Daniel Koster
Daniel Koster Culture 25 mei 2016

Vandaag: Netflix-aanbod neemt af, flinke korting Chromecast en meer

Met het interessante Startup Fest achter de rug was het vandaag weer tijd voor een ‘gewone’ dag. Een gewone dag bestaat echter niet op de redactie, dus vandaar dat we alweer allerlei bijzonder nieuws voor je hebben verzameld. Morgen is het alweer tijd voor The Next Web Conference trouwens. Daar zal hoofdredacteur Rutger wederom verslag van doen!

Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als startupambassadeur

Neelie Kroes heeft het stokje als startupambassadeur doorgegeven. Een grote naam volgt haar op, want niemand minder dan Prins Constantijn zal deze taak op zich nemen. Hoofdredacteur Rutger was erbij en hij schoot een kekke foto van het stel.

Apple wil af van autosleutels

Het gerucht gaat dat Apple af wil van autosleutels. Natuurlijk heb je wel iets nodig om je auto in te komen. De oplossing? Inderdaad, je telefoon. Wat er echter gebeurt als je telefoon leeg is, dat is nog niet duidelijk. Daar zal het bedrijf vast aan denken!

Spotify maakt omzetgroei van 80 procent door

Spotify is ontzettend hard aan het groeien. De uitbreiding naar andere landen en het toenemende betalende klantenaantal werkt hieraan mee. Echter is de omzet van 1,95 miljard euro niet genoeg omzet voor het bedrijf om winst te maken. Apart!

Tof idee: UberPITCH

Uber komt niet enkel met ideeën om het leven van taxichauffeurs zeur te maken. Het bedrijf heeft nu een manier bedacht voor starters om investeerders te trekken. Starters kunnen namelijk met een druk op de knop via UberPITCH gaan instappen bij investeerders en hun verhaal doen.

Netflix aanbod wordt kleiner, maar dat merkt bijna niemand

Waar het aanbod van Netflix de afgelopen tijd wat slinkt merkt de Netflix gebruikers daar niet veel van. Slechts tien procent stelt namelijk dat het aanbod minder wordt. Vijftig procent van de ondervraagden stelde zelfs dat het aanbod was verbeterd!

Volkswagen steekt flinke som geld in Gett

Ken je Gett? Dit bedrijf verleent in wezen dezelfde dienst als Uber. Jep, een goedkopere ‘taxi’. Nu lijkt het erop dat Volkswagen hier wel van is gediend. Het automerk zou namelijk een kleine driehonderd miljoen in het bedrijf hebben gestoken.

Eerste 3D-geprinte kantoor is een feit

In Dubai kennen ze weer een primeur. Daar is namelijk een kantoor volledig met de 3D-printer gemaakt. Met allerlei speciale materialen en een gigantische 3D-printer is het kantoor binnen zeventien dagen geproduceerd. Wij zijn fan!

MacBook Air’s gaan uitsterven

Het lijkt erop dat de MacBook air gaat uitsterven. Met de MacBook Retina lijn zou de Air lijn langzaam verleden tijd gaan worden. Dat is in ieder geval wat door een vertrouwelijke bron wordt gesteld.

Google gaat meer reclame aan Google Maps toevoegen

Google Maps gaat van meer reclame worden voorzien. Google gaat namelijk met ‘promoted pins’ werken. Dit zijn bijvoorbeeld logo’s van bedrijven en andere zaken. Hier betalen die bedrijven echter voor. Het idee is namelijk dat je deze bedrijven sneller zult bezoeken wanneer je een pin van ze via Maps voorbij ziet komen.

Wetenschappers verbreken draadloos datarecord

Het is een groep wetenschappers gelukt om het record van het draadloos overzetten van data te verbreken. Zij kregen het namelijk voor elkaar om een snelheid van zes gigabyte per seconde te behalen. Dat is bijna onvoorstelbaar snel.

