Daniel Koster
Daniel Koster Apple 8 jun 2016

Vandaag: laat Android op een iPhone draaien, ‘s wereld slechtste vliegvaartmaatschappij en meer

De woensdag is alweer bijna ten einde en dat betekent dat de week weer door midden is. Dat is fijn, want het weekend komt zo weer een stapje dichterbij. De zwaarste twee dagen in de vorm van de maandag en de dinsdag hebben we in ieder geval achter ons gelaten. Het nieuwsoverzicht van vandaag nog niet!

Developer krijgt het voor elkaar om Android op een iPhone te laten draaien

Het is een developer gelukt om Android op een iPhone te laten draaien. Hoe Android op een iPhone eruitziet? Dat zie je hieronder. Je kunt via Engadget checken hoe de developer Android op een iPhone heeft gekregen.

Microsoft kan alvleesklierkanker opsporen aan de hand van zoekopdrachten

Het is al langer zo dat we weten dat we zaken kunnen afleiden aan de zoekopdrachten van mensen. Dat is nu ook hetgeen door Microsoft is bewezen. Een groep onderzoekers kwam erachter dat ze bij vijf tot vijftien procent van diegenen die alvleesklierkanker hebben dat kunnen vaststellen via de zoekopdrachten van die personen. De foutmarge is slechts Ć©Ć©n op de honderdduizend.

Jep, dit is een kwalvis

Via Froot!

Eerste patent van de AR-bril van Magic Leap is een feit

We weten al langer dat Magic Leap bezig is met het ontwerpen van een AR bril. Het was echter nog wel ietwat lastig om te visualiseren hoe dit apparaat eruit ging zien. Dit omdat de bril nog niet tot een gepresenteerd prototype is verwerkt. Een patent is er nu echter wel en die doet enkele zaken uit de doeken.

Android M nu op tien procent van Android apparaten te vinden

Android M wordt steeds meer uitgerold op mobiele apparaten. Nu blijkt namelijk dat het besturingssysteem op tien procent van de gebruikte apparaten staat. Dat begint eindelijk ergens op te lijken!

Chinese passagiersdrone krijgt toestemming te vliegen boven Nevada

Als je later dit jaar in Nevada bent moet je maar eens goed naar boven kijken. De EHang 184 passagiersdrone van Chinese makelaardij heeft namelijk toestemming gekregen testvluchten boven Nevada te gaan uitvoeren. Nice!

De HTC Desire 830 is een feit

HTC heeft vandaag de HTC Desire 830 onthuld. Dit apparaat is een prima midrange toestel met een dertien megapixel camera. Dit is dan ook vooral het onderscheidende onderdeel van de telefoon, vooral aangezien-ie allerlei handige fotosoftware kent.

Google komt met Motion Stills die iPhone Live Photos tot GIFs transformeren

Google heeft een slimme applicatie ontwikkeld die door het leven gaat als Motion Stills. Deze applicatie tovert Live Photos namelijk om tot GIFs. Door ook nog eens slimme software te kennen worden deze beelden minder bewogen. EĆ©n vloeiende GIF is het resultaat.

Grote malware aanval doet zich in Nederlandse bedrijven de rondte

Een virus doet zich de rondte bij Nederlandse bedrijven en heeft flink wat slachtoffers gemaakt. In deze mail wordt je persoonlijk geadresseerd en erop gewezen dat je nog een openstaande nota hebt. Die wordt in de bijlage geleverd. Echter bevindt zich daar een hardnekkig virus in die allerlei informatie, zoals je bankinformatie, buit maakt. Opletten dus!

iPhone gebruikers doen steeds langer met hun telefoons

Uit een onderzoek is gebleken dat iPhone gebruikers langer wachten met het aanschaffen van een nieuwe iPhone. Dit komt ten eerste doordat de verschillen tussen iPhones elk jaar iets kleiner worden. De tweede reden heeft te maken met de abonnementen die door netwerkdiensten worden aangeboden.

De snelste smartphones worden niet door Apple of Samsung gemaakt

De Chinezen doen het goed. Waar zij er tien jaar geleden voor bekend stonden prullaria te maken zijn ze nu snellere smartphones aan het produceren dan Apple en Samsung dat doen. In de onderstaande afbeelding zie je welke smartphones het snelst zijn.

Emojis zijn flink van invloed op hoe je berichten worden ontvangen en geƫvalueerd

In het echte leven kun je met gezichtsuitdrukkingen meer betekenis aan een bericht geven. Dat is online moeilijker. Emojis zijn een manier om dit iets te vergemakkelijken. Wat blijkt nu uit onderzoeken? Dat zij zelfs flink van invloed zijn op hoe berichten worden geĆÆnterpreteerd.

De slechtste vliegvaartmaatschappij bevindt zich in…

In Noord-Korea vind je de slechtste vliegvaartmaatschappij ter wereld. Maak kennis met Air Koryo.

De Galaxy Note 7 zal er zo uit gaan zien

De Galaxy Note 6 zou eraan komen, maar wellicht de Note 7 gaan heten. De 6 wordt dan dus overgeslagen. Dit om in lijn te komen met de Galaxy lijn. Ook zou de Note 7 van een gebogen scherm worden voorzien. Nu zijn er afbeeldingen te zien die het uiterlijk van de Note 7 weergeven.

Getty Images komt met aparte galerij met 360-graden afbeeldingen

Getty Images zet in op de virtuele wereld, dat moge duidelijk zijn. Het bedrijf is nu namelijk met twaalfduizend 360-graden foto’s gekomen en gaat daar nog vele foto’s aan toevoegen. Deze zijn uiteraard uiterst bruikbaar wanneer jij een VR-bril bezit. Daar zet Getty dus indirect op in.

Testvideo laat zien hoe Daydream VR er in de multiplayer modus uitziet

Je vindt nog meer video’s via Android Planet.

Snapchat krijgt update

Snapchat is van een update voorzien. Er zijn diverse zaken veranderd. Via Android Planet kun jij de vier veranderingen checken die met dit nieuwe ontwerp samengaan. Doe er je voordeel mee!

Reageer op artikel:
Vandaag: laat Android op een iPhone draaien, ‘s wereld slechtste vliegvaartmaatschappij en meer
Sluiten