Rutger Houweling
Rutger Houweling 12 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Vandaag: Japanners bouwen wasvouwrobot, Dell koopt EMC voor 59 miljard euro en meer

De maandag zit er (alweer) bijna op. Dat betekent uiteraard maar één ding; het is tijd voor het tech-overzicht van vandaag. Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag voor je op een rijtje gezet en benoemen kort wat er is plaatsgevonden. Wil jij wat meer weten over een bepaald onderwerp? Dan kun je de bijbehorende bron checken!

Japanners bouwen eerste robot die de was vouwt

Het zal toch eens niet die gekke Japanners zijn. Ze zijn er nu in geslaagd om als eerste een robot te bouwen die je was vouwt. Ideaal voor diegene die niet graag de was vouwt. Aangezien wij niemand kennen die het leuk vindt om dit te doen, is dit dus een revolutionaire uitvinding waar je de hele wereld een plezier mee doet.

LinkedIn past nieuw vakantiebeleid toe waarbij werknemers ‘ongelimiteerd’ vakantie krijgen

Wij geloven dat LinkedIn opeens een stuk aantrekkelijker is geworden als bedrijf om te gaan werken. De manier waarop je daar nu je vakantie aanvraagt is namelijk veranderd. Je vraagt nu vakantie aan bij je eigen manager en kunt zoveel dagen aanvragen als je wilt. Daarnaast krijg je hier buitenom zeventien betaalde vakantiedagen die vast staan. Bron.

Nieuwe officiële emoji komen in mei 2016

Het technisch comité van Unicode gaat over de acceptatie van nieuwe emoji. Totdat dit gebeurt zijn emoji niet officieel emoji. Er is nu een lijst van ongeveer 65 kanshebbers om tot nieuwe emoji te worden bestempeld. Dit zijn onder andere de avocado, een croissant en de selfie.

Dell koopt EMC over voor 59 miljard euro

Dell heeft vandaag besloten om EMC over te kopen voor 59 miljard euro. Dit is het grootste bedrag dat ooit voor de overname van een ander tech-bedrijf is betaald. EMC is wellicht niet de meest bekende naam, maar het is een aanzienlijk bedrijf dat operationeel is in allerlei opslagdiensten en andere sectoren en meer dan zeventigduizend werknemers kent.

PlayStation 4 kent nu officiële afstandsbediening

De PlayStation 4 kent nu een officiële afstandsbediening. Dit was voorheen niet het geval aangezien de PlayStation 4 geen infrarood kent, iets wat nodig is om afstandsbedieningen te laten werken. Of nou ja, het probleem is nu anders opgelost. Deze afstandsbediening is namelijk door middel van Bluetooth te besturen. Slim!

OXBOARD in Engeland verboden

Wij schreven een tijd geleden over de OXBOARD, de futuristische opvolger van de Segway. Nu is er in Engeland echter een probleem. Ze vinden daar dat het apparaat te onveilig is. Bron.

Dixons, iCentre en MyCom overgenomen door eigenaar The Phone House

Zoals je vorige week kon lezen is het moederbedrijf achter Dixons, iCentre en MyCom failliet. Het was nog wat onduidelijk wat dit zou betekenen voor de welbekende bedrijven, maar nu is er meer bekend. De eigenaar van The Phone House heeft namelijk diverse filialen overgenomen.

Facebook betaalt zo weinig belasting dat het minder is dan de gemiddelde burger in Groot-Brittannië

Waar we net zeiden dat je waarschijnlijk bij LinkedIn wilt gaan werken, passen we deze opmerking aan. Je wilt namelijk denken wij na het lezen van dit bericht bij Facebook gaan werken. Het bedrijf heeft namelijk afgelopen jaar nog niet eens zevend duizend euro aan belasting betaald. Dat is minder dan de gemiddelde Britse burger. Dit hebben ze gedaan door allerlei constructies, zoals het uitdelen van bonussen die jaarlijks gemiddeld zo’n 135.000 euro waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Japanners bouwen wasvouwrobot, Dell koopt EMC voor 59 miljard euro en meer
Sluiten