Daniel Koster
Daniel Koster 18 aug 2015

Vandaag: Netflix abonnement wordt duurder, Apple Music Festival data bekend, handige innovaties tijdens SAIL en meer

Uiteraard staat de tech-wereld nooit stil. Ook vandaag was dat weer het geval en zodoende is er weer genoeg noemenswaardig gebeurd. Check het onderstaande artikel en je bent weer helemaal op de hoogte van wat zich vandaag in de tech-wereld heeft afgespeeld!

Gefeliciteerd Internet Explorer

Internet Explorer is vandaag twintig jaar oud geworden. Explorer werd namelijk aan Windows 95 toegevoegd. Helaas is dit niet een vreugdevolle verjaardag van IE. Zoals je vast weet wordt het programma namelijk vervangen. Dus, gefeliciteerd Internet Explorer en tot ziens! Bron.

Ultra hd-tv halveert in een jaar tijd qua prijs

Ultra hd-televisies worden redelijk verkocht. Het afgelopen half jaar waren dertien procent van de gekochte televisies hd-tv’s. Dit is qua omzet goed genoeg voor één derde van de inkomsten in de hele televisie markt. De kosten om een ulta hd-tv te kopen gaan daarentegen wel omlaag, dus er zal meer verkoop moeten worden gegenereerd om dergelijke omzetten te blijven realiseren.

Apple Music Festival aangekondigd

Het jaarlijkse iTunes Festival kent een nieuwe naam, namelijk Apple Music Festival. Een dergelijke naamsverandering viel ook wel een beetje te verwachten. Het festival zal op 19 september van start gaan en tot 28 september duren. Een deel van line-up vind je hier, wij zijn benieuwd naar de rest.

Google Hangouts heeft eigen website

Het is al langer duidelijk dat Google zijn diensten aan het loskoppelen is van Google+. De volgende stap is nu met Google Hangouts gezet. Waar je eerder enkel via Google+ en Gmail op Hangouts kon komen, kun je nu via de webbrowser op Hangouts inloggen. Ideaal!

Netflix wordt duurder in Nederland

Slecht nieuws voor de Nederlandse Netflix-abonnementhouder. Dit abonnement gaat namelijk met één euro per maand duurder worden. Dit betekent dat de maandelijkse kosten van een Netflix-account zullen stijgen van 8,99 naar 9,99 euro. De redenen voor de prijsverhoging vind je hier.

Google laat Amerikanen zien of het ze waar is om zonnepanelen te installeren

Het installeren van zonnepanelen kent zo zijn voordelen en zijn nadelen. Deze tegen elkaar opwegen is lastig. Daarom doet Google het nu voor Amerikaanse inwoners via Google Maps. Handig!

Handige digitale innovaties toegepast tijdens SAIL

SAIL zet eens per vijf jaar onze hoofdstad helemaal op zijn kop. Mensen komen van over het hele land en de hele wereld speciaal voor het evenement naar Amsterdam toe. Om ervoor te zorgen dat dit zo vlekkeloos mogelijk verloopt worden er diverse technologieën toegepast, zoals de Superroute-app die mensen actuele informatie geeft omtrent reismogelijkheden, parkeermogelijkheden en meer. Handig.

Drone kan je persoonlijke informatie stelen door enkel boven je kantoor te vliegen

Het is van belang dat organisaties ervoor zorgen dat mogelijke beveiligingsrisico’s aan het licht worden gebracht. Dit is dan ook de reden dat deze drone tot leven is geroepen. De drone analyseert namelijk of er onveilige apparaten of netwerken zijn en hackt daar informatie vanaf. Laten we hopen dat-ie niet in de verkeerde handen terecht komt. Lees er hier alles over.

Illegale games? Niet met Windows 10

Microsoft heeft een nieuwe update doorgevoerd waarmee het mogelijk is om illegale games te herkennen. Deze update is in Windows 10 doorgevoerd. Wanneer Windows 10 doorheeft dat je software toepast die illegaal is wordt het afgesloten. Lees er hier alles over.

Android M staat voor Marshmellow

Mensen waren al een tijdje aan het speculeren waar Android M voor zou staan. Nu is de aap uit de mouw en velen bleken het bij het juiste eind te hebben. De M staat namelijk voor Marshmellow. Bron.

Betalen met gezichtsherkenning wordt getest door ABN AMRO en Mastercard

Je kunt diverse iPhones al ontgrendelen met enkel je vingerafdruk, nu gebeurt in een proef iets soortgelijks bij ABN AMRO en Mastercard. Vanaf 19 augustus tot 30 november gaan 750 credit card-houders testen hoe het betalen met enkel gezichtsherkenning en vingerafdruk werkt. Wij zijn benieuwd.

T-Mobile klanten krijgen compensatie

T-Mobile klanten hadden een wat minder weekend als het om ontvangst gaat, die hadden ze namelijk niet. Een landelijke storing trad bij T-Mobile op. Nu komt het bedrijf met een goedmakertje voor hun klanten. Zo krijgt elke klant een databundel van 500 MB, een tegemoetkoming van 1,50 of 125 T-Mobile Extra-punten. Lees er hier alles over.

Vodafone klanten hebben traag internet

De problemen zijn net opgelost bij T-Mobile. Nu zijn er bij Vodafone echter problemen met traag internet. Vodafone zelf weet nog niet waar het aan ligt, maar bevestigt wel dat er problemen zijn.

Reageer op artikel:
Vandaag: Netflix abonnement wordt duurder, Apple Music Festival data bekend, handige innovaties tijdens SAIL en meer
Sluiten