Daniel Koster
Daniel Koster Cars 25 apr 2016

Vandaag: letsel in Volvo-auto’s vanaf 2020 onmogelijk, gemanipuleerd PNG-bestand laat iDevices crashen en meer

Het weekend is achter de rug, maar dat geldt ook alweer voor de maandag. Dan is het feestgedruis alweer bijna aangebroken, aangezien Koningsnacht en Koningsdag dan voor de deur staan. Awesome! Laten we eerst even kijken naar het belangrijkste innovatieve nieuws van de afgelopen dagen.

De autopiloot van Tesla zou verkeersongevallen halveren

We weten allemaal dat de meeste fouten in het verkeer menselijke fouten zijn. Nu stelt Elon Musk om die reden dat de zelfrijdende functie van Tesla voor een flinke verbetering op de weg zorgt. Volgens hem zou de zelfrijdende auto leiden tot vijftig procent minder ongevallen! Ook gaf ‘ie aan dat Tesla aan een geheim openbaar vervoersmiddel aan het werken is. Spannend!

NASA steekt bijna 60 miljoen euro in ruimtevaart motoren die op zonne-energie werken

NASA heeft flinke budgetten als het om de ruimtevaart gaat. Nu wil de organisatie bijna zestig miljoen euro steken in het ontwikkelen van motoren die op zonne-energie werken. Op die manier zouden reizen naar verre oorden van super efficiënte energie gebruik maken.

Raspberry Pi krijgt een Sony camera

De Raspberry Pi is van een update voorzien. Het apparaat wordt namelijk van een Sony camera van acht megapixels voorzien. De prijs voor de kleine computer blijft echter hetzelfde. Dat is toch awesome?

Volvo stelt dat er niemand meer sterft of ernstig verwond wordt in 2020

Volvo heeft een bijzondere uitspraak gedaan. Het bedrijf geeft namelijk aan dat we over vier jaar volledig veilig in een Volvo kunnen raden. Met nieuwe innovaties stelt het bedrijf namelijk dat niemand meer doodgaat of zichzelf ernstig verwondt in een Volvo. Behalve als je iets héél raars doet dan.

Nice: Apple wil dat nieuwe Watch applicaties autonoom werken

Eén van de kritiekpunten van de Apple Watch is dat-ie niet werkt zonder een iPhone. Dat is onhandig, aangezien je hierdoor nog steeds je iPhone bij je moet houden en zelfs af en toe uit je zak moet vissen. Daar wil Apple nu mee afrekenen en daarom verplicht het bedrijf dat applicaties ook zonder iPhone moeten functioneren.

Blendle gaat apps voor kranten en tijdschriften ontwikkelen

Blendle ken je vast. Je kunt losse artikelen via het medium kopen. Nu weet Blendle dat er genoeg tijdschriften en kranten zijn die hun artikelen niet via apps of via apps die niet fijn werken aanbieden. Die kans gaat Blendle hen nu geven door deze apps voor ze te ontwikkelen en op een Blendle-achtige manier in vulling te geven! Bron

Google werkt aan Area 120, een deel van het bedrijf voor stimulatie startups

Flink wat oude Google werknemers beginnen een eigen bedrijf. Dit is goed voor de innovatie maar slecht voor Google, aangezien die startups niet aan het bedrijf zijn gelieerd. Daarom gaat Google Area 120 opzetten. Dit is een deel van het bedrijf waar werknemers met Google samen hun ideeën kunnen uitwerken.

Tim Peake eerste man die een marathon in de ruimte aflegt

Sunita Williams legde in 2007 als eerste mens een marathon in de ruimte af. Nu heeft Tim Peake, een astronaut die nu in het ISS zit, als eerste man in de ruimte een marathon afgelegd. Dat is toch een hele prestatie als astronaut!

De Shell city-car valt ons goed in de smaak

Shell werkt nu al een jaartje of drie aan een kleine autootje dat zich goed in de stad moet redden. Waar-ie voor nu nog een concept is, zijn de prestaties prima. Zo zou de wagen zuinig rijden en bijna één liter benzine op de dertig kilometer verbruiken!

Het lijkt erop dat Android applicaties binnenkort op Chromebooks draaien

Chromebooks draaien op Chrome OS. Dat is een ander besturingssysteem dan Android. Echter lijkt het er nu op dat Google werkt aan een manier om Android applicaties toch te laten draaien via Chrome OS. Dat zou top zijn voor de Chromebook gebruiker!

Netflix geeft aan waarom het bedrijf geen interesse heeft in live video

Netflix heeft zich niet aan live video gewaagd. Nu legt de CEO uit waarom dit zo is. De reden? Dat Netflix groot is geworden met het aanbieden van content die je kunt streamen wanneer je wilt. In dat opzichte is live video dus niet iets dat in het straatje van Netflix past.

De FBI ontgrendelt wederom zelf iPhone

De FBI zou wederom de hulp van Apple niet nodig hebben om de iphone van iemand te ontgrendelen. De hulp die werd gevraagd via de rechtszaal is ingetrokken. De FBI heeft dus wel degelijk iets aan het bedrijf gehad die de iPhone heeft gehackt.

Neil Armstrong overleed bijna tijdens explosie een jaar voor het landen op de maan

Detecteren van adblockers in Europa soms illegaal

Bij sommige website krijg je een pop-up bericht dat je adblockers gebruikt. Doe je dit, dan mag je de content niet zien bijvoorbeeld. Nu blijkt dat de Europese regelgeving dit in sommige gevallen niet toestaat. Welke? Dat vind je hier. Dat is groot nieuws, aangezien er nu al bijna tweehonderd miljoen adblocker-gebruikers zijn.

Internetballon van Google neergestort in Chili

De internetballonnen van Google functioneren niet altijd perfect. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de ballon die vandaag is neergevallen in Chili. Zelf geeft Google echter aan dat de testvlucht succesvol is uitgevoerd en dat de ballon geen schade kent. Een beetje onduidelijk allemaal dus nog, want er is wel een onderzoek ingesteld.

Oeps, gegevens van Mexicaanse stemmers gelekt

Mexicanen gingen massaal naar de stembanken tijdens de landelijke verkiezingen. Nu zijn de persoonlijke gegevens van 93,4 miljoen stemmers gelekt. Dit aangezien ze op onbeveiligde databases stonden. Handig!

IKEA gaat zonnepanelen verkopen

IKEA verkoopt uiteraard al een hele rits aan zaken, dus waarom dat arsenaal niet blijven uitbreiden? Juist, dat heeft het bedrijf nu weer gedaan door zonnepanelen te gaan verkopen. Lees er hier alles over.

Nederlanders gaan zelfrijdende trams groot maken in Azië

Het Nederlandse 2getthere gaat samenwerken met SMRT. 2getthere maakt zelfrijdende trams, en SMRT is één van de grootste OV-bedrijven in Azië. Samen kunnen zij dus flink wat teweegbrengen.

Gemanipuleerd PNG-bestand laat iOS- en OS X applicaties crashen

Het is alweer een flinke tijd geleden dat je door middel van een berichtje iPhones kon laten crashen. Nu is er echter een nieuwe bug gevonden die dit voor elkaar krijgt. Door een gemanipuleerd PNG-bestand te sturen kapt je iOS- of OS X apparaat ermee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: letsel in Volvo-auto’s vanaf 2020 onmogelijk, gemanipuleerd PNG-bestand laat iDevices crashen en meer
Sluiten