Vandaag: iPhone 8 ondersteunt Apple Pencil, Elon Musk gaat fileprobleem oplossen en meer

De iPhone 8, we horen er meer en meer over. Nu zijn er nieuwe geruchten, waarbij onder andere wordt gedacht dat-ie de Apple Pencil gaat ondersteunen. Handig natuurlijk, maar dat is lang niet alles. Je leest erover in het onderstaande nieuwsoverzicht.

De FBI en CIA zijn het met elkaar eens: Rusland saboteerde de verkiezingen van de Verenigde Staten

De CIA stelde een tijd terug dat Russische hackers de verkiezingen van de Verenigde Staten saboteerden. Dit om ervoor te zorgen dat Donald Trump president werd. Dat is ook gebeurd. Nu deelt ook de FBI van deze mening. Wat nu?

iPhone 8 Pro ondersteunt de Apple Pencil

Wij vinden het maar jammer dat je de Apple Pencil niet met de iPhone kan gebruiken. Maar uit een patent blijkt nu dat dit bij de iPhone 8 wél het geval zal zijn. Of je de Pencil nou écht veel gaat gebruiken met je iPhone 8 is de vraag, maar het kan toch altijd handig zijn. De 8 zou trouwens ook een plastic gebogen OLED-scherm krijgen.

Snapchat maakt duidelijk wat de toekomstvisie is

Snapchat heeft de website aangepast en daaruit blijkt meteen wat de toekomstvisie van het bedrijf is. Camera’s. Het bedrijf wil de camera heruitvinden waardoor we op een betere manier met elkaar gaan communiceren. Een gaaf idee, en eentje waar ze met Snapchat al een goede stap mee hebben gezet.

AIVD werkt aan breken encryptie WhatsApp

De veiligheidsdienst van Nederland vindt het maar niets dat de berichten van WhatsApp onleesbaar zijn. Om die reden zou de AIVD werken aan het breken van de versleuteling van deze berichten. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

Moslimregister komt er bij Google, Apple en Uber niet doorheen

Donald Trump heeft in het verleden over een register voor moslims gesproken. Dat register gaat hij zelf niet voor elkaar krijgen. Techgiganten als Apple, Google en Uber al aangegeven dat die informatie ook niet bij hen vandaan gaat komen. Goed zo guys!

Duitsland wil Facebook beboeten voor nepnieuws

Facebook is met oplossingen tegen nepnieuws aan het komen, zoals belangrijke media en personen die berichten op waarheid controleren. Duitsland wil meer. Diverse politici willen het medium kunnen beboeten als nepnieuws na 24 uur niet is verwijderd.

De oplossing van Tesla tegen mensen die oplaadplekken als parkeerplekken gebruiken

Het gebeurt dat mensen hun auto’s op oplaadplekken laten staan. Dit kan na het opladen zijn bijvoorbeeld. Tesla wil hier 35 eurocent per minuut voor rekenen. Doe je dit dus 24 uur, dan ben je 504 euro armer.

Google Maps laat je nu weten of een locatie rolstoelvriendelijk is

Google heeft een fijne nieuwe functie aan Maps uitgerold. Deze functionaliteit laat het je weten of een locatie rolstoelvriendelijk is of niet.

BlackBerry gaat werken aan zelfrijdende auto’s

Dat blijkt uit de onderzoekscentra die het bedrijf gaat openen in Ottawa. Je weet wel, die plaats in Canada. In dit centrum wil het bedrijf werken aan zelfrijdende software. Zo gaat het bedrijf bedrijven als Google achterna.

Samsung wil accu’s uitbesteden

Dat kun je in ieder geval opmaken uit de onderhandelingen met LG. Samsung zou met hen in gesprek zijn om het maken van accu’s uit te besteden. Dit is een gevolg van de exploderende accu in de Note 7, zonder twijfel.

Google test drie nieuwe manieren van zoeken

Google onderzoekt nieuwe manieren om het zoeken via het medium zo aangenaam mogelijk te maken. Zo wordt er gekeken naar offline zoeken, maar ook naar het gemakkelijk en snel zoeken naar eerdere zoekopdrachten.

Elon Musk gaat het fileprobleem oplossen

Dit is typisch Musk. Die stond laatst vast in de file en vond dat maar vervelend. Toen begin ‘ie te twitteren dat hij wel een oplossing weet. Hij besloot toen ook maar meteen dat ‘ie dit ging uitvoeren. De oplossing? Het bouwen van tunnels.

Facebook laat je bepaalde advertenties blokkeren

Het is maar raar dat je bepaalde advertenties niet kunt ontlopen. Stel jij bent ex-alcohollist. Dan wil je liever geen reclames van alcohol zien. De optie zit nog in de testfase, maar zal bij succes breder worden uitgerold.

De aandelen van Nintendo kelderen na Super Mario Run

Super Mario Run valt ons mee én tegen. Aan de ene kant is het spel vermakelijk en ziet-ie er top uit. Aan de andere kant weten we niet of dit een spel is dat we maanden gaan spelen. Ook is het lastig écht goud geld met het spel te verdienen. Je investeert eenmalig tien euro en dat is het. Nu geeft de beurs hetzelfde aan en om die reden daalt te koers van Nintendo.

Twitter gaat tóch door met Vine

Twitter stelde te stoppen met Vine, maar ziet daar toch vanaf. Vine wordt daarom nieuw leven in geblazen met Vine Camera. Via deze app kun je korte video’s maken en delen via Twitter. Zo gaat ook Twitter de Snapchat-kant op.

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone 8 ondersteunt Apple Pencil, Elon Musk gaat fileprobleem oplossen en meer
Sluiten