Disney, Marvel en Pixar films kijken? Alleen op Netflix

Netflix heeft goud geld betaald om deze deal in de wacht te slepen. Maar dat is het dan ook waard geweest. Je kunt namelijk vanaf september enkel de films van Disney, Marvel en Pixar gaan checken via Netflix. Dat wordt dus voor flink wat mensen een extra reden om Netflix aan te schaffen!

Apple zou aan concurrent werken van slimme speaker

Google kwam laatst met de slimme Google Home speaker en Amazon’s Echo is al langer een feit. Echter blijft Apple niet achter. Volgens de geruchten zou het bedrijf aan een slimme speaker werken die op Siri draait. De hoogste tijd vinden wij!

E Ink maakt indrukwekkend scherm dat 32.768 kleuren kent

E Ink heeft een insane scherm gepresenteerd. Hiervan kan elke pixel 32.768 kleuren aannemen zonder dat daar een filter overeen wordt gelegd. Dat is een flinke prestatie. Je kunt via Tweakers meer te weten komen over dit indrukwekkende scherm.

Deze dronerace in 360 graden is gaaf

Netflix komt met een virtual reality videotheek

Wist je nog dat je vroeger naar de videotheek ging om daar dan een filmpje te huren. Nu check je gewoon wat er op Netflix staat. Dat kan vanaf nu op een nostalgische manier met een modern tintje. Aan de hand van een VR-bril kun jij namelijk de Netflix bibliotheek scannen alsof je in de videotheek staat.

Wees er snel bij: Google Chromecast Audio in de aanbieding

Google Chromecast Audio is top. Hiermee tover je je speaker om tot slimme speaker. Je kunt dan vanaf je telefoon muziek via Wifi naar je speaker streamen. Nu is dat apparaat tijdelijk voor dertig euro verkrijgbaar!

Nederland en België meeste ransomware slachtoffers

Wij zijn vaak de Sjaak. Nederland en België zijn namelijk dé landen met de meeste ransomware slachtoffers. Op Italië na dan. Waar dat aan ligt? http://www.cnet.com/news/whatsapp-is-the-worlds-most-popular-messaging-app-on-android-says-report/

Nokia ontslaat honderden werknemers

Microsoft kocht Nokia voor een flink bedrag over. Dat geld is geen weggegooid geld, maar een goede investering is het zeker niet. Vooral als je ziet dat vandaag de stekker zo goed als volledig uit de samenwerking is getrokken.

Periscope heeft moeite seks en geweld te weren

Periscope tracht seks en geweld te weren. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het dieptepunt was een Frans meisje dat zich via de dienst van het leven beroofde. Dat was uiteraard hét teken dat er iets moest gebeuren. Wat precies, dat is lastig.

Vingerafdrukken vanaf nu altijd genoteerd bij aanvragen paspoort

De staat gaat bij het aanvragen van een paspoort jou verplichten je vingerafdruk achter te laten. Op deze manier wil de staat uiteindelijk de vingerafdruk van iedereen in zijn bezit hebben. Doe je dit niet, dan kun je fluiten naar je paspoort.

Discover Weekly van Spotify een groot succes

Wij vinden dat je de Discover Weekly afspeellijst van Spotify wel een succes kunt noemen. In totaal hebben veertig miljoen Spotify gebruikers wel eens een nummer uit de lijst afgespeeld. Dit komt neer op een totaal van vijf miljard nummers. Nice!

Eerste drone van Xiaomi onthuld

Xiaomi heeft zijn eerste drone onthuld. De Xiaomi Mi Drone is een quadcopter die in 4K beelden kan schieten. De drone zou een klein halfuurtje op een volle accu kunnen vliegen. Lees hier meer over de specificaties van het apparaat.

Onderzoekers willen met virtual reality plaats delicten visualiseren

Dit vinden wij een interessante toepassing van virtual reality. Het kan voor een rechter lastig zijn om een plaats delict te visualiseren. Nu wil een groep onderzoekers dit met virtual reality bewerkstelligen.

Reageer op artikel:
Vandaag: Netflix-aanbod neemt af, flinke korting Chromecast en meer
Sluiten