Vandaag: Nederlandse Nowi laadt je apparaten via Wifi op, nieuwe Instagram-functie en meer

We voorspelden eerder dat het niet lang zou duren voordat je je telefoon via Wifi draadloos kon opladen. Die voorspelling komt nu uit. Het Nederlandse Nowi heeft namelijk een manier gevonden om jouw apparaten draadloos via Wifi-signalen op te laden. Lees meer over de Nowi én het andere technieuws van vandaag:

Nintendo Switch werkt niet met Wii U en 3DS

Een vraag die velen stelden was of je op de nieuwe Nintendo console oudere spellen kan spelen. Nu blijkt dat dat niet het geval is. Nou ja, geen spellen van de Wii U en de 3DS in ieder geval. Dat wordt spenden.

Samsung gaat toch wel met een update van de Note komen

Uit een update blijkt dat Samsung toch met een Note 8 gaat komen. De wereld stelde eerder van niet aangezien de naam van de Note teveel schade heeft opgelopen. Samsung strijdt echter dapper door en gaat zich blijven inzetten voor de toekomst van de Note-smartphone.

Nederlanders komen met Nowi die jouw apparaten via Wifi draadloos oplaadt

Lekker bezig gasten. Deze Nederlanders zijn verantwoordelijk voor de Nowi. Dit apparaat filtert de kleine elektrische lading die in elk Wifi-signaal zit. Vervolgens kan de Nowi jouw apparaten draadloos opladen door de elektriciteit over te zetten.

Apple stelt onderzoek in naar brand door iPhone 7

In Australië zou een iPhone 7 brand hebben gesticht in een auto. De iPhone 7 zou in de brand zijn gevlogen en hierdoor vloog de auto op zijn beurt weer in de brand. Dat is in ieder geval wat een Australiër stelt. Apple stelt nu een onderzoek in om te kijken wat er aan de hand is.

LG stopt met modulaire telefoon

De LG G5 was een dapper experiment, maar niet succesvol. Het idee was leuk, maar een telefoon met verschillende modules is niet handig. Al die modules overal mee naartoe nemen en je telefoon telkens verbouwen, daar zitten we niet op te wachten. De modulaire telefoon is dus verleden tijd. Net zoals alle LG Friends overigens.

Ouders opgelet: ontwikkel een persoonlijk mediaplan voor je kind

Het was altijd maar onduidelijk hoe veel tijd jij je kind achter de televisie, laptop, telefoon enzovoorts kon laten hangen. Een nieuwe online tool geeft je daar meer duidelijkheid over. De tool is door een organisatie uit de Verenigde Staten ontwikkeld. Doe er je voordeel mee.

De Google Pixel aan allerlei krachten onderworpen:

Nu ook live video op Instagram

Nou ja, nog niet helemaal. De functionaliteit wordt namelijk in Rusland getest. Toch is dit een voorbode en lijkt het ons dat die functionaliteit spoedig onder andere gebruikers buiten Rusland wordt getest.

Kodak komt met nieuw logo

Kodak heeft een nieuw logo ontwikkeld, maar of het echt zo nieuw is, is maar de vraag. Het nieuwe logo doet de wereld namelijk terugdenken aan het welbekende oudere logo van Kodak. Kijk hieronder maar (bron PetaPixel).

Niantic organiseert een speciaal Pokémon Go evenement tijdens Halloween

Niantic gaat een virtueel evenement organiseren in Pokémon Go. Dat evenement zal een week duren en plaatsvinden tussen 26 oktober en 1 november. Het evenement gaat vooral met allerlei beloningen gepaard. Zo zul je bepaalde Pokémon gemakkelijker kunnen vinden en kun je meer candy’s verdienen.

Google eert Antoni van Leeuwenhoek

Als je vandaag naar de Google-zoekpagina bent gegaan dan is je wellicht iets opgevallen. De Google doodle is anders. Je ziet hier Van Leeuwenhoek, de vader van microbiologie.

Time Warner wordt door AT&T overgenomen

Schrik niet, maar Time Warner is voor meer dan 73 miljard euro overgenomen. Ja, dat is ongelofelijk veel geld.

‘The Last Guardian’ komt er eindelijk aan

Het heeft lang geduurd, maar nu is-ie eindelijk klaar. The Last Guardian is al sinds 2007 in ontwikkeling, maar vandaag gaf één van de bazen van Sony via Twitter aan dat de game af is.

Fujifilm komt met nieuwe camera

De camera is van allerlei tweaks voorzien. Zo kent de Fuji X-T2 een tof jasje, 4K-video en een snellere autofocus. Dat is lang niet alles. Lees er hier meer over.

Je kunt de Google Pixel gemakkelijk uit elkaar halen en vervangen

Dat toont de teardown van iFixit in ieder geval aan.

Jouw 4G-netwerk blijkt zo veilig nog niet

4G-netwerken zouden van een lek zijn voorzien. Hierdoor is het door een simpele hack mogelijk om via dat netwerk met jouw gesprekken mee te luisteren en je data af te tappen.

De iPod bestaat vijftien jaar

Lang zal-ie leven, lang zal-ie leven! De iPod bestaat sinds gisteren vijftien jaar. Apple is de verjaardag zelf echter vergeten. Het bedrijf deed er in ieder geval niets mee. Een taart was toch wel aardig geweest..

Elon Musk beantwoordt interessante vragen in Reddit AMA

Musk heeft natuurlijk allerlei interessante ideeën die ‘ie graag met de wereld deelt. Maar ja, lang niet alles wat er in zijn hoofd omgaat wordt met het publiek gedeeld. Via Reddit werd daar iets aan gedaan. Zo kwamen we erachter dat Musk het leven op Mars mogelijk wil maken met allerlei robots.

Reageer op artikel:
Vandaag: Nederlandse Nowi laadt je apparaten via Wifi op, nieuwe Instagram-functie en meer
Sluiten