Vandaag: iPhone waarschuwt je voor gebroken scherm, meer over nieuwe Star Wars-film en meer

Weinig veroorzaakt zoveel emotionele pijn als een gebroken iPhone-scherm. Dat weet Apple maar al te goed. De oplossing? Die vind je in het onderstaande nieuwsoverzicht. Hier vind je overigens al het nieuws van de afgelopen week.

Gaat Star Wars ‘The last jedi’ dan toch over twee jedi?

Ja, daar lijkt het wel op. Dit is af te lezen aan de tweets die door nationale Star Wars-accounts zijn geplaatst. Daarin wordt jedi in het meervoud geadresseerd. Zoals in de onderstaande Spaanse tweet.

Meest vervelende YouTube-reclame verdwijnt

Hoppa, hierdoor springen wij een gat in de lucht. YouTube heeft namelijk aangegeven dat die advertenties van dertig seconden die je niet kunt skippen voordat je een video wilt zien gaan verdwijnen. Waarschijnlijk reageerden teveel gebruikers er negatief op.

Toekomstige iPhone laat het je weten als er een barst in zit

Wij weten niet of we dit nou écht handig vinden, maar het idee is leuk. Nieuwe iPhones kunnen via sensoren worden voorzien. Deze laten het je weten als er scheuren in je scherm zitten. Die kunnen uiteindelijk tot barsten leiden. Voorkomen is beter dan genezen. Of is het dan al te laat en voegt de functie zo niet zoveel toe?

Retailers halen data Nintendo Switch door elkaar

Verschillende consumenten hebben de Nintendo Switch al thuis ontvangen. Dat is raar, aangezien-ie eigenlijk pas vanaf 3 maart in de verkoop gaat. Wij mochten ‘m gisteren trouwens al proberen, gezien?

Mark Zuckerberg schrijft gigantische brief

Hierin legt ‘ie uit hoe hij de toekomst van Facebook ziet. Wij hebben de punten voor je samengevat, zo hoef jij het boekwerk van zesduizend woorden niet zelf door te lezen. Handig, toch?

Facebook Mark Zuckerberg

Het gaat lekker met Project Loon

Dit is het Google/Alphabet project waarbij internetballonnen worden getest. Deze ballonnen kunnen maandenlang in de lucht hangen en voorzien de wereld onder hen van internet. Door vorderingen, zoals dat de ballonnen nu maandenlang op één punt blijven hangen, gaat dit steeds beter.

Pokémon Go update vanaf vandaag te spelen

Yes, het is eindelijk mogelijk om tachtig nieuwe Pokémon te vangen. Wij schreven eerder deze week al over de update en wat je erin kunt verwachten. Nu kun je ‘n dus écht downloaden. Dat is toch goud?

nieuwe pokemon go

De iPhone 8 krijgt een 3D-scanner

De homeknop in de iPhone 8 lijkt te gaan verdwijnen. Hoe kun jij ‘m dan ontgrendelen? Het lijkt dat de oplossing van Apple gezichtsherkenning is. Dit werkt via een speciale 3D-scanner. Dat maakt je telefoon ook meteen een stuk veiliger.

Google laat je piano spelen met iemand anders

Google komt wel vaker met geinige applicaties en dit is er weer zo eentje. Door naar deze website te gaan kun jij piano spelen. Die doe je samen met de kunstmatige intelligentie van Google. Ga ervoor!

Twitter introduceert nieuwe manier om misbruik tegen te gaan

Soms zijn mensen vervelend op Twitter, maar niet zo vervelend dat je ze meteen wilt bannen. Nu komt Twitter met een oplossing: een time-out. Het kan zijn dat je dan twaalf uur lang niet op het medium kunt zitten. Hoe erger jouw gedrag, hoe langer de time-out. Slim wel!

Google Home kan nu ook dingen voor je kopen

Eén van de grootste voordelen van de Amazon Echo is dat je meteen iets kunt kopen via de slimme speaker. En dat was voorheen niet mogelijk met de Google Home. Echter wordt vandaag een nieuwe update uitgerold waardoor dit wel mogelijk wordt.