Daniel Koster
Daniel Koster 7 okt 2015
Leestijd: 3 minuten

Vandaag: MyCom, iCentre en Dixons failliet, Android-telefoons krijgen drukgevoelig scherm en meer

Waar het buiten regent was het vandaag zeker geen straf om binnen te zitten. Met een kop koffie bovenop het technologische nieuws zittende, heerlijk. Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag dan weer voor je op een rijtje gezet.

Android-telefoons krijgen begin 2016 drukgevoelig scherm

We hoeven je niet meer te vertellen dat de iPhone 6s een drukgevoelig scherm kent. De technologie wordt door Apple 3D Force Touch genoemd. Nu lijkt het erop dat Android-telefoons soortgelijke schermen zullen gaan kennen vanaf het begin van 2016. Synaptics heeft namelijk de ClearForce technologie gepresenteerd, de technologie die voor Android-telefoons zal gaan betekenen dat ze een drukgevoelig scherm gaan kennen.

Samsung zit weer in de lift

Het gaat goed met Samsung en het bedrijf verwacht over het derde kwartaal betere cijfers te kunnen melden. De winst is gestegen naar 5,5 miljard euro, wat tachtig procent meer is dan vorig jaar. Het grappige is dat een deel van de winst aan Apple te danken is. Die gebruikte namelijk materiaal die door Samsung zijn gemaakt voor nieuwe producten. Je leest hier waar de winst nog meer vandaan komt.

MyCom, iCentre en Dixons zijn failliet

Het is droevig nieuws, maar verschillende BAS Group-bedrijven zijn vandaag failliet verklaard. Op 26 september werd duidelijk dat het moederbedrijf in de problemen zat en niet met voldoende financiële middelen op de proppen kon komen. Nu het uitstel van betaling is afgewezen is onder andere Dixons failliet verklaard. Lees er hier meer over.

Droevig nieuws: XS4ALL-oprichter Felipe Rodriquez is overleden

Felipe Rodriguez, de oprichter van XS4ALL en een pionier in het internetlandschap, is op 46-jarige leeftijd overleden. Hij leed al een tijd lang aan multiple sclerose. Je kunt hier een uitgebreid verslag lezen van het indrukwekkende leven dat ‘ie heeft geleid.

Surface Book van Microsoft versus de Macbook Pro

Gister werd de Surface Book van Microsoft, hun eerste laptop ooit, gepresenteerd. Nu waren de specificaties van de nieuwe laptop indrukwekkend. Waar Microsoft zich afzet tegen Apple en wil laten zien dat zij het nieuwe vooraanstaande bedrijf op het gebied van elektronica zijn, zette zij zich met de Surface-laptop tegen Apple af. Ze stelden zelfs dat-ie sneller was. Wij hebben de specificaties hieronder voor je op een rij gezet met dank aan Wired.

Eerste virtual reality-bioscoop in Nederland is een feit

Amsterdam zal de eerste virtual reality-bioscoop in Nederland gaan kennen. De tijdelijke bioscoop is maar één dag open tijdens de nacht van Halloween. Dit is uiteraard op 31 oktober. De bioscoop zal van zeven uur ‘s avonds tot middernacht open zijn en je kunt voor tien euro een kaartje kopen. Bron.

HP presenteert nieuwe producten tijdens evenement

Vandaag presenteerde HP op haar evenement een rits aan nieuwe producten. Eentje waar ons hart wel even wat sneller van ging kloppen is de Envy Curved All-In-One desktop computer. Het scherm van de all-in-one is 34-inch groot. Waar er al eerder gebogen schermen van dit formaat op de markt zijn gebracht, is dit het eerste all-in-one apparaat van een dergelijke grote mét een gebogen scherm. Gaaf! Bron.

Beats kondigt speaker aan; Pill+

Het is de eerste speaker die Beats uitbrengt nadat het door Apple is overgenomen. En we moeten toegeven, de speaker ziet er prachtig uit. Dat is uiteraard iets dat we van Apple gewend zijn, maar nu de vraag hoe het geluid is. Volgens The Verge is het geluid van hoge kwaliteit.

Illegaal overvliegen met drones kost bedrijf bijna 1,7 miljoen euro

We zijn er in Nederland nog iets minder mee bezig, maar dit is een boodschap om je aan te trekken. In de Verenigde Staten heeft SkyPan, een bedrijf dat luchtfoto’s maakt met drones, namelijk bijna 1,7 miljoen euro boete opgelegd gekregen. Sinds 2012 maakte het bedrijf zeker 65 illegale vluchten. Nu moeten ze op de blaren zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: MyCom, iCentre en Dixons failliet, Android-telefoons krijgen drukgevoelig scherm en meer
Sluiten