Daniel Koster
Daniel Koster 17 mei 2016

Vandaag: Netflix-aanbod in Europa hetzelfde, dual camera van de iPhone 7 gelekt en meer

Het lange weekend is alweer voorbijgevlogen. Wel betekent dat dat de dinsdag op dit moment (zo goed als) achter de rug is. Dan is het morgen alweer woensdag en gaan we zo weer naar het volgende weekend toe. Dat is top, maar nu niet van belang. Het nieuwsoverzicht daarentegen wel! Zo ben je bij omtrent alles wat zich de afgelopen paar dagen heeft afgespeeld!

Je kunt met nieuwe update berichten aanpassen op Telegram

Telegram is vaak de eerste die vernieuwingen doorzet. Nu ook met het bewerken van je berichten nadat ze zijn geplaatst. Het kan je namelijk flink storen als er een stomme typo inzit, of als je te vroeg op enter drukte. Er is dan niks meer aan te doen. Via Telegram kun je naderhand nog je bericht aanpassen, en dan wel op deze manier.

Netflix-aanbod in heel Europa hetzelfde

Het begint er steeds meer op te lijken dat het Netflix-aanbod in heel Europa hetzelfde zal zijn. Twee nieuwe maatregelen proberen dat in ieder geval te bewerkstelligen. Dat zou een breder Netflix-aanbod betekenen, chill! Daar zal Netflix minder blij mee zijn, maar wij zijn dat zeker niet! Trouwens, de Europese Commissie wil ook dat minimaal twintig procent van het aanbod van Europese bodem is. Dat vinden we dan wel weer een beetje overdreven!

Trailer van het tweede seizoen van Mr. Robot is insane

Amsterdamse brandweer is een robotbrandblusser aan het testen

Gaat de iconische brandweerman in de toekomst uitsterven? Dat zou maar zo kunnen. In Amsterdam wordt de komende twee jaar een robot gebruikt bij het bestrijden van branden. Tijdens die proefperiode wordt bekeken of-ie bruikbaar is!

Twitter gaat wellicht links en foto’s niet meetellen bij karakterlimiet

Je kunt via Twitter maximaal 140 tekens gebruiken. Daar behoren zaken als links en foto’s ook tot. Tenminste, voor nu nog wel. Het lijkt er namelijk op dat Twitter deze regel wil afschaffen!

Openingsweekend voor Angry Birds de film is goed

Het openingsweekend van de film van Angry Birds is prima te noemen. De film haalde namelijk in dat eerste weekend bijna veertig miljoen euro op. Daar zullen de ontwikkelaars zeker tevreden mee zijn en dit biedt ook perspectief voor de komende weken!

iOS 9.3.2 is een feit

Je kunt weer aan het updaten slaan indien je dat wilt. iOS 9.3.2 is namelijk een feit. Deze update rekent af met wat bugs en problemen waar bij verschillende gebruikers tegenaan werd gelopen.

Eerste trailer seizoen 5 Prison Break is uit

Betalen: Google moet recordboete betalen

Google krijgt met een flinke boete te krijgen. De boete is zo flink, dat-ie ook meteen een recordboete is. Google krijgt namelijk meer dan drie miljard euro aan de broek voor het manipuleren van de zoekresultaten. Dan komen ze nog goed weg, want de boete had maximaal tien procent van de jaaromzet mogen zijn, wat neerkomt op 6,6 miljard euro!

Is dit de eerste foto van het dual camera systeem van de iPhone 7?

Er is een foto opgedoken van de achterzijde van de iPhone 7. Of tenminste, dat is wat wordt gedacht. Hierop is duidelijk te zien dat er twee camera’s aanwezig zijn. Dat is wel even wennen, de camera’s nemen wel wat meer ruimte in beslag dan de camera dat eerder deed!

Drie tieners gebruiken livestreamen Facebook voor seksuele doeleinden

Dit is een bizar verhaal. Drie tieners zouden hun les hebben gemist omdat ze zichzelf wilden livestreamen via Facebook terwijl ze seks hadden. Dit konden hun klasgenoten dan bijwonen tijdens de les. De politie heeft nu een onderzoek ingesteld om te achterhalen wat er allemaal is gebeurd.

Videobelfunctie van WhatsApp nu écht in laatste bètaversie verwerkt

Het gerucht ging al langer dat WhatsApp een videobelfunctie wil gaan uitrollen. Nu blijkt dat waar te zijn. In de nieuwste bètaversie is die optie namelijk verwerkt. Wanneer de functie goed werkt en goed bevalt zal-ie op de reguliere versie toe te passen zijn.

