Daniel Koster
Daniel Koster Google 7 dec 2015

Vandaag: landelijk experiment NL Alert uitgevoerd, Adobe Lightroom nu gratis voor mobiele apparaten en meer

Yes, de maandag zit er alweer op. Nou ja, voor ons in ieder geval zo goed als. Maar eerst moeten we je natuurlijk nog even op de hoogte stellen van alles wat zich binnen de tech-wereld heeft afgespeeld op maandag 7 december. En dan kunnen ook wij genieten van ons avondje vrij!

Technologische afdeling politie is een rommeltje

Het is volgens bronnen niet goed gesteld met de technologische afdeling bij de politie. De computers die daar worden gebruikt zijn namelijk sterk verouderd waardoor het bakken met geld kost om ze draaiende te houden. Dit houdt ook het innoveren tegen. Verandering is dus hoog nodig!

NL Alert vandaag getest

Vanmiddag om twaalf uur precies werd NL Alert getest. Dit is een manier om iedereen op de hoogte te stellen van een noodsituatie die geen gebruik maakt van het sms-netwerk. Sommige telefooninstellingen zorgen er echter voor dat je dit bericht niet ontvangt. Heb je niks ontvangen of vragen? Check dan NL Alert.

Twitter wil handelsnaam op subtweet

Twitter wil een handelsnaam op het woord ‘subtweet’. Dit houdt in dat subtweet commercieel eigendom is van Twitter en niemand anders zomaar een product of merk kan beginnen dat de naam subtweet kent. Bron

Smartwatch Tag Heuer verkoopt bijna té goed

De smartwatch van Tag Heuer is zeker een toffe. Het slimme horloge lijkt meer op een ‘echt’ horloge dan een smartwatch en doet het in de verkoop goed. Zo goed dat de productie wordt opgeschaald en de Tag Heuer Connected voor nu even uit de online webwinkels wordt gehaald.

Airbnb voor boten haalt half miljoen euro op

Het Nederlandse Barqo, dat ook wel het Airbnb voor boten wordt genoemd, heeft een half miljoen euro opgehaald. Nu begrijp je vast dat dit een bedrijf is dat het mogelijk maakt om boten van anderen te huren voor een schappelijke prijs. Een toffe ontwikkeling is het in ieder geval zeker.

Meest gebruikte hashtag op Twitter van 2015

Ook in 2015 wordt er nog flink op Twitter gezeten. Hierbij worden vaak hashtags gebruikt. In 2015 is de meest voorkomende hashtag ‘vacature’ gebleken. Er zijn dus flink wat mensen op zoek naar een baan. Of zo lijkt het.

Check de nieuwste VR games van Sony

Frankrijk wil TOR netwerk blokkeren en verbieden

De Franse overheid wil open Wifi-netwerken gaan verbieden. Deze netwerken kunnen namelijk in tijden van nood gebruikt worden voor doeleinden die de situatie verergeren. Een weet die de overheid wil doorvoeren is dat de netwerken tijdens noodtoestanden worden geblokkeerd. Lees er hier meer over.

Adobe Lightroom gratis voor mobiel gebruik

Lightroom was voor iOS-gebruikers al gratis en nu is Android aan de beurt. Dus Android-gebruikers die creatief bezig zijn maar zich nog niet aan Lightroom hebben gewaagd, sla nu je slag!

Slim verband wordt groen als het in contact komt met bacteriën

Wonden worden vaak verbonden. Het is hierbij echter lastig te zien of een wond dan geïnfecteerd is door bacteriën. Door verband aan te leggen dat groen wordt als het in contact komt met bacteriën is dit probleem verholpen. Slim! Bron

Spotify komt met tool om hitlijst van het jaar te beluisteren

Spotify heeft een nieuwe tool geïntroduceerd waardoor je de hitten van 2015 kunt terugluisteren. Een leuke manier om terug te duiken in het afgelopen jaar!

Albert Heijn biedt helpdesk aan voor tijdens de kerst

Albert Heijn is helemaal hip aan het doen. De supermarkt biedt namelijk een WhatsApp-helpdesk aan voor tijdens de kerst. Ben jij dus in de stress en weet je het even allemaal niet meer? App dan de appie!

Google erkent schermproblemen Nexus

Het wordt al een tijdje gezegd; de Nexus-toestellen ondervinden wat schermproblemen. Nu heeft Google dit erkent en aangegeven dat er een fix onderweg is!

Reageer op artikel:
Vandaag: landelijk experiment NL Alert uitgevoerd, Adobe Lightroom nu gratis voor mobiele apparaten en meer
Sluiten