Daniel Koster
Daniel Koster Apple 23 jan 2017

Vandaag: de iPhone 8 kan emoties herkennen, WhatsApp-bericht van de belasting is oplichterij en meer

Het lijkt erop dat het niet lang meer gaat duren voordat de iPhone 8 een feit is. En daar worden we blij van. Nu gaat het gerucht dat de iPhone 8 dat zal begrijpen. Je leest daar meer over in het onderstaande nieuwsoverzicht.

Star Wars VIII heeft een titel

En die titel luidt ‘The Last Jedi’. Je zult vast wel begrijpen waarom. Maar dat gaan we niet vertellen, voor als je de zevende film niet hebt gezien #nospoilers.

Nederland is het over één ding wel (bijna) eens

Een smartphoneverbod op de fiets, wat vind jij daarvan? Het merendeel van de Nederlanders vindt dat wel bueno. Dat blijkt uit het onderzoek van de overheid. Driekwart van de Nederlanders zou hierbij voorstander van een verbod zijn. Dat geldt voor ongeveer de helft van de jongeren trouwens.

De iPhone 8 gaat over geavanceerde gezichtsherkenning beschikken

Dat is in ieder geval het gerucht. De software zou zo geavanceerd zijn dat verschillende emoties worden herkend. Trouwens, Apple zou ook de vingerafdrukscanner aan het heruitvinden zijn. Ze zijn wel lekker bezig hè!

De Samsung Galaxy S8 is uitgesteld

Oei, dat is natuurlijk minder nieuws voor de Samsung fan. De wereld ging ervanuit dat de S8 op het MWC in Barcelona van de partij zou zijn. Dat is niet het geval. Is de aparte knop voor de slimme spraakassistent van Samsung dan wél een feit?

Apple blijft de leider

Er wordt flink wat kritiek geleverd op Apple en gesteld dat het niet al te best gaat met het bedrijf. Als je echter kijkt hoe Apple scoort, dan gaat het prima. Zo is Apple de grootste op het gebied van oordoppen, smartphones, laptops en tablets..

Alles over klimaatverandering is van de website van het Witte Huis verwijderd

Donald Trump heeft meteen zijn stempel op de website van het Witte Huis gedrukt. Zoals je weet is ‘ie niet onder de indruk van klimaatverandering en onze rol daarin. Dus heeft ‘ie alle informatie daarover van de site gegooid.

Nep WhatsApp-bericht van de belastingdienst in omloop

Er doet zich een WhatsApp-bericht de ronde. Die wordt door een persoon verstuurd die zich voordoet als de belastingdienst en die stelt dat je een betaling moet doen. Doe dit niet! Je wordt opgelicht en het geld dat je overmaakt gaat uiteraard niet naar de belasting toe.

Sonos gaat samenwerking met Google en Amazon aan

Sonos biedt natuurlijk speakers aan. Die zijn niet ontzettend slim te noemen, maar daar gaat verandering in komen. Een samenwerking met Google en Amazon moet ervoor zorgen dat hun spraaksystemen met Sonos-speakers gaan werken.

Samsung presenteert eindelijk wat de oorzaak van de exploderende Note 7 is

Die oorzaak is in tweeën op te delen. Zo is de batterij ten eerste te groot. Hierdoor raakte-ie oververhit en vatte-ie vlam. Daarna werd een andere batterij-fabrikant ingeschakeld. Die kende dan weer problemen met de isolerende tape. Zo, dat weten we dan ook weer. Samsung gaat trouwens verder met het Note-merk.

Bedrijven willen helpen de Nederlandse verkiezingen zonder hacks te laten verlopen

We kennen allemaal het voorbeeld uit de Verenigde Staten waarbij wordt gesteld dat de Russen hacks hebben uitgevoerd om zo de verkiezingen te beïnvloeden. Daar willen verschillende Nederlandse bedrijven voor waken. Om die reden hebben KPN, Deloitte, de Stichting Digitale Infrastructuur (DINL) en anderen het initiatief ‘Veilige Verkiezingen‘ opgezet.

Barack Obama komt nu al met eerste nieuwe initiatief

Die Barack zit ook niet stil hè. Hij heeft nu al iets nieuws gedaan: een website gestart. Via Obama.org willen de Obama’s banen in Chicago gaan creëren en allerlei projecten opzetten die de bevolking ten goede komen. Een goed initiatief, toch?

Media Markt komt met maandelijkse leendienst

De Media Markt heeft besloten elektronica te gaan verhuren. Jij kunt bijvoorbeeld een laptop, PlayStation of telefoon een maand (of langer) huren. Ook is er de optie om dan het apparaat aan te schaffen.

Alle Chromebooks uit 2017 zullen Android-apps ondersteunen

Kijk, dit is nieuws waardoor je een Chromebook gaat overwegen. Met het nieuwe ChromeOS kun je Android-apps op Chromebooks toepassen. Zo kun je hetgeen je op je smartphone doet ook op je laptop doen. Dat is toch ideaal.

Reageer op artikel:
Vandaag: de iPhone 8 kan emoties herkennen, WhatsApp-bericht van de belasting is oplichterij en meer
Sluiten