Vandaag: iPhone 8-geheimen onthuld, Harry Potter-toverspreuken met je Android-phone en meer

Hij komt, hij komt, de iPhone 8. Dat duurt nog even, nog veel langer dan Sinterklaas zelfs. Toch wordt er nu al genoeg omtrent de iPhone 8 prijsgegeven. Dat is niet het enige technieuws van vandaag:

Verschillende iPhone 8 geheimen uit de doeken gedaan

Nu de iPhone 7 een feit is kunnen we de pijlen op de iPhone 8 richten. Nu heeft een Foxconn-medewerker wat geheimen omtrent de iPhone 8 uit de doeken gedaan. Zo stelt ‘ie dat het apparaat een OLED-scherm zal krijgen en dat ‘ie draadloos wordt opgeladen.

Vrouwen en buitenlanders worden door Uber-chauffeurs gediscrimineerd

Uber is racistisch. Dat blijkt uit een onderzoek. Hierin werd geconcludeerd dat gekleurde mensen vaker te laat of niet worden opgehaald. Ook bleek dat vrouwen vaker worden opgelicht en vaker worden lastiggevallen.

Harry Potter-toverspreuken komen naar je Android-phone

Vanaf 17 november is ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ in de bioscoop te zien. Google speelt heerlijk in op Harry Potter en de gekte die de nieuwe Rowling-film omringt. Als jij via Android ‘Ok Google’-en vervolgens ‘Lumos’ zegt, gaat je zaklamp aan. Via ‘Silencio’ kun je je telefoon op stil zetten. Wat cool.

Ga werken in de techindustrie

Op zoek naar een baan? Dan is de techindustrie een goede sector om aan de slag gegaan. In Nederland is die industrie sinds 2012 namelijk met tienduizend banen uitgebreid. Dat is een groei van negentien procent.

Tof: je bestuurt de displays van Kia en Hyundai via gebaren

Kickstarter komt met Kickstarter Live

Je kunt vast al raden waar Kickstarter Live voor dient. Via deze functie kunnen bedrijven hun campagnes livestreamen. Dat geeft een extra dimensie aan geld ophalen en zal hopelijk zorgen voor meer geld.

Jony Ive legt uit waarom de MacBook Pro geen touchscreen kent

Wij klapten in onze handen van geluk toen bleek dat de MacBook Pro geen touchscreen heeft. Waarom, dat leggen we je graag uit. Nu legt ook Ive uit waarom de Pro geen touchscreen kent. Dat ligt bijvoorbeeld aan hoe je de laptop zelf gebruikt, maar ook aan het feit dat macOS niet voor touchscreens is gebouwd.

Apple overweegt om Apple Music goedkoper te maken

Wil jij een Apple Music-abonnement afsluiten? Dan kun je beter nog even wachten. Apple wil de prijs voor het abonnement wellicht gaan verlagen naar 7,50 euro per maand.

Nieuwe emoji aan iOS 10.2 toegevoegd

Apple blijft doorgaan met het verbeteren van iOS. In de bèta van iOS 10.2 zijn nu nieuwe emoji een feit. Je kunt daarbij denken aan een facepalm-emoji. Dat is niet de enige verbetering aan iOS trouwens.

Genomineerden ‘Big Brother Award’ bekend gemaakt

De Big Brother Award is in het leven geroepen om de grootste privacyschenders in de spotlight te zetten. Er zijn nu drie genomineerden: AIVD-baas Rob Bertholee, minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en chat-app WhatsApp. Bron

De trailer van Watch Dogs 2 is veelbelovend

Volgende telefoon van Samsung kent geen schermranden

Door af te rekenen met schermranden til je de relatieve schermgrootte naar een hoger niveau. Dat zou voor de nieuwe smartphone van Samsung neerkomen op een schermgrootte van meer dan negentig procent. Het gaat waarschijnlijk om de Galaxy S8, maar dat is niet zeker.

Google en Microsoft hebben ruzie

Google ontdekte een lek in Windows. Na tien dagen besloot het bedrijf dit lek openbaar te maken. Nu is Microsoft boos op Google omdat de techgigant zo snel heeft geklikt. Wat een drama allemaal zeg.

Lenovo komt met eerste Google Tango telefoon

De Lenovo Phab2 Pro is te koop. Het speciale aan deze telefoon is dat-ie van Google Tango gebruik maakt. Dit betekent dat de telefoon bijvoorbeeld in een huis je via 3D-mapping de weg kan wijzen.

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 8-geheimen onthuld, Harry Potter-toverspreuken met je Android-phone en meer
Sluiten