Daniel Koster
Daniel Koster Apple 27 dec 2016

Vandaag: iPhone 7S krijgt verticale camera, Nintendo komt met drie mobiele games per jaar en meer

Kerst is weer voorbij en dus is het tijd om weer over te gaan op de orde van de dag. In het nieuwsoverzicht van vandaag lees je over de iPhone 7S die een verticale camera en nieuw scherm krijgt, de aankondiging van Nintendo om per jaar drie mobiele games uit te geven en meer!

Microsoft zal marktwaarde van 1 biljoen bereiken

En dat is niet niks! Microsoft zal namelijk het eerste bedrijf zijn die deze mijlpaal behaalt. Dit heeft te maken met het feit dat Microsoft (over het algemeen) een softwarebedrijf is en dus zijn productie kan verhogen, zonder daar (veel) extra kosten aan kwijt te zijn.

Nintendo komt met drie smartphone games per jaar

Kijk, dit is goed nieuws! Nintendo heeft aangekondigd drie nieuwe games per jaar voor smartphones uit te brengen. Als ze net zo goed in elkaar zitten als Super Mario Run, hebben wij er per jaar drie verslavingen bij. De games mogen alleen wel goedkoper worden aangeboden.

Consumenten raden de MacBook Pro niet aan

De nieuwe MacBook Pro wordt voor het eerst niet aangeraden door consumenten. Tenminste, dat blijkt uit een onderzoek. Factoren die hierin meespelen zijn de batterijduur en verwachtingen die niet worden waargemaakt. Zonde!

Google Pixel loopt vast

Eerder dit jaar kwam Google met de Pixel en Pixel XL, Google’s eerste echte smartphone. Hoewel de smartphones op zich prima werden onthaald, blijkt nu dat veel toestellen last hebben van een bug. Door deze bug loopt het toestel minutenlang vast. Laten we hopen dat Google het snel kan oplossen.

Double Dragon komt in januari terug op de PS4

Super Mario Run niet meer meest winstgevende app

De app is sinds deze week niet langer de meest winstgevende app ter wereld. Dat zou te maken hebben met de prijs van 9,99 euro. Veel gebruikers vinden dat te duur en besteden liever geld aan goedkopere games. Tja.

Mobiele game-industrie draait omzet van 39 miljard euro

We blijven nog even bij de mobiele games. Marktonderzoeker SuperData Research is namelijk naar buiten gekomen met de game-cijfers van afgelopen jaar. Hieruit blijkt dat de game-industrie een omzet had van 87 miljard euro in totaal, het grootste aandeel hiervan komt uit de mobiele game-markt.

iPhone 7 krijgt verticale camera en 5-inch scherm

Er wordt steeds meer bekend over de iPhone 7S. Volgens bronnen komt de telefoon eind 2017 uit en zal-ie over een verticale camera en een 5-inch scherm beschikken. Een maat die tussen de 4,7-inch van gewone en 5,5-inch van de Plus-toestellen zit.

Bluetooth-beacons Schiphol slecht beveiligd

Schiphol heeft allerlei Bluetooth-beacons geplaatst die gevoelig voor hacks zijn. Het is één hacker al gelukt. Hij stuurde verstuurde via een overgenomen beacon een kerstboodschap die vervolgens door honderden mensen werd geopend. Oei. Schiphol heeft aangegeven met betere beveiliging bezig te zijn.

Withings uit Apple Store door patentenstrijd

De patentenstrijd tussen Apple en Nokia lijkt steeds harder te worden. Apple heeft namelijk alle apps en producten van Withings uit de schappen van de Apple Store gehaald. Withings is een dochterbedrijf van Nokia. Een beetje een kinderachtige move van Apple als je het ons vraagt.

Apple publiceert eerste AI-onderzoek

Er is gelukkig niet alleen negatief nieuws rondom Apple. Een tijd geleden maakte het bedrijf bekend onderzoeken naar kunstmatige intelligentie te gaan delen met het publiek om zo meer kennis te vergaren. Apple lijkt woord te houden want het eerste onderzoek vanuit Apple is gepubliceerd. Het onderwerp: herkennen van digitale afbeeldingen.

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 7S krijgt verticale camera, Nintendo komt met drie mobiele games per jaar en meer
Sluiten