhone 6s en iPhone 6s Plus vanaf 2 oktober in Nederland te koop

Sinds 9 september kun je hier meer informatie over de nieuwe iPhone 6s vinden. Het nieuwe toestel van Apple is vanaf 25 september in verschillende landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar, maar werd duidelijk dat Nederland hier niet bij zat. Maar er is goed nieuws! Uit de geruchten blijkt dat de toestellen vanaf 2 oktober in Nederland te koop zijn. De instapmodellen met een opslagcapaciteit van 16GB gaan 749 euro (iPhone 6s) en 849 euro (iPhone 6s Plus) kosten.

iOS 9 vanaf 16 september 19.00 uur te downloaden

Houd je iPhone en Apple Watch vanavond gereed. Je kunt namelijk vanaf 19.00 uur iOS 9 downloaden op je iPhone en iPad. iCulture geeft een duidelijk overzicht met de belangrijkste functies van iOS 9 en vertelt je ook wanneer je iOS 9 niet moet downloaden. Beschik je bijvoorbeeld over een iPhone 4s? Dan is het niet verstandig. Je toestel wordt er alleen maar trager door.

Om 19.00 uur konden Apple Watch-gebruikers overigens ook watchOS 2 downloaden. Apple heeft echter op het laatste moment een bug ontdekt waardoor ze de update hebben uitgesteld. Een exacte downloaddatum voor watchOS 2 is nog onbekend.

Sharp komt met de eerste 8K-televisie

8K? 4K begint eindelijk de huiskamers te veroveren en wordt er steeds meer content in een resolutie van 4K beschikbaar. Wie moet er dan ook een resolutie van 8K denken? Sharp denkt van wel en brengt de eerste 85-inch televisie op de markt met een resolutie van 7640×4320. Wat moet zoiets kosten? Zo’n 120.000 euro! (Bron)

Geen dislike, maar de ‘ik-voel-met-je-mee-knop’ van Facebook

Gisteren ging het web los met het nieuws dat Facebook met een ‘dislike’ knop zou komen. Dat kon je hier lezen. Maar dit blijkt toch niet waar. Het gaat om een andere knop. Om je empathie met iemand te tonen kan dat straks met de speciale ‘ik-voel-met-je-mee-knop’. Wat daar precies op komt te staan en wanneer-ie er zal komen is volgens Tweakers nog onbekend. In onderstaande video vertelt Zuckerberg over de nieuwe knop.

Nieuwe inrichting voor Apple Store in Brussel

Apple lijkt van hun ‘standaard’ inrichting af te stappen. In Brussel wordt op 19 september de eerste Belgische Apple Store geopend. Alhoewel we het nog niet van binnen hebben gezien, lijkt het er op deze foto van binnen anders uit te zien dan we van bijvoorbeeld de winkel in Amsterdam zijn gewend. We moeten nog even geduld hebben tot het eindresultaat zichtbaar wordt.

NYC wil automobilisten met elkaar laten communiceren

NYC maakt twintig miljoen dollar vrij om tienduizend taxi’s en stadsbussen met slimme apparatuur te voorzien. Deze apparatuur moet ervoor zorgen dat de voertuigen met elkaar kunnen communiceren. En met stoplichten. Hiermee willen ze kijken of het verkeer veiliger en efficiënter wordt. Zorgt bijvoorbeeld een taxi voor een blokkering van de weg dan kan dit naar andere auto’s worden gecommuniceerd zodat ze weten dat het een beter idee is om een andere route te nemen. Je leest er hier meer over.

Omgevallen met je rolstoel? Deze slimme rolstoel vraagt om hulp

Het komt wel eens voor dat mensen in een rolstoel omvallen. Ze kunnen dan in situaties terecht komen waarin ze niets meer kunnen. Zelfs niet om hulp vragen. Daarom heeft het Zweedse Permobil een rolstoel ontwikkeld die met sensoren en een interverbinding is uitgerust. De locatie kan hierdoor worden gevolgd en kan er op afstand om hulp worden gevraagd. Wordt dit de coolste rolstoel? Het lijkt er wel op! (Bron)

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 6s vanaf 2 oktober in Nederland, iOS 9 vanaf 19.00 uur te downloaden en meer
Sluiten