Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 14 jan 2016

Vandaag: Netflix-aanbod uit andere landen kijken via proxy wordt onmogelijk, iPhone 6s(Plus) presteerde in 2015 het beste en meer

Vandaag was het een heerlijke dag al zeggen we het zelf. Wij hebben gelachen om een beatboxende Siri en Snoop Dogg die Microsoft (terecht) belachelijk maakt. Maar er was ook ruimte voor serieuzer nieuws. Het bijvoorbeeld niet goed met GoPro, en is Netflix bezig met een unieke productie. Check it out!

PlayStation VR krijgt meer dan honderd titels

Wanneer PlayStation VR ergens dit jaar uitkomt kun je naar verwachting meer dan honderd games verwachten. Zoveel zijn er in ieder geval in ontwikkeling. Laat PlayStation VR dan ook maar snel komen zodat we kunnen ontdekken of dit écht de toekomst van VR is. (Bron)

Tinder heeft er een serieuze concurrent bij, Happn heeft 220.000 Nederlandse gebruikers

Een verfijnde Tinder-gebruiker, maar nog niet met Happn bekend? Dan is het nu een mooi moment om Happn te gebruiken. De online dating-app heeft ondertussen al 220.000 Nederlandse gebruikers waarvan de helft maandelijks actief is. Ook de plannen van de ontwikkelaars van de app zijn niet mis. Daar lees je hier alles over.

Chromecast-knop standaard in Chrome

Chill! Er is straks geen aparte extensie meer nodig om je tabbladen naar de Chromecast te casten. Google is druk bezig met de ontwikkeling van de functionaliteit die standaard in Chrome is verwerkt. Wanneer de update van Chrome is nog niet duidelijk.

Gevaarlijk! Piloten vertrouwen te veel op apparatuur in het vliegtuig

Aangezien vliegtuigen steeds meer uit zichzelf kunnen leunen piloten vaker achterover. En grijpen in wanneer dit uiteraard nodig is. Maar dit heeft ook zo z’n nadelen. Piloten vertrouwen hierdoor meer op de technologie, waardoor het niveau van de piloot minder wordt. En daardoor gebeuren er vaker ongelukken. Het is dus tijd voor actie!

Xbox Live ging down, Snoop Dogg reageert

Bill Gates, wij lezen steeds vaker dat Xbox Live down gaat. En daar zijn de gebruikers écht niet blij mee. Ook niet gebruikers met nogal een groot publiekelijk bereik zoals Snoop Dogg. Via een video op Instagram laat hij weten dat als Microsoft niet snel de service op orde heeft, hij naar de PlayStation overstapt. (Bron)

Netflix gaat gebruik van proxy’s aanpakken

Netflix kent per land een ander aanbod. Je kon dit aanbod door een proxy aan te maken toch zien. Nu gaat Netflix daar verandering in aanbrengen. Het is namelijk mogelijk het te zien als iemand van een proxy gebruik maakt. Deze proxy zal dan door Netflix worden geblokkeerd en zodoende zijn de geografische restricties gewoon van toepassing!

Het gaat niet goed met GoPro

Terwijl ongeveer iedereen GoPro een fantastisch merk vindt en de meesten wel een GoPro in huis willen gaat het niet zo goed met het bedrijf. Het vierde kwartaal van 2015 is er qua omzet ondermaat gepresteerd en moet zo’n zeven procent van het personeelsbestand op zoek naar een nieuwe job. Volgens The Verge zijn er tal van redenen te noemen, maar de grootste is hoogstwaarschijnlijk dat er geen nieuw vlaggenschip sinds oktober 2014 is gepresenteerd. Daarnaast lag de prijs van de GoPro Hero 4 Session te hoog waardoor de sales tegenvielen. Maar de concurrentie is uiteraard ook toegenomen. In 2016 zal het bedrijf dan ook flinke maatregelen nemen om alles weer op de rit te krijgen.

Sony brengt het slimme brein van je huis naar een multifunctionele lamp

Als het aan Sony ligt is je smartphone niet het slimme brein van je huis. Maar een multifunctionele lamp die je thermostaat en televisie aanstuurt. Serieus? Yes, check onderstaande video maar eens. En ook hier wordt er meer over (in het Japans) verteld.

iPhone 6s(Plus) presteerde in 2015 het beste

Apple heeft het weer voor elkaar, ook de nieuwste iPhone 6s(Plus) is een goed presterende topper. En ja, wij weten het, dat klinkt dubbelop. Uit deze benchmark blijkt dat Apple’s vlaggenschip flink beter presteerde dan de Android concurrenten.

Siri de beatboxer

Haha, ok, soms is het in dit overzicht tijd voor een grapje. Zoals Siri de beatboxer. Want onderstaande video toont dat Siri écht geen goede beatboxer is.

Deadpool maakt op cryptische wijze reclame voor de nieuwe film

Ow yeah! Het is bijna tijd voor Deadpool, onze favoriete doch eigenzinnige superheld. Maar de superheld beschikt ook over cryptische kwaliteiten, dat blijkt wel uit onderstaand billboard langs de weg. Trailer nog niet gezien? Je checkt ‘m hier.

Een auto die op mierenzuur rijdt

Vandaag kregen wij de uitnodiging om een presentatie op de TU/e bij te wonen. Een groep studenten (Team FAST) heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een auto op mierenzuur te laten rijden. Het gaat nog wel om een schaalmodelauto van pak ‘m beet een meter. Lees hier hoe dit werkt.

Netflix bezig met serie die zich deels in een game afspeelt

Netflix is bezig met een unieke productie voor de zes-delige serie Kiss Me First. Het gaat over het 17-jarige meisje Leila. Zij is verslaafd aan een online game. De serie zal dan ook scènes uit deze virtuele wereld krijgen waarvoor computeranimaties worden ontwikkeld. (Bron)

Schiphol zet 2000 iBeacons in zodat men nooit meer verdwaald

Als je richting Schiphol reist is het handig om de app te downloaden. Dan zul je namelijk nooit meer verdwalen. Via GPS is het op het vliegveld niet mogelijk om mensen naar de juiste gate te brengen. Maar met de tweeduizend iBeacons wel. Op iCulture lees je er meer over. Of download de app en ontdek het bij je volgende bezoek aan Schiphol.

Reageer op artikel:
Vandaag: Netflix-aanbod uit andere landen kijken via proxy wordt onmogelijk, iPhone 6s(Plus) presteerde in 2015 het beste en meer
Sluiten