Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 10 jan 2017

Vandaag: iPhone 8 krijgt andere behuizing, WhatsApp krijgt GIF-zoekfunctie en meer

De iPhone 8 houdt de gemoederen bezig. Mondjesmaat komt er steeds meer informatie naar buiten. Nu claimen verschillende bronnen dat het aluminium chassis wordt vervangen. Dat en meer lees je in het onderstaande tech nieuwsoverzicht.

Spotify voert veranderingen door in het design

In het nieuwe design staan albumhoezen meer centraal en ligt er minder focus op de welbekende knoppen waarmee je bijvoorbeeld naar het volgende nummer navigeert. Zie je de update nog niet? Geen zorgen. Spotify heeft de veranderingen nog niet bij iedereen doorgevoerd.

Apple vervangt aluminium behuizing iPhone

Volgens verschillende bronnen wordt het chassis van de iPhone 8 niet van aluminium gemaakt, maar van roestvrij staal. De voor- en achterkant zullen van glas zijn gemaakt.

T-Mobile kondigt onbeperkt data aan

T-Mobile kondigde gisteren aan dat het vanaf 16 januari mogelijk is om een abonnement af te sluiten met onbeperkt data en bellen. Dat geldt niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

Een witte PlayStation 4

Sony heeft laten weten dat er een witte variant van de PlayStation 4 komt. Vanaf 24 januari is de glacier white-variant te koop voor 299 euro.

Yahoo! heet nu Altaba

Aan alles komt een eind. Dat blijkt maar weer nu Yahoo! Altaba gaat heten. De naam is niet het enige dat weggaat, ook CEO Marissa Mayer vertrekt.

Apple Music maakt nieuwe Carpool Karaoke

Carpool Karaoke kennen we allemaal als onderdeel van The Late Late Show met James Cordon. Apple is nu de nieuwe eigenaar en heeft besloten Cordon te vervangen. De presentatoren en gasten zullen steeds veranderen en hoeven niet per se muzikanten te zijn. Er komen in totaal zestien afleveringen.

De LG G6 heeft een breder scherm

LG onderscheidt zich door te laten weten dat de G6 een 18:9 LCD-scherm krijgt. Dat wil zeggen dat het scherm breder wordt dan bij andere schermen. Dit doet LG zodat dual-screen multitasken gemakkelijker wordt.

Spotify biedt Obama een baan aan

Spotify lijkt Obama een baan als ‘President of Playlists’ aan te bieden. Tenminste, dat kunnen we herleiden uit de vacature. Spotify is op zoek naar een Nobelprijswinnaar, iemand die veel beroemde mensen kent en één van de beste sprekers ooit is. Hulde!

Volvo test zelfrijdende elektrische auto met echt gezin

Die keus is niet alleen marketingtechnisch slim, maar ook goed voor de ontwikkeling van de auto. Het is namelijk voor het eerst dat er mensen met de auto ‘aan de slag gaan’ die geen ervaring hebben met software. Op deze manier hoopt Volvo meer praktische informatie te vergaren om de auto beter te maken. Lekker initiatief!

Greenpeace maakt groenste techbedrijven bekend

Volgens Greenpeace zijn dat Switch, Apple, Facebook en Google. Dit omdat zij het meeste gebruik maken van groene stroom. Vooral Switch is lekker bezig. Honderd procent van de energie die het bedrijf gebruikt is afkomstig van groene stroom.

WhatsApp komt met zoekfunctie voor Giphy

Dit is goed nieuwes voor iedereen die dol is op GIFs. WhatsApp is naar verluidt bezig met het integreren van een zoekfunctie voor GIFs. De knop zou bij de emoji’s moeten komen te staan. Winning!

BREIN haalde in 2016 231 sites offline

BREIN heeft op de website laten weten in 2016 231 illegale downloadsites offline te hebben gehaald. En dat is niet het enige. Er zijn ook 2.559.525 zoekresultaten en 4159 advertenties voor illegale content verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 8 krijgt andere behuizing, WhatsApp krijgt GIF-zoekfunctie en meer
Sluiten