Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 3 feb 2016

Vandaag: iPhone 7 lijkt qua uiterlijk op de iPhone 6, Tesla weigert auto aan zeurende klant te verkopen en meer

Yes, de week is alweer doormidden. Waar sommigen wellicht al aan het weekend denken leven wij in het nu. Dat betekent dat we naar het belangrijkste tech-nieuws van vandaag kijken. Ben je er klaar voor?

Microsoft laat de NFL-toekomst met de HoloLens zien via toffe video

Nintendo doet meer uit de doeken omtrent nieuw beloningsprogramma

Nintendo heeft meer verteld over My Nintendo, de opvolger van Club Nintendo. Zo zal het programma onder andere gouden- en platina punten kennen. Het nieuwe systeem zal tegelijkertijd met de nieuwe Miitomo-applicatie in maart worden gelanceerd.

Google vindt awesome toepassing voor 3D Touch

3D Touch, een functie mogelijk gemaakt door het drukgevoelige scherm, kent potentie. Daar kon je laatst al meer over lezen. Nu heeft Google een briljante manier gevonden om de functie toe te passen. het bedrijf voegde een ‘I’m Feeling Curious’ optie toe waarbij je een vraag met onzinnig weetje naar je toe krijgt geslingerd. Haha!

Mazda laat honderden werknemers aan bepaalde motor werken

Mazda kwam in 1965 voor het eerst met deze motor. Nu zijn ze met een flink team aan het apparaat aan het werken om ‘m werkelijkheid te maken.

Tweede versie van Tesla Powerwall is dit jaar nog een feit

De Powerwall van Tesla is een groot succes. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het apparaat een tweak krijgt. Dit krijgt-ie volgens Elon Musk in de zomer van 2016 al.

Wetenschappers creëren arm die gevoelige objecten kan oppakken

Het is een probleem waar mensen met een prothese tegenaan lopen: dat ze gevoelige objecten lastig kunnen oppakken. Neem een ei bijvoorbeeld, het is lastig om deze met een prothese op te pakken en heelhuids ergens anders neer te leggen. Dat zou met deze prothese een stuk gemakkelijker moeten gaan.

Sony presenteert indrukwekkende a6300-focuscamera

De A6300 van Sony is vandaag gepresenteerd. De camera krijgt een nieuwe 24-megapixelsensor en kan filmen in 4k-resolutie.

Yahoo ontslaat vijftien procent van alle werknemers

Yahoo heeft het zwaar. Het moet noodgedwongen vijftien procent van hun medewerkers om deze reden ontslaan. Slecht nieuws natuurlijk!

Briljant: Tesla verkoopt zeurende klant geen auto

Wanneer je iets op het internet zegt kan iedereen dat lezen. Dat heeft deze man aan de levende lijve ondervonden. De beste man was via het internet Tesla aan het afzeiken, maar bestelde vervolgens wel de nieuwe Model X. Daar had Tesla geen zin in en besloten de zeurpiet daarom geen auto te leveren!

YouTube maakt live uitzending in 360-graden mogelijk

Het schieten van 360-graden-video’s is awesome. Wij deden het zoals je hieronder kunt zien laatst al. Je kunt binnenkort deze beelden niet enkel uploaden, maar ook livestreamen. Via YouTube dan welteverstaan!

Zagg steekt bijna honderd miljoen euro in Mophie

Oké, de cases van Mophie zijn best tof. Het zijn namelijk cases die een extra batterij kennen zodat je smartphone niet zonder juice komt te zitten. Blijkbaar zijn ze zo tof dat Zagg er bijna honderd miljoen euro in wil steken.

Uber komt met nieuw logo

Uber heeft een nieuw logo geïntroduceerd en de wereld is niet even positief. Wij vinden ‘m wel tof, maar vooral door het achterliggende verhaal. De logo’s zijn verschillend voor chauffeurs en klanten en kennen per land verschillende kleuren. De keuzen hiervoor is dat Uber wil uitstralen dat het een divers, groeiend bedrijf is waar de klant zich mee kan identificeren. Lees via Wired alles over de nieuwe logo’s en de gedachte achter de ontwerpen.

NU.nl gaat livestreamen vanaf vandaag

Het zit al een tijdje in de pijpleiding, maar nu wordt het werkelijkheid. NU.nl gaat namelijk livestreams toepassen. Lezers kunnen hierbij zelf video’s schieten en de redactie van NU zet die dan via het medium online.

Instagram gaat eerste eigen videoseries lanceren

Wat Snapchat kan, dat kunnen wij ook. Tenminste, dat is waarschijnlijk wat Instagram dacht. Zij gaan namelijk een videoreeks lanceren waarbij elke video vijftien seconden duurt. De reeks zal ‘Series 5’ gaan heten.

iPhone 7 zou veel gelijkenis met de iPhone 6 kennen

We hadden het laatst nog over de belangrijkste veranderingen die de iPhone 7 gaat kennen. Nu gaat er het gerucht dat de iPhone 7 veel gelijkenis met de iPhone 6 zal kennen. Wel zal-ie allerlei andere tweaks krijgen!

Microsoft bevestigt aankoop van SwiftKey

SwiftKey is een bedrijf dat toetsenborden aanbiedt waarmee je woorden spelt door over letters heen te swipen. Het lijkt er dus op dat Microsoft deze technologie wil gaan toepassen.

HTC boekt derde kwartaalverlies op rij, Lenovo maakt weer winst

Voor het derde achtereenvolgende kwartaal heeft HTC verlies gemaakt. Het operationele verlies komt hierbij neer op een goede honderd miljoen euro. Lenovo had juist iets te vieren. Voor het eerst sinds het aanschaffen van Motorola maakt het bedrijf weer winst op de mobiele divisie, een kleine driehonderd miljoen euro!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 7 lijkt qua uiterlijk op de iPhone 6, Tesla weigert auto aan zeurende klant te verkopen en meer
Sluiten