Google gaat Flash in Chrome blokkeren

Er is al langer veel te doen omtrent Flash. Dit programma wordt door diverse internetbrowsers geblokkeerd omdat het niet goed zou werken. Zo zou de plugin onveilig zijn. Om die reden gaat Chrome Flash blokkeren. Een alternatief is HTML5, een veiligere én snellere optie!

Wil je het oude Instagramlogo? Dat kan!

Vind jij het nieuwe Instagramlogo helemaal niks? Dat kan natuurlijk. Wij vinden ‘m zelf namelijk wel cool. Enfin, als jij dat oude logo wilt gebruiken kan dat. En daar hoef je niets illegaals of moeilijks voor te doen!

Cool: Nintendo gaat films met iconische personages erin maken

Het lijkt erop dat Nintendo begint door te krijgen dat ze nog flink wat geld kunnen verdienen aan hun iconische personages. Zo zouden er meerdere mobiele games in de maak zijn en is het volgende heuglijke nieuws dat er Nintendo-films aankomen met iconische personages erin!

De Moto G en Moto G Plus zijn net gepresenteerd

Lenovo kocht al een tijd terug Motorola over en is sindsdien telefoons aan het uitbrengen via Moto. De Moto G en -Plus zijn het laatste resultaat hiervan. De telefoons kennen beiden een 5,5 inch-scherm en bevatten een Snapdragon 617 processor. Dat is lang niet alles!

Nieuw concept verandert je arm in smartwatch-display

Samsung heeft een nieuw tof concept bedacht. Via dit concept wordt je arm in een display verandert. Door middel van een kleine projector zorgt je slimme horloge ervoor dat beelden op je arm worden vertoond. Handig, want dat scherm van je watch zelf is best wel klein.

Instagram test eigen analyse-app, die ziet er zo uit

Er zijn screenshots verschenen van de Instagram-app waarbij je allerlei analytische zaken kunt checken. Je kunt denken aan nieuwe volgers, hoe goed je berichten het hebben gedaan en meer. Hier vind je meer screenshots!

Windows 10 gaat dubbel zo veel gesponsorde apps krijgen

Windows 10 is van flinke wat sponsors voorzien. Dat wordt alleen maar meer. Het besturingssysteem wordt binnenkort weer van een update voorzien. Hierbij zal het startscherm dubbel zo veel gesponsorde applicaties krijgen.

Wauw: een 3D-printer die midden in de lucht dingen print

Lees er hier meer over.

Apple weet niet waarom muziek van gebruikers wordt verwijderd, maar doet er wel wat aan

In een extreem klein geval van de iTunes-gebruikers, of zo stelt Apple, worden zomaar muziek verwijderd. Al is het een klein deel van de gebruikers, zoiets is natuurlijk onacceptabel. Vandaar dat Apple er alles aan doet om dit tegen te gaan.

Pijnlijk: politieke kandidaat maakt screenshot van zijn openstaande tabbladen

Oei, dit is iets wat normaliter enkel in films en je nachtmerries gebeurt. Een politieke kandidaat in de Verenigde Staten maakte een screenshot van een tabblad. Echter vergat ‘ie dat er nog andere tabs openstonden. Jep, op twee van die tabbladen stond porno aan. Pijnlijk! Bron

Zelfrijdende vrachtwagen ontwikkeld door oud-Google medewerkers

Onder andere een stuk of vijftien oud-Google medewerkers heeft de krachten gebundeld. Zij werken samen aan het ontwikkelen van een zelfrijdende vrachtwagen. Er zijn natuurlijk al andere zelfrijdende (vracht)wagens in de maak, maar dat oud-medewerkers van Google hieraan werken is opmerkelijk te noemen.

Gmail kent drie nieuwe functionaliteiten

Gmail heeft drie nieuwe functies gelanceerd. Eentje hiervan is dat je zaken kunt opslaan naar je inbox. Hierdoor zou het gemakkelijker zijn links op te slaan en later te verzenden.

Cribber komt met eigen sociaal platform, het ‘Hyves voor studenten’

Cribber is een Nederlandse start-up. Het bedrijf gelooft erin dat er ruimte is voor een Nederlands sociaal platform voor studenten. Wordt dit bedrijf een succes, dan is het de eerste sinds Hyves die dat voor elkaar krijgt. Het ‘Hyves voor studenten’ klinkt alleen niet echt catchy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Netflix-aanbod in Europa hetzelfde, dual camera van de iPhone 7 gelekt en meer
Sluiten