Vandaag: iPhone-camera’s straks geblokkeerd tijdens concerten, een coole robotsalamander en meer

Fotograferen tijdens concerten is wel een dingetje. Wat moet je nou met al die video’s en foto’s van je favoriete artiest on stage? Ervaren = meemaken = genieten. Ondanks dat Apple smartphonefotografie belangrijk vindt wil de techgigant hier wel werk van maken. Verder is Apple voor 10 miljard dollar aangeklaagd en gaat het niet goed met de smartphone-tak van Sony.

Apple wil dat je tijdens concerten niet meer fotografeert

Het draait bij concerten tegenwoordig niet meer hoe een artiest presteert, maar hoe wij de artiest in beeld brengen. Je hebt een serieus probleem als je achteraan staat, omdat je een leger aan smartphones in de lucht ziet. En daar wil Apple iets aan doen. Een goedgekeurd patent kan de camera van iPhones namelijk met een infrarood-signaal tijdelijk blokkeren. Dit signaal kan vanaf een podium worden verzonden. Het patent is al in 2011 ingezonden en dus nu pas goedgekeurd. Het is dan ook de vraag of Apple deze technologie ooit gaat inzetten, omdat er met iBeacons ook al het één en ander mogelijk is. (Bron)

Sony verwacht weinig omzet smartphones, maar de PlayStation daarentegen

Als we het over smartphones hebben, wordt er bij Sony-medwerkers weinig geglimlacht. De verkoop valt tegen en er wordt dan ook verwacht dat de omzet niet best zal zijn. Op de PlayStation-afdeling van Sony lopen echter veel lachende gezichten, want het gaat goed. Dit moet de verliezen van andere takken dus goed maken, want ook de verkoop van camerasensoren voor smartphones valt tegen. (Bron)

Dude klaagt Apple voor 10 miljard dollar aan

Apple heeft de iPhone helemaal niet uitgevonden. Tenminste, dat is wat een man uit Florida claimt. In 1992 heeft de beste man een patent aangevraagd voor een design wat verdomd veel op een iPhone lijkt. Of hij kans maakt? Waarschijnlijk niet. Je leest er hier meer over.

Loopt deze robotsalamander binnenkort door jouw tuin?

De École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) uit Zwitserland heeft de Pleurobot ontwikkeld voor wetenschappelijk onderzoek. Check it out:

Apple grapt met de Europese kampioenschappen voetbal

Apple heeft zijn website omgetoverd tot het EK-speelschema. Tenminste als je aangeeft dat je tussen verschillende landensites wilt wisselen. Ook de knockout-fase is inclusief de uitslagen te zien. Leuk gedaan Apple. Neem hier een kijkje hoe dit eruit ziet. (Bron)

Nederland zakt op de lijst der internetsnelheden

De gemiddelde snelheid van een Nederlandse internetverbinding is 17,9 megabit per seconde. Dit is twintig procent sneller dan een jaar geleden, maar toch blijft Nederland zakken op de lijst der internetsnelheden. Nederland staat op de achtste plaats. Zuid-Korea, Noorwegen, Zweden, Hong Kong, Zwitserland, Letland en Japan hebben een sneller gemiddelde. Dus dat! Het wereldwijde gemiddelde ligt op 6,3 megabit per seconde. (Bron)

Piloot vs. computer in virtueel luchtgevecht

Kennen jullie ALPHA al? Dit is een luchtgevechtssysteem dat draait op kunstmatige intelligentie. Hiermee kunnen bijvoorbeeld piloten worden getraind. Kolonel Gene Lee vecht al jaren tegen kunstmatige tegenstanders en werd over het algemeen nog nooit neergeschoten. Maar daar is verandering in gekomen. Een agressieve vluchtsimulator schoot hem meerdere malen neer terwijl Lee geen schot wist te raken. Deze vorm van kunstmatige intelligentie is dan ook de meest agressieve, snelst reagerende, dynamische en meest geloofwaardige vorm. (Bron)

Airbnb 30 miljard dollar waard

Een nieuwe investeringsronde gaat ervoor zorgen dat Airbnb nog meer waard wordt, meer dan 30 miljard dollar. Een mooie mijlpaal en een verdriedubbeling in drie jaar tijd.

Reageer op artikel:
Vandaag: iPhone-camera’s straks geblokkeerd tijdens concerten, een coole robotsalamander en meer
Sluiten