Daniel Koster
Daniel Koster 7 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Vandaag: iPhone 7 wordt net zo dun als iPod Touch, astronauten besturen auto vanuit de ruimte en meer

Met het weekend achter de rug pakken wij de nieuwtjes in de tech-wereld weer voor jullie op. Zo zijn er nieuwe roddels over de iPhone 7, zijn zelf-rijdende auto’s makkelijk in het ootje te nemen, besturen ISS-astronauten een radiografische auto vanaf 400 kilometer en meer.

Astronauten gaan robotwagen besturen vanuit de ruimte

Een radiografische, bestuurbare auto wordt maandag vanuit de ruimte bestuurd. De astronauten van het ISS besturen de auto, genaamd Interact, rondom het ruimtevaartlab ESTEC in het Nederlandse plaatsje Noordwijk. Waarom ze dit precies doen kun je hier te lezen.

‘iPhone 7 wordt net zo dun als iPod Touch’

De iPhone 7 die volgend jaar pas verschijnt, wordt net zo dun als de huidige iPod Touch. Dit beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo. De analist zit er zelden naast, dus de kans is groot dat we dit kunnen verwachten. Wat Ming-Chi Kuo nog meer verteld heeft? Dat kun je hier terug lezen.

Deze GIF maakt duidelijk hoe snel de New Horizons-sonde langs Pluto raasde

De ruimtesonde die langs Pluto vloog en foto’s maakte, raasde met zo’n 58.000 kilometer per uur langs Pluto heen. Met zo’n snelheid heeft-ie er alsnog negen en half jaar over gedaan om bij de dwergplaneet te komen. Om een voorbeeld te geven hoe snel dit is, check je de GIF hieronder. Links zie je de snelheid van een commercieel vliegtuig, en helemaal rechts de snelheid van de New Horizons-sonde. Voor meer informatie kun je dit artikel lezen.

Nieuwe Nexus 5 krijgt vingerafdrukscanner op de achterkant

Het nieuwe vlaggenschip van Google en LG wordt op 29 september gepresenteerd. Er is bekend geworden dat de nieuwe Nexus 5 een vingerafdrukscanner op de achterkant van de telefoon krijgt. Dit lijkt onpraktisch, maar de scanner komt precies op de plek waar jij je vinger laat rusten als je de telefoon in je hand hebt. Voor meer informatie over het vlaggenschip kun je dit artikel checken.

Vodafone begint een Snapchatcampagne

De telefoonprovider Vodafone is begonnen met een campagne op Snapchat. Ze denken door het gebruik van Snapchat veel jongeren te kunnen bereiken. Waar de campagne precies over gaat is op deze site terug te lezen. Wij zijn benieuwd naar het succes van de campagne!

James Dyson award naar 3D-geprinte robothand

De prijs voor jonge ontwerpers, de James Dyson award, is dit jaar naar de makers van een 3D-geprinte robothand gegaan. De maker van de robothand is de Britse startup Open Bionics. Om meer te weten te komen over de robotarm kun je dit artikel bekijken.

Zelf-rijdende auto’s zijn makkelijk te foppen

Zelf-rijdende auto’s maken een soort echo’s van de omgeving met behulp van een lasersysteem. Dit systeem is alleen redelijk makkelijk te foppen, door nep-signalen te sturen. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Hier kun je lezen wat er aan te doen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 7 wordt net zo dun als iPod Touch, astronauten besturen auto vanuit de ruimte en meer
Sluiten