Daniel Koster
Daniel Koster Apple 31 mei 2016

Vandaag: iPhone 7 instapmodel kent 32 gigabyte, toffe video Apple Campus en meer

De dag loopt op de redactie alweer ten einde. Dat is voor redacteur Daniël goed nieuws. Die gaat namelijk vanavond naar de voorpremière van Warcraft. Morgenochtend zul jij zijn ongezouten mening (uiteraard zonder spoilers) op WANT kunnen checken. Voor nu kun je het tech-nieuws van dinsdag 31 mei checken.

Hyperloop binnenkort in Rusland?

Rusland wil een Hyperloop gaan bouwen. Deze zou tussen Moskou en Sint-Petersburg lopen. Het gaat hierbij om een afstand van zo’n 650 kilometer. Dit kost Rusland dan waarschijnlijk een goede 11 miljard euro, maar zal flink wat tijdswinst opleveren.

Drie procent van Europeanen gebruikt adblockers op zijn telefoon

Wanneer je kijkt naar de Europeaan dan worden adblockers nog niet flink toegepast. Uit een rapport blijkt namelijk dat slechts drie procent van de Europeaanse smartphonegebruikers van een adblocker gebruik maakt. Deze zit voor het merendeel (2,7 procent) in de browser die zij gebruiken verwerkt.

Eindelijk: iPhone 7 zou minimaal 32 gigabyte opslag kennen

Een iPhone met zestien gigabyte aan opslag is niet meer van deze tijd. Dat is in ieder geval onze ongezouten mening. Je telefoon loopt binnen no time namelijk vol van de applicaties die je downloadt en de video’s en foto’s die je schiet. Nu gaat het gerucht dat de iPhone minimaal in 32 gigabyte zal verschijnen. Zo trap je er nooit meer in een model met zestien gigabyte geheugen aan te schaffen!

Intel komt met nieuwe processor die ontzettend snel is

Intel staat bekend om hun i-processoren. Nu wordt dat aanbod aangevuld met een nieuwe processor, de ‘Core i7-6950X Extreme Edition’. Die processor veegt de vloer aan met de prestaties van zijn voorganger!

Zo schiet je een DSLR selfie in de ruimte

Bron

Apple knipt homostel uit wereldwijde advertentie

Een aparte zet dit van Apple. Tim Cook is bijvoorbeeld openlijk homoseksueel. Daar hebben wij alleen maar respect voor. Iedereen is wie ‘ie is en moet dat kunnen naleven, punt. Echter kent de Europese commercial van het bedrijf niet het shot van twee lesbische moeders die wel in de advertentie in de Verenigde Staten aanwezig was. De reden hiervoor? Onduidelijk!

Spotify gaat artiesten op deze manier voor remixes betalen

Artiesten vonden het lastig dat zij via Spotify voor remixes geen geld ontvingen. Daar maakt Spotify nu een einde aan. Via software wordt geanalyseerd of een nummer delen van andere nummers kent. Is dit het geval, dan wordt er een bericht naar alle auteurs verstuurd om een deal te sluiten.

Nederlandse artiesten vragen Europese Unie om actie omtrent online muziek

Een groep Nederlandse artiesten heeft een brief naar de Europese Unie gestuurd. Hierin is aandacht voor online muziek gevraagd. Zo zijn er media, zoals Soundcloud en Facebook, die weinig tot geen royalties betalen. Daar moet verandering in komen, stellen diverse artiesten.

Het schiet op met de Apple Campus 2

iPhone zou niet elke twee, maar elke drie jaar een totaal herontwerp ondervinden

Een nieuw gerucht zal de Apple Fan wellicht teleurstellen. Er wordt namelijk gesteld dat er niet meer elke twee jaar een iPhone met een compleet nieuw design zal komen, maar elke drie jaar. Nu is het telkens zo dat bijvoorbeeld de iPhone 7 komt, het jaar daarop de 7s en het jaar daarop de 8 van de partij is. Dat kan dus gaan veranderen in bijvoorbeeld een SE.

Sony presenteert de Xperia E5

Sony heeft de Xperia E5 gepresenteerd. Dit is een relatief betaalbare smartphone met een dertien megapixelcamera. Via onze vrienden van Android Planet kun je meer over dit apparaat lezen.

Van de populairste websites blokkeert 6,7 procent gebruikers met adblockers

Als jij een adblocker aan hebt staan en naar Wired wilt surfen, dan heb je pech. Je moet ‘m óf uitschakelen, óf betalen. Je gaat in ieder geval geen content zien. Dat blijkt volgens een onderzoek bij 6,7 procent van de populaire websites het geval.

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 7 instapmodel kent 32 gigabyte, toffe video Apple Campus en meer
Sluiten